After 5 years..

Lima tahun anak2 tak admit hospital... Last dulu tahun 2013 masa Amily berumur 5 bulan....

Dan harini tewas dah... Setelah on off demam for 2 weeks, hari ni terpaksa Mummy serah dia ke hospital untuk ujian darah...

Alhamdulillah results darah OK cuma sel darah putih dia tinggi sikit sebab ada kuman. So doc tanya nak balik makan ubat dulu atau macam mana... Mummy pilih untuk admin sehari dua tengok keadaan dia macam mana malam ni hingga esok. Mummy risau dia shoot panas sangat tengah malam nanti....

Acute bronchitis, sakit biasa utk kids yang batuk dan demam tak baik2 ni... Neb untuk cairkan kahak dan kurangkan batu. No drip so should be ok..

Harap anak manja Mummy ni sihat2 aje lepas ni... Kesian Amily, for 2 weeks berulang makan ubat demam & batuk serta antibiotics... Mesti dia letih dan muak nak telan semua ubat tu.... Sigh....

Mummy pun dah lama tak check in hospital.... Last masa jaga Amily dululah.... Ni lah benda yang Mummy risaukan... Kalau salah seorang anak masuk hospital, yang lagi dua siapalah yg jaga... Tadi ni pun Busu Boy terpaksa datang bawak balik Qila & Ariq... Nenek Yam datang rumah teman diorg tido... Lucky esok tak exam so lega sikit Mummy....

Hopefully Amily admit sehari dua ajelah.... 

Doakan ye.....

Ulasan