Day trip ke Genting Highland

Last minute plan..

Tapi takdelah last minute sangat sebab plan dgn bff just 2 weeks before. Sebabnya teringin gila makan lobster kat Burger & Lobster. Sekali kau dah try makan kat London, memang berhantu lah... Memang nak kena lagi... Bezanya kali ni takdelah sampai London nun.... Ke Genting sahaja.....

Seawal 5 pagi anak2 aku dah bangun. Diorg excited nak naik cable car... Amily sebut CAMEL car... heuheuheu...

So lebih kurang lepas subuh, terus gerak ke Cyberjaya. Sampai sana naik kereta kawan Mummy. Bfast kat mamak dulu so dalam 8.30 kami gerak ke Genting.... Ngam ngam soi 10.30 am dah terpacak kat Genting Premium Outlet. Kami park sana sebab nak naik skyway....

Tiket sykway RM14 return. Adult & kid sama je harga.... Oklah takdelah mahal nau. Boleh bayar kat kaunter atau self service machine. Orang agak ramai tapi masih laju que nya... Maklumlah weekend kan....

Kids was so excited. Last dulu aku dan Qila naik dgn diorg ni jugak... Tapi lain style cable car dia... Kali ni skyway baru... Dalam dia lain....

Dari Awana Station (GPO) ke Sky Avenue station ambil masa like macam 15-20 minutes... Laju je skyway tu gerak... Bila nak sampai station Sky Avenue mmg seram sebab curam sikit pastu bawah dia bangunan2 gitu. Kalau pokok2 kau kurenglah seram sikit kan... Hahahaha.. Lucky anak2 aku ok jers... Amily pun tak takut... Kalau kau tengok cable atas tu, aiyoooo memang ngeri. Kalau angin kuat sangat, diorg akan stop... So bergantunglah kau kat situ noks! Nasib benda tu tak berlaku kepada kami... Heuheuheu... Alhamdulillah....
Ni ha rupa skyway tu..... Breathtaking view.... Tenang je rasa...





Banyaklah jugak ambil gambar dalam ni... Killing time dan nak elak pandang bawah nun... Tapi Amily lebih enjoy menikmati permandangan.. Ihiks




Ariq duduk depan Mummy dengan uncle Owne.. Wynn & Yasser terus drive naik atas sebab dia takut nak naik skyway... Dia gayat... Hahaha

Kami sampai atas lebih kurang 10.45 am macam tu... Terus menghala ke Burger & Lobster. Alhamdulillah... NO QUE AT ALL..... Syiok gila... Tapi dalam 12 am onwards, meratap tengok line orang beratur nak masuk dalam....

Posing dulu depan ni.... Takde orang beratur pun you alls.... Heaven! Maybe sebab awal lagi....
Air yang Ariq order tapi tak habis... Chis... Masam... Tak ingat air apa... 

Aqila dan Ariq Mummy orderkan The B&L Burger... 

Dan The Original untuk Mummy... Wallaaa.... 

Berebut2 anak Mummy makan lobster hokeh... Mmglah tak cukup. Kena beli sorang satu baru puas makan.. Tapi satu ni pun dah RM146... Ngueheheh...

Uncle Owne punya B&L Burger...

Kami...

Menu & price list

Semua heboh nak update IG memasing... Hahahah

Kami kat sana 1 jam jugakle.. Menikmati makanan hingga ke titisan terakhir......

Grup foto dulu you alls..... 

Lepas tu terus turun bawah balik.. Kami nak Genting Premium Outlet untuk shopping!!!!!
So naik balik skyway ke Awana Station. Tanak buang masa dah. Ramai dah manusia nak turun ke bawah... Mostly Chinese & Indon kaya... Huhuhu...


Inilah adalah otw dr skyway station ke GPO... Banyak kedai best... Tapi tak sebest GPO yang kita nak pergi ni... Ahaks...

Sampai GPO dalam pukul 2 rasanya.... Posing dulu sebelum berpecah... Yelah kami ramai... Kalau nak shopping sama2 lambat nanti.... Eceh, mcm rombongan pulak kau....

Tapi aku sentap betul shopping dengan bebudak ni.... Terutama si Qila tu.... Dia sentap bila aku masuk kedai 'aku'... Balik2 kedai Mummy, balik2 barang Mummy.... Stress mak! Sudahnya nak masuk pukul 4.30 barang diorg aje yg aku shoppingkan!
Haaa... Memasing shopping sakan kat Sketchers & Hamleys.... Bawak lah sendiri kasut & toys masing2 ye.... Pffftt... Nasib baik Uncle Owne parking dekat, berlarilah kejap dia hantar bebarang ke kereta then barulah sambung shopping balik....

Tapi kau rasa bila dah dapat barang diorg, diorg happy??? Memasing teriak lapar lah pulak... Maka kami makanlah di Chicken Rice Shop

Mummy posing pakai sunglass baru Mummy Wynn, ada budak nempel nak join the selfie.... Ngueheheh...

Lepas makan, Mummy sempat rembat travel backpack Mummy & satu backpack lagi dr Coach... Comel je... Nanti Qila boleh pakai jugak.... Comey...

Lepas dah jamak solat... Kami sambung jalan kejap, dalam pukul 8 malam kami beransur pulang.... Kids pun dah penat sangat masing2 dah merengek nak balik. Amily pun dah kesejukkan.. Mummy pun dah sakit kaki dah you alls... Muka pun dah tak rupa orang dah ni....

Tapi singgah Family Mart jugak shopping sana... Sana je RM45 terbang... Beli jelly beans lah itu lah inilah.. Haih.. Bawak anak3 kos memang berganda you alls...



Kat sini takde pun grup foto sebab memasing sibuk shopping.... Hahahaha...

Sampai Melaka dalam pukul 12.30 malam. Amily demam panas... Patutlah dia kesejukkan.. Tghari tu bawak gi klinik, yarabbi, tonsil dia bengkak gila... Kesan menjerit teriak sana sini sebab asyik bergaduh dengan abang... Bagi makan vanilla ice cream & antibiotik power sikit, alhamdulillah esoknya dah sekolah macam biasa... Lega Mummy... Kalau tak nenek mesti bising bawak anak2 berjalan dari subuh bawak ke tengah malam sampai demam...

Syukur demam Amily hanya sehari sahaja... Anak Mummy kuat!

Looking forward our family trip September ni... Tak sabar pulak... Sama jugak, pergi dgn bff Mummy... 











Ulasan