Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2018

Selamat Hari Raya!

Imej
Akhirnyaaaa... Berakhirlah Ramadhan yang bakal dirindui....
Tiada lagi bangun seawal jam 5 pagi untuk bersahur... Tiada lagi kelam kabut membeli dan menyediakan juadah berbuka untuk anak-anak setiap petang.. Tiada lagi pening serabut nak fikir pasal persiapan raya anak-anak.. Tiada lagi peluang beribadah dengan pahal berganda.. Tiada lagi hari2 langit seluasnya terbuka untuk mendengar segala doa2 kita... Huhuhu...
Setiap tahun macam biasa, petang raya masih di rumah. Sempat gak pergi beli kasut raya Mummy, kemas rumah dan packing 2 bag besar untuk kami anak beranak.. Baju dan spender memasing bawak kemain banyak tapi bila sampai kampung ade je benda tinggal... Dua bag besar diasingkan untuk rumah mertua dan kampung belah Mummy.. Tapiiiiiiiii agihan spender tak sama banyak di setiap bag.. Sengal.. Hahahahaha..
Ok. Dah jadi kelaziman akan beraya di rumah mertua dulu.. Walaupun Daddy dah tiada, mereka tetap abah dan mak Mummy dunia akhirat. Atuk dan Nenek kepada anak2 Mummy dunia akhira…

Amily turns FIVE!

Imej
13 Mei 2018, genaplah si manja mucuk buah geduak ni berusia lima tahun...
Kejap je sama berlalu... Tahun ni pilih sendiri nak cake apa... Cari punya cari di google, dia sendiri nak cake 2 tiger macam ni.. Heheh.. Mmg dia suka sangat kat lion & tiger... Comey sangat cake ni........ Ternganga kawan sekelas dia tengok cake ni.. Hahahahaha...
 Girls dalam kelas Amily tak ramai rupanya.... Ni aje pun..
Satu kelas ada dalam 16 orang aje... 
Berebut2 dia tiup lilin, takut nau kawan2 dia tiup dulu dari dia... Hahahahaha... 



Selamat Ulangtahun yang kelima sayang... Moga jadi anak solehah baik budi pekerti... Mummy, Daddy, Kakak & Abang sayang sangat dekat Amily....
Muachs!

Minggu terakhir ramadhan

Imej
Dah masuk minggu terakhir Ramadhan....

Alhamdulillah, dua anak2 Mummy - Qila dan Ariq masih berpuasa penuh sehingga ke hari ini... Kehadiran ke sekolah jugak, 100%. takde ponteng pun... Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya..
Sebelum ni masa ada bibik. Bebudak ni kemain manja... Sampai je rumah, tak larat nak sekolah agama.. Tak larat nak puasa... Ade je alasan.. Tahun ni alhamdulillah, takde drama.. Maybe sebab Mummy garang... Hahahaha...
Persiapan tahun ni macam kelam kabut sebab tak prepare awal... Semua macam beli time bulan puasa ni. Penat hokeh... Mummy sampai tak larat nak pilih sangat. main sauk je apa yg bebudak ni berkenan.. Hehehe..
Cookies raya. Macam biasa kena buat satu jenis pun jadilah.. Buat mmg banyak sebab nak bagi mak abah dan adik beradik semua.. Nak bawak balik kampung lagi so mmg buat banyak wpun sejenis aje... berulang ke kedai baking membeli bahan.. Heuheu...
Dua minggu pertama Mummy mmg gigih memasak. Bila sekali dah start makan luar, jadi syiok pulak.. H…