Ramadhan pertama..

Tahun ni pertama kali Mummy struggle sambut Ramadhan bersama 3 anak tanpa bibik... Huhuhu...

Sebelum ni ada bibik Erni, bibik Seri & bibik Sarbiah...

Tahun ni yilek pocik.... Maka buat pertama kalinyelah, bangun untuk siapkan sahur... Sebelum ni 9-10 tahun bangun je sahur dah ada orang siapkan makan... Bangun terus makan je.... Bangun pun 20-15 minit sebelum imsak... Haaaa.. tahun ni merasalah bangun jam 4.30 pagi sediakan juadah sahur. 

Kalau untuk diri sendiri aje mmg senang, tapi ni kena fikirkan anak2... nak bagi diorg makan selera bagai... Sediakan air milo panas semua...

Tapi, alhamdulillah... Bebudak ni senang kejut. Takde nak berheret bagai ke meja makan... Kejut sekali je dah boleh bangun... Puji2 sikit... Gosok2 badan sikit terus zassss bangun... Dah masuk hari ke enam ni diorg masih bersemangat nak sahur....

Syukurlah kan, diorg senang di urus.. Lepas sahur, diorg tengok TV jap dalam 15 minit. Terus mandi bersiap untuk ke sekolah pulak

Takde nak tidur balik... So dalam pukul 6.30 pagi diorg dah siap pakai kasut nak gerak dah.... 

Heheheh... So disebabkan tak jammed sbb awal sangat lagi, pkl 6.40 masing2 dah sampai sekolah...

Patah balik rumah, Mummy siapkan bekal Amily.. Pkl 7 mandikan dia.. 7.15 pagi hantar dia ke rumah Busu Boy. Awal sangat pun nak hantar dia ke skolah.. So Busu Boy akan hantar dia lewat sikit sekali dengan Adam..

So Mummy straight ke office....

Kat office skrg tak bz sangat.. Student tengah study week. So relax je....

Nextweek dah exam...

Anak2 Mummy, termasuk Amily pun tengah exam skrg... Hahaha... Amily baru 5 tahun pun ada assessment okay.... Tapi dia tak study pun.. Alahai 5 tahun je pun....

Dulu masa Qila & Ariq 5-6 tahun, bila ada assessment, lorat Mummy suruh diaorg study.. Skrg bila dah anak no 3, lantaklah.. Takyah nak study bagai...... Hehehe

Esok2 Amily darjah 1 pun entah2 Mummy tak paksa dia study untuk exam.... Sindrom anak dah banyak... Huhuhuhu...

Buat masa ni, lauk berbuka Mummy masih masak lagi... Belum terasa tekak nak membeli. Sebab kesian anak2... Masak ajelah bukan susah sangat. Melainkan kalau diorg yg request nak KFC ke, McD ke.. Nasi ayam ke... Ok boleh gi makan luar... So far diorg nak makan yg senang dimasak je pun....

Tapi yg wajib beli setiap hari adalah air jagung... Hehehe.. Qila mesti nak ada air buah yg sedap2... Smlm dia mintak air dragon fruit. Ariq nak karipap & air coke.. Tetiba teringin lah tu...

Persiapan raya?? Pergh tahun ni mcm slow sikit... Kasut raya anak2 belum beli.. Selalunya sblm raya dah settle... Baju melayu Ariq pun takde lagi ni... Aduhai malasnyeeeeee.. Tunggulah Mummy period baru keluar cari... Penat nyah...

Nanti nak share gambar2 kami ke Legoland last month... Tapi tataulah bila mood rajin nak update ye...

Sabar yeee..

Oklah bye....



Ulasan

norhidana miswan berkata…
nsbla 3 beradik tu mudah di urus ye kak... mmg si kakak ngn abg nmpak matang betul kak....
mudah kan keje akak, nk bangun pagi pun mudah....

naniaimiadnan berkata…
alhamdulillah..dipermudahkan semua urusan akak