Singapore Trip 2016

Last minute trip to Singapore.. Ihiks... 2 tahun lepas yols...

1st time naik flight gi overseas dgn anak2........... 

Otw ke KLIA2. Adik & wife dia hantar.. Baru 2-3 jadi hubby & wife... Flight dalam tgahri camtu..

Ni kami stop makan sementara tunggu flight. Saje datang awal sbb KLIA2 kan besar... 

Anak2 behaved lagi masa ni.. Diorg takdelah nakal or lasak mana... Cuma kalau dh start bergaduh tu. Memang hauk lah.... 

Ariq rongak masa ni... Buruk nau muka dia.. Heheheh



Kami semua pakai converse.. Kana nak banyak guna kaki... Hehehehe

Dalam flight, Mummy duduk dengan Amily.. Kakak duduk dengan abang... Pertama kali Amily naik flight.... Dia restless jugak. Nasib baik 50 minit je....

Sampai airport kami naik cab ke hotel.. Kesian kawan Mummy Jacelyn sebenarnya ada tunggu kat airport tapi misscommunication. Dia terdatang awal.. So dia terpaksa balik dulu sebab ada appointment. yelah amsa ni dia kerja... Hari kerja kot ni...

Kami stay kat Hard Rock Sentosa... For 2 nights...

Oklah takdelah best sangat... Best lagi HR Penang...

Petang tu lepas rest kejap, turun bawah cari makan.... Hotel ni dekat gila dengan USS. Jalan kaki je.. Dekat sangat... Makan pun area situ je... Ada Malaysian Street tak silap...


Posing sbb ada banyak lollipops...

Kami ambil gambar kat sini je..... Esok baru masuk..... Petang ni jalan2 area sini je.... 

Petang sikit mandi kolam......






Kemain dedek turun vontot dulu........ Slides kat sini tak banyak macam Penang... Satu ni ha je.... Boringleee...

Tapi ada beach lah... Pasir buatan rasanya... 

Macam cantik sangat je pasir dia... Ke mmg pasir Pulau Sentosa macam ni??? Hehehehe

Malam Jace datang ambil weols... Kami keluar dinner sama...... Singgah Smiggles & Toysrus.. Kena pow Mummy dengan bebudak ni... 

Kemain pilih toys masing2.... Nanti balik Mummy yang hegeh2 nak kena bawak...  

Esok pagi, lepas breakfast kami terus masuk ke USS... Dari pagi sampai petang kami kat sana..... Fuhh...



Sewa double stroller untuk Amily... Takut dia nak tido senang sikit...



Oklah.... Masa ni Mei 2016. Mummy suka suasana di sini.. Tak panas... Hujang sekejap tapi tak lebat... Bestlah..... Macam rasa kat overseas betul lah... ihiks....

Seriusly.. Mummy tak ingat pun rides apa yang kami naik... Dah lama kowt... Tapi paling best mummy naik adelah Transformers Ride. The best so far!!!


Manja Mummy pow Mummy payung shrek... Huhuhu...

Discovery ape ntah nama dia... Tak masuk pun.. Ariq takut.... Aduh stress mummy....

Tengah tunggu kakak nbaik rides... Kebetulan hujan renyai... Merasalah dia pakai payung ni..... 






Ni masa nak keluar dah... Masing2 sibuk nak buat face painting..







20 Sing Dollar kot sorang.. Tak ingat....

Malam pas dinner terus pengsan bebudak ni... Eh sebenarnya kami ke mall dulu.. Vilo City ke apa nama mall tu.. Shopping sikit sebelum balik bilik... Bebudak dah merungut penat tapi Mummy gigih gak sebab nak shopping....

Esoknya kami ke Aquarium pulak.. Kalau duduk HR sini, dapat discount untuk beli tiket USS dan semua attraction kat sana.. Dalam 15% off rasanya....

Lepas gi Aquarium, kami check out.. Naik cab dari Vilo City untuk ke Loyds Hotel di city... Sangat cool hotel ni.....

Bilik kecik tapi cute..... 

Pool pun style.... 

Modern tapi di dalam rimba..... 

Kami keluar dgn cousin Mummy yang mmg stay Sipore.. Jalan2 gi Arab Street dan malls... Shopping le apa lagi....


Arab Street,.....

Kami shopping sampai malam sampai mall tutup... Hehehehe..


Esoknya mandi kolam lagi... Sblm check out... Flight petang....


Naik taxi ke Changi....

Amily tidur sebelum baording lagi... Dah touch down KLIA2 pun dia still tido...

Huhuhuhuhu... Patah pinggang Mummy dukung dia okay....

Settle percutian ke luar negara pertama kami tanpa Daddy....... 

Pertama kali gak Qila & Ariq belajar currency asing... Hehehe



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Betapa puakanya M-Suites Hotel itu

Petua mendapat kepala yang bulat...

Short getaway bersama whole family..