Legoland Hotel, 2016

Sebenarnya lama gila dah kami ke sini....... 

Tahun 2016 dulu... Masa belek2 album, terjumpa gambar2 ni....

Masa ni Daddy baru je pergi.. Baru beberapa bulan... Trip ni pun demi anak-anak... Mummy nak distract kesedihan mereka, terutama Ariq yang masih belum & sukar untuk menerima kehilangan Daddy.. Mummy nak happykan dia... Sebab ni wishlist dia sangat2..

So Mummy booked hotel on sunday, check out monday... Murah sikit...

Huhuhu...

So actually ni first trip kami berempat sendirian. Nasib baik anak2 baik budi.. Masa ni diorg sangat senang dihandle... Baik je sorang2... Takde bertekak bergaduh macam sekarang... Huhuhu...
Tidur pun sopan je......

Betapa diorg happy menjerit kegirangan bila nampak Legoland Hotel dari jauh.... Kami sampai ngam2 pukul 3pm waktu check in....

 Kat lobby pun dah banyak lego macam ni... Tak heran nak masuk bilik langsung... Hehehe...

Abam Ariq masa ni baru masuk umur 6 tahun... Sayu tengok wajah2 diorg masa ni.... Sedih hati Mummy..... Bila tengok balik gambar2 ni....

Kesayangan Mummy, Abang & Kakak.... Tak reti lagi nak buat peace... 

Happy sungguh... Lama tak tengok diorg tertawa riang macam ni.... Sejak Daddy pergi, diorg tak pernah happpy macam ni... 

Luas betul bilik ni..... Boleh ajak 1-2 orang lagi... Tapi esok semua kerja & sekolah..

Ariq... Malam2 dia beranikan diri tido kat sini... Kalau takd ia mmg penakut...

Ada satu lagi katil bawah tu boleh keluarkan...

Mummy dan Amily tidur berdua kat katil besar ni...... Lenaaaaaaa...


Kat bilik pun ada lego utk dimain.... memang fulfilled sungguh...


Terserlah rambut kerinting dia masa ni... geram tengok mulut dan hidung dia tu.....

Bear, Cat & Napkin wajib ikut.. Takleh tinggal... Hehehehe

Satu lagi benda yg best yang lain dari yg lain kat sini.... Liftnya ada lagu dan lampu2... Meriah..... Hehehehehe...



Selain lobby, ada satu lagi port untuk main lego... Sampai tengah malam lepak sini... Main lego.... Suka hati diorg....

Ada seorang kenalan dari group ister2 kapal, transfer duit untuk budak bertia ni malam tu.... Dia suruh belikan lego untuk  bebudak ni.... Alhamdulillah... Rezeki bebudak ni tak pernah putus sejak Daddy pergi... Terlalu ramai yang pemurah yang banyak menghulurkan bantuan kewangan terutamanya... Suka bebudak tu dapat lego sorang satu....

Qila buat kerusi... Hehehe 

Ni pulak diorg buat castle...

Kemain ko kan Qila.....


Ni ha tengah excited pilih lego..... Mahal jugak harga lego kat sini... Takdelah murah. Sama jugak kalau beli kat luar...

Manja Mummy sedang pilih lego untuk diri sendiri....


Minatang apekah ini???


Amily takot... heuheuheu

Sampai bilik, malam tu jugak bukak dan pasang...





Pool kat atas utk kids..... Nanti dah besar sikit, kita gi park ye sayang.... Skrg main sini pun dah okay dah... Heheheheh...

Oklah... Next cerita pasal Singapore pulak...


Ulasan

naniaimiadnan berkata…
comelnye diorg...suke tengok happy je

Catatan popular daripada blog ini

Betapa puakanya M-Suites Hotel itu

Petua mendapat kepala yang bulat...

Short getaway bersama whole family..