Amily first concert!

Tahun 2014 dulu, masa umur dia setahun, dia pernah lari naik ke atas pentas masa abang tengah perform...

Masa tu kecik lagi so teachers bagi can lah....

Then tahun 2015, masa umur 2 tahun, percubaan dia lari ke atas pentas untuk join abang menari telah ditahan... Punyelah dia mengambuk kat bawah stage nun... Nasib baik daddy ada untuk pujuk dia...

Empat tahun Teacher Marina tunggu dia besar, untuk di bersekolah di Qdees... Masuk je mendaftar, terus Teacher Marina chop dia untuk join class dia. Yelah, 4 tahun ada 2 class tak silap...

Tahun 2017, akhirnya.... Amily berjaya mengadakan konsert sendiri... Heheheheheh....... Beberapa minggu sebelum, asyikkkk tunjuk dance steps kat rumah pada Mummy dan bibik... Excited sangat tu....

Mummy lagilah tak sabar nak tengok Amily dance... Tengok steps, macam2 gaya dibuat... 

Tahun ni konsert buat di Kolej Yayasan Melaka. Tempat Busu Boy study dulu.... Pepagi dah bangun... Mummy make up sikit2 je sebab adik ni lasak, tatau duduk diam takut dia pergi gosok mata pulak nanti... Tu pun lipstik dia pergi lap pakai tangan... Uhuks...




Eyeshadow tetap purple selamanya..... 


Kemain sporting dia nak bergambar kat sini sana...... 


Kemain melentik.....


Pastu nak bergambar kat sini pulaaakkk... Tu kakak dok dengki kacau dia posing... Manalah tak punca bergaduh... Geram aku....


Tengah syiok posing Teacher Marina dah jerit dari jauh.. "Amily!!!!!" Come here & register!"

Hahahah... Terkujat Amily... Rupanya dah rampai dah orang dalam hall tu.... Nasib baik kami dapat seats lagi....
 

Mummy hantar Amily kat bilik sebelah... Tempat kids berkumpul dan bersiap..... Masa ni pakaikan balik dia lisptik NYX... Hadiah Christmas tahun lepas... Ihiks... 


Ok, dah pakai topi.... Ketat sikit topi peguin ni..... Kasut pun ada rupa tapak kaki peguin. Comel gilaaa... Mahu tak comel... Mummy bayar RM180 untuk costume dan fees concert hokeh...... :P 


Masa Mummy tengok dia perform, aik.... Simple je steps Peguin Dance ni..... Haritu kat rumah macam2 steps dia berlatih...

Rupanya you all... Bila tengok class lain punya performance, hahahah.. Mostly Amily dok tiru dance steps class lain.... Bertuah punya anak....

Lagu Beauty & The Beast, Lagu Hindustan, Lagu Cina semua Amily tapau....

Bertuah punya anak....



Video dah upload kat FB.... Dia girl paling tinggi dalam clas..

Tinggi tunjang tapi perangai tak selari dengan bentuk badan.... Manja kemain kalah baby....

Kejap je dah nak masuk Disember.... Genap 2 tahun Daddy pergi selamanya..... Daddy mesti happy tengok anak kesayangan dia ni dah besar, dah pergi school.... Dah berani perform atas stage depan orang ramai.... Daddy mesti rindu sangat dekat Amily....

Amily pun sama... Dia selalu sebut2 Daddy... Sebut sayang Daddy dan nak Daddy.... :( 

Al Fatihah..... Semoga Daddy tenang di sana........ 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Betapa puakanya M-Suites Hotel itu

Short getaway bersama whole family..

Petua mendapat kepala yang bulat...