Ahad, Oktober 15, 2017

Musim exam dan cuti sekolah

Sekarang dah masuk musim exam, pada masa yang sama cuti sekolah Deepavali...

Uh stress aku nak melayan bebudak ni buat revision. Revision nya kejap2 je tapi ade je alasan memasing... Nak take five lah, nak minum lah... Nak makan laaahh... Haih, naik darah aku dibuatnya...

Tapi kesian gak bebudak ni... Lama tak gi holiday... Last dulu masa gi KL, beraya rumah Uncle Owne dan Mummy Wynn... Mandi pool dan jenjalan mall.. Raya dululah...

Tu ajelah... Dah berbulan tak holiday... Aku pun tak kuasa lah nak booking2 cari hotel bagai... Asyiklah buat benda yang sama, check in hotel - mandi pool... Boring.... Nak road trip pun malas nak drive... Penat... Uhuks..

Bosanyehhhh... Hehehehe...

Buat penat badan je.. Huhuhu.. Duduk rumah tengok TV lagi best. Main basikal kat luar nun sampai lebam...

Hahahaha...

InsyaAllah... Kalau ada rezeki nanti hujung tahun ni kita jalan ye anak2.... So kumpul duitlah takyah nak bazir asyik check in check out hotel.... Bosanle... This time kita buat benda lain sikit....

Mummy pun skrg dah susah nak cuti... Sejak dah tukar department ni leceh sikit. Maklumlah jadi junior ni mmglah susah sikit nak adjust cuti... 

Sekali cuti biar berbaloi lah kan...

Esok ada projek dengan Qila...

Ariq & Amily terpaksa tinggal dengan bibik..... Ala bukan lama, 2 malam je......

Qila lah excited, mesti malam ni dia takleh tidur... Ihiks....

Untung bebudak zaman skrg... Kecik2 dah dapat peluang macam ni...

Mummy dulu, ape pun takde.... Hidup susah dan belajar pun tak berapa nak pandai... Heuheuheu...

Nak gi rombongan pun hanya mampu dalam Melaka je. Tu pun tak bawak duit belanja... Tengok kenkwn makan KFC punyelah terliur air liur... Padehal RM3 aje masa tu... Tu pun Mummy tak mampu nak bayar.....

Sedih kan???

Yang penting dapat pergi rombongan.....

Nguehehehehehe...

Okbai.

Tiada ulasan: