Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2017

Susuk tubuh itu

Hi korang..

Hows life? Aku baru nak start puasa enam.. Baru masuk hari kedua......
Dah puasa ni biasalah, sejuk betul rasa kat office ni... Beku...
Hujung2 ni banyak pulak openhouse... Kenalah berjunjung balas. Ye tak?
Semalam, masa otw balik rumah..... Masa kat Tun Tuah, terserempak dengan Perdana Bi... Aku ingat abah yang drive.... Tapi dari jauh dah nampak kelibat lelaki bertubuh besar berbaju hitam drive bersama 2 kelibat lain. Dan, dah tentulah bukan susuk tubuh abah.....
Ya Allah, kenapa sebijik sangat.....
Sekilas nampak bila kereta kami berselisih, aku nampak kelibat lelaki berbadan besar berbaju tshirt hitam...
Terus aku menangis kerasa sangat iras.... Iras sangat susuk tubuh Bi....
Aku tak sure siapa di dalam kereta tu, yang pasti rasanya tentulah adik ipar aku... Maybe dia turun kapal sekejap dan keluar cari barang.... 
Badan mereka lebih kurang sama... Muka dah tentu sama...
Ya Allah, rindunyaaaaaaaaaa... Rindu sangat...
Aku menangis tersedu-sedu2.... Tapi aku berbisik jug…

Lebaran kedua tanpa Daddy

Tahun kedua tanpa Daddy....

Ramadhan tahun ni macam biasa, seminggu di rumah keluarga Bi... Kebetulan anak2 cuti sekolah, dan Ariq pun dah selamat bersunat.. Walaupun penuh drama sunat Ariq, alhamdulillah Ariq selamat bersunat selepas DUA kali percubaan... Hehehe...
Memang drama...
So kami berkampung kat rumah mertua...
Mesti ramai yang pelik, aku ni macam takde mak bapak... Asyik menempel kat rumah mertua... 
Eh suka hati akulah... FYI, ramai pun pelik... Ramai yang tanya... 
Mak kandung aku, mmg selalu bertandang ke rumah aku.. Like setiap hari.. Lagipun Amily ke sekolah dia yang hantar.. So almost setiap hari berjumpa... Not like my inlaw, kalau aku tak jengah diorg, mmg takdelah berjumpa... Mertua aku akan singgah rumah kalau aku dah lama tak balik je... So rasanya almost setiap minggu aku balik tidur sana... Masa tu aje anak2 aku dapat bermanja dgn atuk nenek...
So adil lah kan...
So, Lebaran... Lepas ni mmg setiap tahun aku akan beraya di rumah mertua dulu..... Selepas menziarah…