Catatan

Tunjukkan catatan dari 2017

Day 6 - Tokyo to Sapporo (Nakajima Park & Sapporo White Illuminations 2017)

Imej
Our next destination is Sapporo!!!!!! 
Snowing time baybeh... Memula ingat berangan nak naik Shikansen ke Sapooro which is makan masa 5-6 jam.. Dah tu bukan straight je boleh sampai.. Kau kena tukar2 train dan platform.. Pelik pulak kenapa takde straight shikansen dr Tokyo ke Hokaido mcm London-Paris kan... Ohye, bagi yg sesiapa tidak dapat membayangkan, Hokaido sebuah pulau besar di utara Jepun, naik flight pun 1 jam setengah yols... Jauh macam KL ke Kuching, Sarawak lah macam tu... Naik train laju mmg hazab sikitlah kan...
So aku decided naik flight. Jimat masa, mudah & malah lebih murah... Lagipun senang aku booked sekali gus dengan tiket pergi dan balik Malaysia...
Hokaido, semua tahu... Negeri di dalam Negara Jepun yang palingggggg sejuk. Angin sejuk dari Siberia yols... Sejuk yg lain macam. So persediaan ke sana bukan calang2... Berbulan aku buat research dan persediaan rapi... Untuk kita yang membesar di negara khatulistiwa ni.. Kena banyak buat persediaan...
Flight kami j…

Day 5 - Mt Fuji, Kawaguchi Lake & Gotemba Premium Outlet

Imej
Awas.... Entry ni penuh dengan gambar......... Hehehehehe...
Day 5... Bangun pagi tak larat nak masak... Bawak bekal roti je.... Namun demikina badan sangat segar sebabnya kali ni tak turun naik bas or train... Kali ni kami jumpa balik guide En. Lan Zakimy, yang bawak kami masa Day 2 haritu..... 
Tak sabar punya pasal, excited tunggu kat luar rumah... Merasa mulut keluar asap.... Hehehehe.. Walaupun sejuk tapi seronok... Ngeeeee.... Siap bawak cat masing2.... Hish..... 
Muka Mummy mmg takbleh blah masa ni... Tidur tak lena setiap malam... Mata bengkak macam hape... Semua kawan2 kat Malaysia dah risau suruh Mummy rest... uhuksss...
Tengah keluarkan asap dr dalam mulut... Hehehehe

Perjalanan dari Edogawa ke Mt Fuji dalam 2 jam tapi disebabkan jammed sikit di Tokyo sebab orang sibuk pergi kerja. Kami gerak dalam 9.00pagi mcm tu... Perjalanan MasyaAllah.... Cantik.... Breathtaking... 
Itu Mt Fuji....... Siapa tak tahu Mt Fuji, mmg tak kenal sejarah & geografi Jepun lah...... How I lo…