Ahad, Disember 25, 2016

Sedih..

Sedih....

Malam tadi macam mimpi, tapi tak ingat mimpi apa... Yang pasti dia ada...

Sakit sangat.... 

Selama ini aku kuatpun, sebab perasaan tu masih anggap dia pergi belayar.... Dia kerja...

Sudah lebih 12 bulan dia pergi.....

Sakit.

Rindu, tapi tidak boleh melahir dan mezahirkan.....

Sakit.

Isnin, Disember 19, 2016

Hi 5 Fairytale, Istana Budaya

Last minute plan....

Demi Amily yang suka sangat Hi5 tu... So ayuh kita....
Pukul 7.30 pagi dah gerak ke KL..

Park kereta kat LRT Bangsar, naik uber ke Istama Budaya... Suka bebudak ni naik uber... Ihiks...
 
Amily sentap... Sebab dia nak duduk depan stage... Tu tiket lain sayang oiiiii... Mummy pun tak tahu ada tiket utk depan stage... Kena duduk bersila eh apa class... Huhuhu..

Bosan menunggu nak start, dia bukak buku Hi5 yang dibeli bersama wand..

Khusyuk... Maklumle budak tak sabar nak school....
 
Opening lagu LOVE... Haruslah aku suka sebab aku hafal kowt.... Siap hafal steps semua...



Dua anak Mummy yang pada mulanya excited.....

Tapi lepas je part balloon besar tu keluar Amily sentap... Sebab tak dapat nak lambung bola tu sebab bola tu tak sampai kat dia... Ihiks....

Terus dia sentap kebosanan dan mintak hp. Nak tengok youtube boleh??

Ko rase??? Tak bebraloi beli tiket memahal... pffthh!

Abra cadabra!!!

Pkl 12.30 habis...

Tunggu kawan Mummy jap.. Dia kerja IB, dia yang tolong belikan tiket... Dia hantar kami ke KLCC... Saje bawak anak jenjalan gi Smiggle dan Toysrus..

Botak kepala Mummy...

Dah tahu anak2 kuat shopping, kenapalah aku gatal nak naik uber dan train???

Dahle barang2 dr Hi5, Smiggle & Toysrus... Ko rase??

Terhegeh2 aku bawak shopping bags, jalan KLCC dan naik lrt balik ke Bangsar....

Ini adalah pertama kali aku handle anak2 sendiri naik LRT dgn shopping bags bagai...

Dahle lama gila okay tak naik LRT. Punyelah kelam kabut masa nak beli tiket, nak lalu palang tiket tu... Nak cari route station, nak cari stop... Hahahah... Teringat masa kat Paris-London tuhari.... 

Paling haru, bila anak2 asyik tanya bila nak sampai bila nak sampai... 

Nak turun Bangsar tapi terturun kat KL Sentral... Gelabah masuk balik dalam train... Haruuuuuuuuu...

Tapi kami having so much fun... Ini adalah kenangan untuk aku dan anak2...

Part paling lucu masa dalam tandas kat LRT KLCC... Ariq terbukak air paip kuat sangat sampai terkeluar tersembur kena orang kat luar toilet... Habis basah muka Ariq dan orang yang kat luar yg tengah que tu...

Hahahahaha.. Ariq oh Ariq... Kecoh betul.. Nasib baik orang tu tak marah...

Kami gerak balik Melaka dalam pukul 3 petang.. Mummy terus rasa pening kepala dan nak demam... Terus telan panadol... Penangan naik uber, lrt dan pusing satu KLCC dengan anak2 yang banyak perangai...

Bila tanya nak balik terus ke nak jalan lagi... Semua cakap dah penat nak terus balik... Dalam kereta lagi dah buka habuan masing2...

Punyelah kelam kabut sampai satu gambar pun tak sempat nak ambil...

Anak oh anak. 

Sampai Melaka dalam pukul 6.... Letihnyaaaaaaa...

Ariq Isyraf turns 7

Tahun ni tema 'Paris Saint Germain'

Eh.... Mentang2 Mummy baru balik dari Paris-London, tema harus nak up up....

Takde maknanya uols.... Kebetulan Ariq celebrate dengan kawan2 football club dia, so tema haruslah bola sepak kan.... Takkan tema barbie dolls pulak.... :P

So, inilah cake dia tahun ni...

Handsome Mummy dah ready nak gi training bola.... Hari ni memang 19 November, birthday dia...

Jersey bola Mummy beli dari club PSG Paris.... Bukan calang2 ni... Ihiks

Kami ke sekolah masa dia dah nak habis training... Set up semua kat canteen je.... Jadilah...

Ada KFC....

Dan goodies bags....

Okay, tepi sikit tepi sikit... Player nak potong cake.... 


Selamat Ulangtahun ke tujuh sayang...... Semoga makin cemerlang dalam arena bola sepak dan juga akademik.... Mummy Daddy sayang sangat dekat Ariq...

Adik........ 

Lepas je celebrate, balik rumah mandikan Ariq terus shoot ke KL......

Duyung muslimah nak berendam.. Ihiks...

The Dusun, Jelebu Negeri Sembilan...

Actually kami anak beranak ke KL dulu, sebelum datang kesini...

Kami pergi beberapa hari sebelum cuti sekolah tuhari... So sempatlah booking dengan harga yang munasabah. Kalau dah start cuti sekolah harganya naik mahal le noks...
Aku pilih untuk duduk Perling Bukit. Nak kesini memanglah scary. Jalan kecik, ada pulak pokok tumbang... Dahle gaung sana sini.... Tawakal jelah... Jalan kesini sangat sunyi yols.... Doa jelah bebanyak....

Tapi dah sampai mmg breathtaking scenery lah... Tenang je rasa... Hilang semua gundah gulana....

 
Ada dua pool kat sini... Atas dan bawah... Ni pool yangd ekat denagn cafe utk bfast...

Ada playground.

Ni tangga nak menuju ke rumah kami... Itu pool kedua sebelah dengan rumah kami.. Tu bumbung tu....

Bilik air...

Shower

Balcony kami dan dapur belah kanan ni..... Dapur kat luar bilik...

Semua lengkap..... Kau cuma bawak bahan basah untuk masak je.... Fridge pun ada.. Periuk nasi kuali semua ada... BBQ pit pun lengkap...


Parking bawah nun..... Boleh park 2 kereta ke khas utk rumah perling...


Sampai je terus berendam....

Balconi.....

Katil untuk Qila dan bibik..

Katil utk Mummy, Ariq dan Amily...



Kat FB dan banyak letak gambar... Saje je nak masuk dalam blog jugak......

Asalkan anak2 happy.... Aku tumpang happy gak....
Lepas berendam syiok makan maggi... ohye bfast semua included... So jangan risau.. Malam jelah kau masak sendiri....



Sebelum balik ayuh posing.....

Ohye nak kesini kena book dulu kat website... Tak boleh main terjah tiada siapa akan layan....

Staffs sangat friendly... Sesuai dengan harga lah kan???

Okbai

Selasa, Disember 06, 2016

Genap setahun


Gambar ni diambil 2 hari selepas Daddy pergi..

Ariq kata dia rindu sangat dekat Daddy, setiap saaat bertanya kenapa Daddy ditanam di dalam tanah.. Mummy kata, orang yang dah meninggal Allah bawa ke syurga tapi kenapa Daddy ditanam di dalam tanah..

Dia nak jumpa Daddy... Nak sangat jumpa Daddy. Ariq masih belum boleh mampu mengerti...

Mummy kata, Daddy sekarang ada di dalam hati Ariq...

Ariq pun pegang dada dia macam ni....

Dia kata lagi,

Kite tanak Daddy dalam ni... Kita nak Daddy depan mata... Kite nak tengok Daddy....

Sayang, semoga besar ganjaranmu sebagai anak yatim nak....

Mummy juga pernah merasa sakit perit ini, cuma mungkin zaman dan cabaran kita berbeza. Mummy tahu, Ariq sangat sayang dan agungkan Daddy...

Terus berdoa untuk Daddy di setiap solatmu Sayang....

Jadi anak soleh untuk Daddy.

Kerana, Daddy juga amat sayangkan Ariq. Lebig dari dirinya sendiri. Percayalah...