Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2016

28 November 2015

Jumaat, 28 November 2015

5.02 petang.
Whatsapp terakhir aku terima dari Bi.. Dia minta tolong ambilkan Amily di rumah baby sitter. Tak sempat katanya nak ambil sebab baru nak start mesin rumput di rumah kami.
Bi baru je balik inspection kapal sehari sebelum tu. Sepatutnya Ahad, dia pergi ke Penang atas urusan kerja. So Jumaat tu seharian suntuk dia habiskan masa dengan Ariq. Amily di baby sitter. A'qila dengan Mummy di UTeM untuk program Smart Tahfiz dan Smart Solat.
So, lepas je ambil Amily, sampai rumah Bi sedang mesin rumput. Dia nampak penat. Dia mintak air green tea tanpa gula. Nak panas katanya. Pelik sunggu selalunya dia mesti nak minum air sejuk kalau penat.
So aku buatkan suam.
Maghrib, sempat bawak anak2 hantar adik aku ke Melaka Sentral. Dia naik bas ke Shah Alam. Bi tinggal di rumah sebab dia belum mandi.
Sampai di rumah, Bi ajak dinner kat luar.
Itu dinner terakhir kami bersama.
Kami hanya makan di Restoran Kita, area rumah sahaja. Bi dan Ariq makan beehun goreng. Ras…

31 Ogos 2012

Imej
31 Ogos 2012, Mummy dapat tahu Mummy pregnantkan Amily.... Masa tu sehari selepas kami buat openhouse pertama kami. 
Mummy excited lah, sebab Mummy dan Daddy memang dah planned nak tambah baby. So percubaan pertama kami membuahkan hasil. Syukur alhamdulillah, Allah permudahkan permintaan kami. Amily lahir 9 bulan kemudian
13 Mei 2013, tepat jam 1.32 pagi. Amily lahir kedua ini. Daddy ada sepanjang masa Mummy di labour room. Masa tu Amily straight di bawa masuk ke 'sekolah' bak kata nurse sebab Amily kena ambil darah untuk pantau thyroid Amily.
Yelah Mummy ada hipothyroid so Amily pun kena check jugak.
Dua hari kita duduk hospital..... Dua hari jugak Mummy tak jumpa kakak dan abang. Masa tu kakak umur 5 tahun, abang 4 tahun. 

Ngeeee.. Masa ni Amily baru 3 bulan. Masa ni raya... Raya pertama Amily....

Masa ni Amily 5 bulan.... First time masuk hospital sebab batuk... Sian Amily, dahle Daddy jauh masa tu...

Abang paling sayang kat Amily... Habis Amily selalu kena gomol dengan ab…