Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2016

Gambar terakhir dengan Daddy..

Imej
19 November 2015
Haritu tu adalah birthday Ariq.... Bi beria-ia suruh belikan hadiah dan cake... Then letak dalam bonet kereta Mummy.... 
So bila Daddy sampai dari KL malam tu, kononnya dia yang belikan dan bawak hadiah tu dari KL..
Sampai sekarang Ariq masih ingat Daddy yang belikan dinaosur tu dari KL.
:(
Ariq sangat happy, Daddy balik celebrate birthday dia....
Tak sangka ia adalah untuk yang terakhir kali...
Ariq dah celebrate birthday dia pagi tu kat sekolah dengan kawan2... 
Malam sekali lagi dengan Daddy dan adik beradik. Ohye Mummy jugakle...

Mula2 dulu Mummy sangat tak sanggup nak tengok semua gamabr2 ni... Baju yang Daddy pakai ni pun Mummy tak basuh lagi. Masih melekat baru badan Daddy.... Tapi tak pernah tunjuk anak2. Takut diorg sedih. Terutama Ariq...


Tengoklah Amily..... Cheeky sangat buat mulut dinasour..

Ya Allah, kuatkanlah hatiku dan anak2.... Lindungilah kami kerana kami sudah kehilangan insan yang selalu melindungi dan menyayangi kami....
Cucurilah rahmat ke ata…

Untuk terakhir kali

Imej
Sebulan sebelum dia pergi, 
Dia buat semua ni untuk pujuk isterinya yang merajuk ni....... Jahatnya aku ketika itu sebab berkata--
Bi, ini bunga untuk orang mati aje tau...
Tidak sangka ia menjadi kenyataan... 
Maafkan Ling Bi....
Maafkan Ling...


15 Januari 2016
Ulang Tahunnya yang ke 38.
Selamat Ulang Tahun Sayang....... Semoga damai dan tenang disana.
Al Fatihah.

6 minggu

Kali terakhir aku melihat sayu matanya, mendengar suaranya adalah 6 minggu lepas.

Lebih tepat lagi, kali terakhir adalah di tengah malam 27 November yang lalu. Lebih sebulan yang lalu..
Permintaan terakhirnya, segelas air suam. Yang tidak dapat ditelannya pun... 
Siapa sangka, itu permintaan terakhirnya.
Rindu.
Demi Allah sangat rindu...
Tiada setiap saat aku tidak merindunya. Rindu kalbu...
Tiada kata yang dapat menggambarkan apa yang aku rasa sekarang ini...
Hanya Dia tempat bersujud dan mengadu. Betapa rasa rindu ini membawa aku ke satu ruang hidup yang tiada seorang pun insan di dunia ini dapat memahami. Kerana apa yang aku lalui, belum tentu kalian bisa tempuhi.
Yang pasti, tahun 2015 sumbang seribu kesedihan dalam hidup aku. 
Seribu keperitan kepada permulaan hidup baru yang aku sendiri tidak tahu macam mana untuk mencorakkannya.
Redha itu pasti.
Tetapi, bagaimana cara aku meredhakannya, wallahualam.
Kalian tolong doakan aku.


Untitled

Assalamualaikum...

Sungguh lama tidak mencoret sesuatu di sini...
Tiada apa nak diceritakan walaupun banyak sangat yang berlaku... Terlalu banyak dan perit.
Hati masih belum mampu untuk menceritakan....
Nantilah dulu...
Pembaca setia blog ini pun sudah tiada... Apa lagi nak ditulis...
Suatu hari nanti aku pasti kembali... Pasti, tapi tidak tahu bila..
Doakan sahaja ye. Ini sahaja kenangan yang aku ada...

Oklah, nak tidur dulu.
Selamat malam.