Isnin, Disember 19, 2016

Hi 5 Fairytale, Istana Budaya

Last minute plan....

Demi Amily yang suka sangat Hi5 tu... So ayuh kita....
Pukul 7.30 pagi dah gerak ke KL..

Park kereta kat LRT Bangsar, naik uber ke Istama Budaya... Suka bebudak ni naik uber... Ihiks...
 
Amily sentap... Sebab dia nak duduk depan stage... Tu tiket lain sayang oiiiii... Mummy pun tak tahu ada tiket utk depan stage... Kena duduk bersila eh apa class... Huhuhu..

Bosan menunggu nak start, dia bukak buku Hi5 yang dibeli bersama wand..

Khusyuk... Maklumle budak tak sabar nak school....
 
Opening lagu LOVE... Haruslah aku suka sebab aku hafal kowt.... Siap hafal steps semua...



Dua anak Mummy yang pada mulanya excited.....

Tapi lepas je part balloon besar tu keluar Amily sentap... Sebab tak dapat nak lambung bola tu sebab bola tu tak sampai kat dia... Ihiks....

Terus dia sentap kebosanan dan mintak hp. Nak tengok youtube boleh??

Ko rase??? Tak bebraloi beli tiket memahal... pffthh!

Abra cadabra!!!

Pkl 12.30 habis...

Tunggu kawan Mummy jap.. Dia kerja IB, dia yang tolong belikan tiket... Dia hantar kami ke KLCC... Saje bawak anak jenjalan gi Smiggle dan Toysrus..

Botak kepala Mummy...

Dah tahu anak2 kuat shopping, kenapalah aku gatal nak naik uber dan train???

Dahle barang2 dr Hi5, Smiggle & Toysrus... Ko rase??

Terhegeh2 aku bawak shopping bags, jalan KLCC dan naik lrt balik ke Bangsar....

Ini adalah pertama kali aku handle anak2 sendiri naik LRT dgn shopping bags bagai...

Dahle lama gila okay tak naik LRT. Punyelah kelam kabut masa nak beli tiket, nak lalu palang tiket tu... Nak cari route station, nak cari stop... Hahahah... Teringat masa kat Paris-London tuhari.... 

Paling haru, bila anak2 asyik tanya bila nak sampai bila nak sampai... 

Nak turun Bangsar tapi terturun kat KL Sentral... Gelabah masuk balik dalam train... Haruuuuuuuuu...

Tapi kami having so much fun... Ini adalah kenangan untuk aku dan anak2...

Part paling lucu masa dalam tandas kat LRT KLCC... Ariq terbukak air paip kuat sangat sampai terkeluar tersembur kena orang kat luar toilet... Habis basah muka Ariq dan orang yang kat luar yg tengah que tu...

Hahahahaha.. Ariq oh Ariq... Kecoh betul.. Nasib baik orang tu tak marah...

Kami gerak balik Melaka dalam pukul 3 petang.. Mummy terus rasa pening kepala dan nak demam... Terus telan panadol... Penangan naik uber, lrt dan pusing satu KLCC dengan anak2 yang banyak perangai...

Bila tanya nak balik terus ke nak jalan lagi... Semua cakap dah penat nak terus balik... Dalam kereta lagi dah buka habuan masing2...

Punyelah kelam kabut sampai satu gambar pun tak sempat nak ambil...

Anak oh anak. 

Sampai Melaka dalam pukul 6.... Letihnyaaaaaaa...

Tiada ulasan: