Rabu, November 02, 2016

Burger & Lobster dan Hamleys, London

By the time luunch hour kami sampai di Harvey Nichol... Ada dua tujuan ke sini, nak jumpa sesorang dan nak makan lobster di Burger & Lobster.

Siapa yang aku nak jumpa sangat tu eh???
.
.
.
.
.
.
.
Taraaaa.... Kaka ipar aku le... Kakak Bi, arwah suami kesayangan aku..... Dah tahun ketiga dia sambung PhD di Manchester. Dia datang anak-beranak all the way dari Manchester nak jumpa aku... Huhuhu... Rindu sangat, sejak Bi pergi kami memang tak pernah berjumpa.... Akak ada balik sekejap awal tahun lepas... Itulah kali terakhir dia berjumpa dengan Bi.... Dia pun sangat terkesan dengan pemergian Bi yang secara tiba-tiba.... Hanya whatsapp tempat kami berkongsi rasa duka lara... 

Berjumpa dengan akak buat aku rasa dekat sangat dengan Bi... Sebab Bi sangat rapat dengan akak, semua cerita dia... Impian dia... Dia ceritakan kepada akak.... 

Yelah adik beradik kami tak ramai. Bi ada seorang kakak dan seorang adik lelaki... Aku pun hanya ada adik lelaki... Arwah kakak lama dah pergi... So, hanya kakak Diana lah tempat aku berkongsi kasih sayang...

Ok meh posing sikit... Ni masa menunggu turn untul lunch di Burgey & Lobster. Lunch hour waktu weekend macam ni mmg ramailah..... 45 minit jugak kami menunggu....

Kalau dah sampai London, korang mesti cuba makan kat sini.... Agak pricey sebab nama pun kau makan lobster kan... Kat Malaysia pun dah mahal beratus... 

Ada 2 pilihan lobster. Stim dan grill... Kami ambil stim dan grill sebab nak rasa semua...

700 pound lobster macam ni dalam GBP24.90 kot.. Eh kenapa aku lupa... Orange juice dalam GBP3.90 gitu....

Seriusly memang nikmat dunia sebab sedaaaaaaaaaaaaap sangat!!! Berbaloi menunggu...


Kami yang gembira.... Ihiks...

Walaupun lobster ni ada bau hangit2 sikit tapi ada aku kesah sebab sedap sangat. Sos dia mmg terbaik!

Yang putih tu sos dia yg maha sedap... Salads & chips...

Lepas dah kenyang kami meneruskan jejak ke Oxford dan Regent Street.... Mencari toys anak2 tersayang....
Asal singgah je bergambar.... Asal singgah je mesti bergambar....

Cuaca best tak sejuk walapun tadi pagi hujan jap.... Sejuk sebenarnya tapi sejuk yang best.... Sejuk aircond tu tak best tau tapi sejuk cuaca natural macam ni sangat best!

Oxford Street. Sini kau nak cari designer brands memang melambak kiri kanan.... Tapi kami tak masuk pun... Memang aim terus ke Hamleys di Regent Street.

Banyak kali berhenti posing... Ihiks...

Oh lupa nak cakap... Lagi dua anka dara ni anak2 buah akulah... Aisyah & Amirah. Amirah dah masuk kolej sambung medic. Aisyah masih form 4.... Masing2 dah tinggi menggalah kalah auntie dah....

Hamleys, gedung mainan tertua dan terbesar di dunia.... Harganya pun sendiri mahu fikirlah... Hahahaha... Tapi kalau dah datang sini, memang wajib singgah... Sesekali kan demi anak2....

Anak tiga, bag pun tigaaaa... Huhuhuhu... Dah jom balik!!!

Kami naik bas balik ke Hackney.... Terus sampai depan hotel. Akak dan anak2 dia balik ke hotel masing2.... Esok jumpa lagi.... Kami tak duduk sama sebab booking hotel pun lain2 dan last minute plan.
Posing then tunjuk kat Qila... Komen dia di whatsapp--

 "OMG. Kite ternganga sampai tak boleh tutup mulut... Boleh ke Mummy nak bawak balik semua ni???"

Hahahahaha... Tau takpe... 

Shopping memang syiok, disaster masa nak balik tu nanti kita cerita eh?? Heuheuheuheu







1 ulasan:

norhidana miswan berkata...

bestnya kak...

tp ada sedihnya bila jumpa kak ipar akak tuh..

dh pg sana tak supink mcm tak best lak kan, kene ada jgk ole2 kan