Ahad, Oktober 30, 2016

London - Day 2

Day 2... Ramai yang mintak itinerary aku sepanjang di London & Paris ni... Masa kat sana lagi ramai yang tanya dah... Actually mmg ada, tapi kami banyak tak ikut... Kami mmg listkan tempat yang kami nak pergi... Hari ni pergi mana hari ni buat apa... Tapi kami kena sesuaikan jugak dengan cuaca dan masa... Dan kesesuaian keadaan masa tu... So itinerary memang lari lah... But still kami cover balik mana2 yang tak dapat pergi tu dengan hari lain, atau aktiviti lain...

Yang pasti mana2 tempat wajib pergi kami mesti kena pergi.... Tapi kat London ni, ada berlaku sedikit ujian yang kami redha... Plan tidak menjadi seperti yg dirancang... Huhuhu...

Takpelah, ada hikmah disebaliknya.....
Ok, 2nd day di London kami bangun mcm biasa... Terus ke Liverpool Station, naik bas ke Tower Bridge. Cuaca mendunglah harini too bad. Takpe, jalan je dulu....

Sementara menunggu bas, posing dulu.... Sejuk yang best! Rasa sejuk yang aku rindu-rindukan.... Huhuhu...

Ahem... Sempat beli bag ni kat bawah hotel tadi... Mak penat nak pikul handbag hari2... Berat... Murah je uols... Heuheu...

Kami sampai di Tower Bridge tak hingatlah pukul berapa... Before lunch lah.... Jalan sana tak berapa sebab ambil gambar semua tak cantik sebab langit kelabu... Takde matahari langsung noks...

Pastu hujan rebas2 renyai.... Belasah gak jalan... 

Kelabu je langit... Tak taste mak...

Nyampah tengok gambar ni....

Kat England ni kau akan tengok building mostly macam ni... 

Nampak building tu pun rasa sejuk je....

Lepas ni kami bergegas ke Harrods.. Tak jadi sambung sightseeing sebab cuaca tak best.... Kami tukar plan shopping je hari ini.... Huhuhu... 
Sampai Harrods, terus perli Level 2, cari Harrods department. Kat sini je mampu nak membeli pun.... Tempat lain semuanya branded item noks... Pound dah sendu-sendu nims... Ohye, masa aku di London ni currency jatuh 5.15.... Syurga.... Heuheuheuheu...
Settle di Harrods, terus gerak ke Harvey Nichol untuk berjumpa somebody yang aku rindukan selama ni..... Kami sama merasa sengsara kehilangan insan yang amat kami sayangi.... Orang yang sama kami rindui saat ini.... 

Tunggu next entry

Tiada ulasan: