Khamis, Mei 12, 2016

31 Ogos 2012


31 Ogos 2012, Mummy dapat tahu Mummy pregnantkan Amily.... Masa tu sehari selepas kami buat openhouse pertama kami. 

Mummy excited lah, sebab Mummy dan Daddy memang dah planned nak tambah baby. So percubaan pertama kami membuahkan hasil. Syukur alhamdulillah, Allah permudahkan permintaan kami. Amily lahir 9 bulan kemudian

13 Mei 2013, tepat jam 1.32 pagi. Amily lahir kedua ini. Daddy ada sepanjang masa Mummy di labour room. Masa tu Amily straight di bawa masuk ke 'sekolah' bak kata nurse sebab Amily kena ambil darah untuk pantau thyroid Amily.

Yelah Mummy ada hipothyroid so Amily pun kena check jugak.

Dua hari kita duduk hospital..... Dua hari jugak Mummy tak jumpa kakak dan abang. Masa tu kakak umur 5 tahun, abang 4 tahun. 


Ngeeee.. Masa ni Amily baru 3 bulan. Masa ni raya... Raya pertama Amily....


Masa ni Amily 5 bulan.... First time masuk hospital sebab batuk... Sian Amily, dahle Daddy jauh masa tu...


Abang paling sayang kat Amily... Habis Amily selalu kena gomol dengan abang... Kakak pun sayang tapi kakak ganas sikit.


Ulang tahun pertama Amily... Buat kecilan sahaja di rumah... Mummy baking khas cake dan pavlova untuk Amily.... Amily dah pandai jalan dah masa ni....


Ulang tahun kedua Amily..... Ulang tahun terakhir disambut bersama Daddy.... Kami buat BBQ pool party untuk Amily.... Sederhana tapi penuh happy... Daddy grill lamb kegemaran semua....

Itu kali terakhir Daddy dapat celebrate birthday dengan Daddy.......... Hanya sempat dua kali...

Tahun ini, iaitu tahun ketiga ulangtahun Amily... Amily dah besar, dah tinggi.... Dah petah bercakap....
Cheeky

Manja... 

Senang dijaga walaupun agak lasak.

Amily baik budi. Sopan dan baik.

Mummy minta maaf, andainya Mummy kurang sebagai ibu buat Amily.... Mummy sedar, sejak beberapa bulan kebelakangan ini Mummy selalu stress, marah-marah dan kurang berikan perhatian buat Amily, kakak dan abang.

Percayalah, jauh disudut hati Mummy, Mummy sayang sayangkan Amily, kakak dan abang...

Apa yang berlaku masih baru, dan Mummy masih dalam frasa menyesuaikan diri dan jiwa Mummy.
Meletakkan anak2 Mummy sebagai perkara paling tinggi dan penting dalam hidup Mummy, itu hala tuju Mummy sekarang ini.

Selamat Ulang Tahun kelahiran sayang. Semoga terus membesar dengan cerdik, jadi anak solehah yang menyenangkan semua orang yang menyayangi Amily. Jangan pernah lupakan Daddy, kerana dia insan yang paling menyayangi Amily hingga saat akhir hembusan nafasnya. 

Percayalah sayang, tiada kurangpun kasih sayangnya terhadap Amily walaupun dia dahulu dijemput Ilahi. Kasih sayangnya tetap sentiasa ada bersama Amily sampai bila-bila... Sampai waktu kita bertemu semula dengannya suatu hari nanti.

Mummy berdoa pada Allah, semoga kita dipertemukan kembali pada ketika waktu umur kita seperti ini. Amily, kakak, abang, Daddy dan Mummy akan bersatu kembali. Sama seperti sebelum kita berpisah pada 4 Disember 2015 yang lalu.

Terbang tinggi sayang. Namun jangan sesekali lupa asalmu. Setiap nafas Mummy mendoakan dan mengasihimu. Tiada henti.


Mummy,

13 Mei 2016







1 ulasan:

norhidana miswan berkata...

eppy bday amily... moga amily jd anak yg solehah n berjaya

baca ntry akak nih, bt rasa sebak lah... kesian amily... moga akak boleh jd mummy n daddy amily...