Jumaat, Ogos 28, 2015

Wedding Ayu dan Ayie di Borak Ombak...

2 weeks kot lepas raya, ada wedding invitation kat KL. Kat Bora Ombak..

Aku dah lama kenal Ayu, sekal zaman fotopages, sejak zaman anak dara lagi... Masa wedding aku pun dia datang kan, so takkanlah aku tanak datang wedding dia ni....

So ayuh kita....

On the way, Qila pakai tshirt je....
Dah sampai KL baru tukar gown.
Budak ni pun sama pakai tshirt je dulu... Amily, kena ikat... Dia mmg akan tido kalau diikat dalam carseat. Tapi lately dia manja betul. Nanti mesti merengek nak cari Mummy nak tido atas pangku..
Dalam 12.30 kot kami sampai. Orang tak ramai lagi... Tapiiiiiiii... Makanan lauk pauk kenduri sangatlah sedap. First time aku makan rendang daging palempang uols.... Sedap bertambah2.... Heuheuheuheu...
Kami pilih meja hujung. Sedaple menambah. Menu memang terbaik!!! Bukan macam nasi minyak/beriani biasa... Bowringgggg....
Penganti lalu berarak boleh nampak dalam cermin meja kami... Heuheuheuheu...
Amily cotet tanak makan. Dia tengah khusyuk tengok pengantin....
Sweet sangat......

Cantik dan kemas songket dia. Org skrg suka sangat pakai lace, sesekali nampak pengantin pakai songket, smart jugakle kan....
Pelamin pun kemas simple tapi cantik.... Sweet kemas ... Mak suka....
Aku lama jugak kat sana. Sebab Bi terjumpa kawan lama.... Haisshhh.... 

SO janganlah sakit mata ye uols sebab asyiklah selfie sbb bosan gak nak tunggu bebudak habis makan jajan dr goodies bag memasing...
Doorgifts dari mempelai....
Terpaksa kacau Ayu dan suami makan jap.... Sebab nak balik dah....

Kat luar, weols bergambar lagi.... Nguehehehe

Last aku datang sini masa bujang. Skrg tempat ni dah tak berapa cantik macam dulu. 
Qila ambil gambar ni.... Sengetlah pulak Mummy kena crop. Jangan makan hati bagi canlah wey.... Heuheuheuheu...
Suka gambar ni.........

Empat insan paling penting dalam hidup aku pinjaman dari Allah s.w.t

Sayang diorg sangat....

:P

Khamis, Ogos 27, 2015

BBQ Raya...

Opocot mak kau..... Dah nak masuk raya haji baru kau nak cerita pasal ni???

Heuheuheu... Relaxlah uols.... Takde expiry date apa untuk  semua orang mengupdate blog...

Okay, ni masa kami buat makan2 kat rumah adik aku.... Potluck gitu so aku saje buat BBQ sebab masa kat kampung tuhari, tak cukup... Adik aku tak sempat nak makan lamb habis licin... Tu sebab weols buat BBQ lagi....

Semua dah siap pakai apron sorang satu... Si kecik tu pun nak jugaaaaak. Excited nak bakat sosej.

Ko tengok Amily.... Puas Mummy suruh dia posing bertiga dengan kakak dan abang tapi dia tanak... Kemain eksyen tatau kenapa.....

Lepas je Mummy ambil gambar atas tu tetiba dia taik tangan abang dia, ajak bergambar....

Kau rasa, tak ke sentap hati kakak dia?
Kemain manja posing dengan abang.....

Ngueehehheeh.. Amily oh Amily
Geram Mummy tengok dia. Dengan Daddy pun sama, kalau manja kemain manja sangat.... Kalau time dia takde mood, panggillah mcm mana pun memang dia tanak langsung dengan Daddy...

Ikut mood dia aje... 
Meh selfie dengan laki sekali...... 

Kasi canlah kan...
Menu haritu selain BBQ, ada mee kari dan mee sup
Dan lamb..... Yaribbaaaaaa....

Balik dah lewat menguap anak2 aku tahan ngantuk sebab esoknya sekolah... Hehehehe....

Jumaat, Ogos 07, 2015

Raya ketiga...

Nak jugak upload kat blog uols....... Kata kenang-kenangan kaaannn..

Kami masih di kampung masa raya ketiga tu... Means masih ada kat Muar le... Dari Muar gerak pagi kot. Ni kat rumah pertama ke eh? 
Anak2 aku suka makan ni... Diorg kata cupcakes... Banyak diorg makan....
Ayuh bergambar dulu.... Muka masing2 masih suci sebab belum kepam dengan peluh lagi..... Heuheuheuheu...

Qila yang ambil gambar ni.... Amily tengah tidur masa ni... Kuat tidur betul anak dara aku tu....
Kat rumah pertama tu ada harimau noks.... Buat halau monyet kot...

Lepas tu weols ke MITC...
Anak2 bersalaman untuk duit raya... Semua dapat RM5 termasukle aku dan Bi... Ngueheheh..

Ni Ketua Menteri Melaka. 
Ada live band... Korang takkan tak kenal siapa ni kan???
Agak susah nak ambil gambar mereka bertiga. Salah seorang mesti akan tersepit punya...
Nak ambik gambar berdua pun susah.... Ada dua juon menyelit belakang bontot aku tu.... Tolak2 aku dari belakang. Sakit hati mak! Cer tcari mana kepala Ariq... Buehehehe..
Weols sambung raya, tapi sempat drive through McD sebab anak2 tak cukup makan... Ariq merengek nak nasi... Kat openhouse mana nak dapat nasi. Dah alang2 drive through, semua order burger untuk diri sendiri... Ngueheheh...

Ni atas ni entah rumah ke berapa entah....

Layaaaaaaaaaaannnn... Sampai rumah Muar malam.