Selasa, Mei 12, 2015

Pangkor episod akhir..... Heuheuheu

Hey..... Kata gi Pangkor berbengkel kan... Guna duit rakyat dan duit tabung kenalah amanah uols....

Ni bukti kami berbengkel hokay.... :P

Takdelah kata weols ni berjalan je bengkelnya nan hado.....

No no no....

Kami berbengkel dengan penuh tawaduk taw.....
Tengok tu muka aku dengki tengok Cik A main fesbuk!! Hahahahaha... Duduk depan sekali sebab Prof Jai punye sesi... Bodek maaaar....

Ni je staf jabatan aku yang join. Ramai jugak tak pergi atas alasan tersendiri..... Yang penting aku ni pergi.... Hado?

Prof Jai tengah tunggu turn dia nak basuh paler hotak kitorg ni.... Heuheuheuheu

Semangat sungguh padehal tengok camera....... Canthek kan seluar mak uols??? Boahahahaha.. Baju purple ni sponsor taw... Coem sangat budak praktikal yang design wording tu....

Dah bukak kuda2 dah ni.....

Nilah kami... Yang memajukan penyelidikan Universiti... Tetiba..... Kagum tak?? Hahahaha... Team ni kalau takde, lumpuh Universiti wooooo...

Freestyle........ Yeeehaaaaa...
Ni kan weols panggil abang sado tepi pool tolong hambikkan gambau... Hahahaha...

Day 3.... Pagi ni wey mata aku kecik besau kecik besau tahan ngantuks... Anak2 semua mandi pool dengan Daddynya... Bukak je pintu belakang tu boleh nampak diorg..... 

Ni tengah suruh Coach Amir tengok tapak tangan weols.... Bukan telek nasib ye tapi telek lain.... Hehehehe...

Muka bosan aku..... Hahahaha.. Takleh nak cover dah. Bukan bosankan Coach Amir tapi benda lain uols.... Nyampah haku... Nama je gi bengkel nilai2 murni ukhwah bagai tapi tetap bosan dengan perangai somebody tu... Hovah sangat uols....


Group photo....

Oklah itu aje bukti kami berbengkel pon..... Lepas makan weols check out dan disitulah disaster bermulaaaaaaaaaaa...

Manusia punyelah ramai manusia di jeti nunnnnnnnnn.... Sesak gila sebab semau check out serentak dan semua nak balik ke tanah besar uolssssssss.... Fitaaaaaaam!!

Jap eh

Ooooppsss... Takde pulak gambarnua kat PC office ni... Kat PC rumah le puloksss....


Later lah aku sambung... Heuheuheuheuheu



Ahad, Mei 10, 2015

Pulau Pangkor Day 2

Seawal 6.30 pagi dah bangun..... Laju2 pergi breakfast, sesiap pakai baju swimming semua sebab pagi ada boat tour....

Excited sebab first time boat tour berlima ni.... Dulu berempat aje...

Haruslah budak ni paling excited..... Melaram dengan topi kakak... Sunglasses tu sejak pagi semalamnya pakai dalam bas okay.... Suka betul dia..

Lepas breakfast tunggu kat lobby. Tak semua yang pergi... Tapi ramai jugak yg pergi termasuk TNCPI weols... Huhhuhu.. Kami charter 2 boats... 

Ni PA bos Pengarah mak merangkap kronies mak kat office nun... Huhuhu...

Siang2 lagi aku dah bagi Qila sunblock ni suruh dia pakai... Sampaile boat sampai tidakle dipakainya... Stress aku... Sudahnye diorg adik beradik muka kering kontang sunburned. Hitam merah2... Huhuhu...

Lama tak ambik gambar dengan laki mak ni...... Hehehehe. Bagi canlah wey...

Cantik kan hat mak ni? Beli kat Melaka uols.... Jangan makan hati. Persiapan ke Pangkor memang all out.... Imej kena jaga wey depan TNCPI... Boahahahaa..

Kau rasa ada dia kesah???!!

Buntang bijik mata dan pipi laki aku meniup life jacket Amily... Life jacket utk kid sebaya dia takde so mmg kitorg bawak dari rumah.

Amily dah start kejung sebab selipar dia kena pasir.... Dia ni memang suka sangat mandi kolam tapi laut, dia memang big no-no. Sebijik macam abang dia... Kalau kakak, laut keeee swimming pool keeeeee memang makanan dia. 

Tapi bagus gak... Dua budak lasak, Ariq dan Amily takut dengan pasir dan ombak. Takdelah susah aku nak mengawal diorg.... Diorg takkan lari sana sini... Risau kat Qila je sebab suka sangat dia masuk air seorang diri... Ombak boleh tahan tinggi dan kuat..... Sebab banyak boats lalu lalang....

Masa ni kami masih menunggu boat yang belum sampai. Lama gak sampai naik fed up aku... Nak buat macam mana, kami ke sini super peak season.... Orang ramai gila, boats pun banyak sangat kat laut nun... Bak kata orang laut, traffic di laut Pangkor ni sangat sesak dgn boats... Kencang bisnes bebudak ni... Hohohoho...

Anak dara aku yang dah macam budak belasan tahun...... Kemain diva dia ni sekarang.... 

Siap dengan tuala hijau kat bahu. Dah macam nelayan pun ada mak ni jemah oi!!!!

Cantik sangat cuaca pagi tu walaupun hujan renyai sekejap tu sebelum kami naik boat.......... Sangat damai dan relaxing..... Rugi siapa yang tak join naik boats. :p Bukan selalu kan pun dapat peluang macam ni..... 

Aku dan family Wati je naik boat ni... Satu group lagi naik boat lain.... Kami tak turun snokeling. Leceh ar dgn anak2.... Lagipun coral sini cantik ke??? :P

Aku turun kat pulau satu lagi untuk mandi... 

Selfie ketika boat berhenti.... Masa boat jalan takut aku nak keluarkan phone... Laju jugak budak ni bawak boat.... Seriau aku. Terlompat2 kami atas boat. Amily relax je takde pun rasa takut ke apa....

Qila duduk depan sekali.... Happy sungguh dia. Ariq duduk dengan Daddy sebab dia penakut... Huhuhu...

Tengoklah Ariq tu..... 

Ni batu bentuk macam buaya.... Nampak tak?

Kami stop mandi kat Pulau apa ntah aku tak ingat. Dulu masa aku 17 tahun, abang boat tu bawak kitorg pergi pulang Mentanggor. Aku requested nak ke sana sebab pasir sana bersih tapi mamat boat tu tanak bawakkan. Jauh kot. Nyampah.....

Kat sini pun ok bersih tapi takdelah bersih macam Redang tu kan.... Jauh beza kalau nak compare...

Ariq tengah menangis merengek sebab luka kat lutut dia tu pedih bila kena air masin....

Qila je yang enjoy main dan mandi pasir dengan bebudak lain.... Ariq dan Amily buat hal sendiri je...

Nilah TNCPI aku... Orang KPM mesti familiar dengan Prof Jai ni.... Tu wife dan anak dia...

Yang ni family Pengarah aku tapi dia tak ikut. Dia kat hotel. Nak tido katanya.... Hahahaha... Padehal mesti tgh sibuk buat slide untuk bengkel petang ni....  Agegegege...

Nak dekat pukul 12 tghari kami balik ke Teluk Bogak.....

Sampai sana naik jetski pulak...... Ada gambar Qila & Daddy je... Gambar Ariq dan Mummy takde.... Huhuhuhuhuhu... Harga untuk jetski RM120 untuk setengah jam....

1st time Qila & Daddy naik jetski... Aku dah 2 3 kali dah.... Hehehehe...

Petang tu dalam pkl 2 kami ada bengkel. So anak2 nap kejap kat bilik. Jam 4.30 petang kami keluar untuk island tour..... Naik bas sekolah pendek satu kepala dewasa RM7 sahaja... :)

Tempat pertama dituju adalah Kota Belanda.... Dah sampai Kota Belanda mesti ada meriam uols..... So bergambar dengan meriam adalah wajib. Walaupun kat Kota A Famosa Melaka melambak meriam ni... Agegegegeg...

Benda ni ada jual kat sana.... Dah sampai Melaka baru aku tahu benda ni adalah lampu tidur....

Tiga buah hati pengarang jantung Mummy.... 

Adik yg sangat cheeky...... Dia kid paling happy sepanjang rombongan ke Pangkor ni. Bukan reti penat or moody. 24hrs happy go lucky....

Paksa Ariq ambil gambar sebab Daddy sibuk gi beli air... 

Air kelapa laut RM3.00 secawan.....

Selfie dengan laki.... Bagi canlaaaaaa......



Inilah bas sekolah yg kami naik tu..... Duduk belakang sekali baru otai... Hahahaha... Eh mana ntah Amily masa ni. Daddy syiok diri kat tangga sebab dia jaga stroller... Hehehehe

Destinasi kedua adalah Pekan Pangkor untuk shopping!!!! Oklah not bad.... Beli fridge magnets dan seluar sedap.... Ok ye.... Qila beli bikin uols kat sana... Dia kan berangan nak pakai sarung tetek dan seluar dalam macam mak salleh..... Heuheuheuheu...

Weols beli jugak ikan bilis dan keropok2 bagai tu..... 

Destinasi ketiga adalah Teluk Nipah.... Sana meriah dengan jualan... Ala2 mini feringhi... Oklah, kalau nak shopping boleh sahajor.... Aku ni campak mana pun aku suka kalau bab2 shopping ni.....

Pantai Teluk Nipah. 

Stop kejap melayan Qila makan apam balik....

Sedap kot apam balik tu tapi aku tak rasa pun.... Lebih excited nak shopping je..... Mata dah melilau kat khemah2 sana nun....

Sunset..... Cantik.........

Settle shopping tetiba hujan renyai sikit. Masa ni bas dah sampai tunggu dia u turn jap.... Kami siap beli bag kanvas ni buat letak barangan shopping. Senang kan semua dok masuk situ.... Sebab weols naik bas takdelah bercampur barang dgn org lain....

Kat sinilah bebudak ni beli board ni.... Suka hati dapat sorg satu. Padehal kat hotel benda yang sama ni ada je jual. Murah 10sen pulak tu!! Hahahaha....

Sampai hotel nak dekat jam 8 malam. Naik mandi bersiap semua baru turun balik untuk dinner. Masa dinner tulah aku jumpa Gee.... Dia turun dengan Areeb je....

Amily punyelah geram dengan Areeb sampai naik rimas budak tu....... Areeb bagus tak takut orang, naik je aku dukung dia.... Tapi dia menyampah dengan Amily yang rakus sangat dok gomol dia...... Gambar ni sebagai bukti... Hehehehehe...

Settle kisah hari kedua..... Lantaklah naik juling mata korang nak baca... Sesekali aku rajin nak update blog memang macam ni uols....... Heuheuheu..

3rd day sambung esok lusa lah ye.....