Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2015

Boat Noodles, Publika

Imej
Ni kisah balik dari Janda Baik, kami singgah ke KL jap..... Konon nak menyempurnakan keinginan tekak aku yang dah berbulan nak sangat makan Boat Noodles ni..... Bi ikutkan jugak kemahuan bininya ni.... Nasib jalan tak jammed so kami sampai lebih kurang jam 4 petang kot.... 
Parking jokey sahaja kat Publika tu sebab tatau nak park mana. Serius aku first time sampai sini... 
Boat Noodles tu terletak kat Block C5 so make sure kau parking depan building tulah... Alkisah aku parking dekat C2 so merasa nak jalan jauh... Tapi jalan dalam buliding boleh cuci mata sekali tengok shops kat sana....  Bebudak ni nampak pulak playground kat C2, so mainlah kejap.... Amily lawak tau, dia berebut swing ni dengan sorang chinese kid baya dia... Eh garangnya kau naaakkk... 
Amily paling excited dan happy masa memula sampai ke Publika... Qila moody sebab penat... Ariq pun slow sebab tengah tidur masa sampai kesini...
Sampai Boat Noodles, alamaaakkk punyelah ramai orang tengah que... Kau kena bagi nama ok…

Wadi Samrah part II

Imej
Okay... Kisah reunion masih belum habis.. 
Pagi tau bangun agak awal sebab bebudak ni mana tahu reti nak bangun lewat... Bangun je masing2 sibuk nak keluar bilik nak main dengan kawan2...  Main buai kat tepi rumah... Tempat ni menghadap sungai... Pagi2 dah dengar bunyi air sungai, Ya Allah tenangnyaaaaaaaa... Damai sangat. Abang ajak adik bergambar... Geram tengok si dedek tu....
Tenang kan??? Rindu sangat dah tempat ni...
Mana Qila ye time ni??? Lupa dah... Ariq panggil tempat ni Hotel Kampung... Hahahaha...
Budak ni pun happy sangat duduk sana... Bebas lari kesana kesini...
Pagi tu lepas breakfast weols sambung mandi pool. Then jalan2 sekitar Wadi Samrah.. Tempat ni luas.. Walau ada 3 rumah je tapi keduduk rumah agak jauh antara satu sama lain... 
Ni sebenarnya ada tower dulu tapi baru je terbakar... Tu tiang2 kecil tu adalah tapak tower tu... 
Belakang tower tu ada kolam ikan... Tenangnyaaaaaaaaa....
Ni pulak adalah spa yang terletak di swimming pool. 
Ni port untuk BBQ, kat tapak…

UBU Reunion Party Part I

Imej
Reunion kedua untuk bulan ni... Actually last 2 weeks ada reunion jugak tapi malas nak update kat blog... Tu reunion sekolah menengah.. Ada juga satu entry tertunggak sebenarnya untuk short vacay kat Melaka, takpe kita update yang ni dulu ye.... Hehehehe... On the way ke Wadi Samrah, Janda Baik... Pagi 28 Februari 2015. 
Reunion ni adalah dengan kawan2 masa aku belajar kat U dulu. Aku dulu aktif dengan student activist group masa belajar dulu so inilah kawan2nya... Mostly semua memang tak jumpa almost 15 years... Lama kan??? Dari muda belia rebel nak mampos sampai beranak pinak dah sekarang... Anak berderet2 menguit2... Hehehehe.. Masa pertemuan pertama weols tahun 1999 kat PD.. Siapa tahu sejarah, tahun 99 tu apa yang berlaku kat Malaysia ni, so tahulah apa yg menyatukan kami.. Sebab weols semua bukan satu universiti pun.. Kami berlainan universiti.. Reunion ni pun plan dalam whatsapp group je...
Sian anak aku ngantuk... Tadi sebelum tidur dia study dalam kereta.. Selasa ada exam la…