Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2015

Wedding Ayu dan Ayie di Borak Ombak...

Imej
2 weeks kot lepas raya, ada wedding invitation kat KL. Kat Bora Ombak..
Aku dah lama kenal Ayu, sekal zaman fotopages, sejak zaman anak dara lagi... Masa wedding aku pun dia datang kan, so takkanlah aku tanak datang wedding dia ni....
So ayuh kita....
On the way, Qila pakai tshirt je.... Dah sampai KL baru tukar gown. Budak ni pun sama pakai tshirt je dulu... Amily, kena ikat... Dia mmg akan tido kalau diikat dalam carseat. Tapi lately dia manja betul. Nanti mesti merengek nak cari Mummy nak tido atas pangku.. Dalam 12.30 kot kami sampai. Orang tak ramai lagi... Tapiiiiiiii... Makanan lauk pauk kenduri sangatlah sedap. First time aku makan rendang daging palempang uols.... Sedap bertambah2.... Heuheuheuheu... Kami pilih meja hujung. Sedaple menambah. Menu memang terbaik!!! Bukan macam nasi minyak/beriani biasa... Bowringgggg.... Penganti lalu berarak boleh nampak dalam cermin meja kami... Heuheuheuheu... Amily cotet tanak makan. Dia tengah khusyuk tengok pengantin.... Sweet sangat...…

BBQ Raya...

Imej
Opocot mak kau..... Dah nak masuk raya haji baru kau nak cerita pasal ni???
Heuheuheu... Relaxlah uols.... Takde expiry date apa untuk  semua orang mengupdate blog...
Okay, ni masa kami buat makan2 kat rumah adik aku.... Potluck gitu so aku saje buat BBQ sebab masa kat kampung tuhari, tak cukup... Adik aku tak sempat nak makan lamb habis licin... Tu sebab weols buat BBQ lagi....
Semua dah siap pakai apron sorang satu... Si kecik tu pun nak jugaaaaak. Excited nak bakat sosej.
Ko tengok Amily.... Puas Mummy suruh dia posing bertiga dengan kakak dan abang tapi dia tanak... Kemain eksyen tatau kenapa.....
Lepas je Mummy ambil gambar atas tu tetiba dia taik tangan abang dia, ajak bergambar....
Kau rasa, tak ke sentap hati kakak dia? Kemain manja posing dengan abang.....
Ngueehehheeh.. Amily oh Amily Geram Mummy tengok dia. Dengan Daddy pun sama, kalau manja kemain manja sangat.... Kalau time dia takde mood, panggillah mcm mana pun memang dia tanak langsung dengan Daddy...
Ikut mood dia aj…

Raya ketiga...

Imej
Nak jugak upload kat blog uols....... Kata kenang-kenangan kaaannn..
Kami masih di kampung masa raya ketiga tu... Means masih ada kat Muar le... Dari Muar gerak pagi kot. Ni kat rumah pertama ke eh?  Anak2 aku suka makan ni... Diorg kata cupcakes... Banyak diorg makan.... Ayuh bergambar dulu.... Muka masing2 masih suci sebab belum kepam dengan peluh lagi..... Heuheuheuheu...
Qila yang ambil gambar ni.... Amily tengah tidur masa ni... Kuat tidur betul anak dara aku tu.... Kat rumah pertama tu ada harimau noks.... Buat halau monyet kot...
Lepas tu weols ke MITC... Anak2 bersalaman untuk duit raya... Semua dapat RM5 termasukle aku dan Bi... Ngueheheh..
Ni Ketua Menteri Melaka.  Ada live band... Korang takkan tak kenal siapa ni kan??? Agak susah nak ambil gambar mereka bertiga. Salah seorang mesti akan tersepit punya... Nak ambik gambar berdua pun susah.... Ada dua juon menyelit belakang bontot aku tu.... Tolak2 aku dari belakang. Sakit hati mak! Cer tcari mana kepala Ariq... Buehehehe.. …