Rabu, Julai 08, 2015

Tak puasa...

Aqila puasa penuh seminggu je.....

Lepas tu nenek call nangis2 cakap dia sedih sangat tengok Qila kurus sangat masa dia jumpa Qila satu haritu... Tulang bahu tersembul lah... Mata cengkung lah..... Muka pucatlah....

Eh sampai menangis nenek ko kan...

Hovah...

Makanya, aku malas nak bagi Qila puasa dah.... Malas nak bertekak dgn orang tua tu...

Iye, selagi belum baligh memang tak wajib untuk dia puasa. Di kala umur 7 tahun ni lebih wajib untuk dia sembahyang lima waktu dahulu...

So deal.

Makanya, hari minggu pepagi Mummy dah bersilat kat dapur nak bagi diorg tiga beradik ni makan.... 
Sedap tu..... Bertambah2 bebudak ni makan roti celup telur....



Nak2 si rambut kerinting ni....

Ok tu je nak cerita...

Boahahahahahahahahahahaha....

Ohye, sekarang Qila dah berisi sikit.... Sebab makan non stop... Nikmat kot sebab sebelum tu suffer sebab tak boleh makan siang... Akekekekekeke...

3 ulasan:

norhidana miswan berkata...

qila ok ke kak boleh pose semingu tuh? maksudhnya dia kuat lah sbb pose jgk... tp nk wat cmane kan... neneknyer lak yg tak sampai ati tgk qila kurus yek... yelah pnt kt schoool pastu pose lg... itu yg cpt trn brt tuh

Marsha~ berkata...

qila mmg sangat flat dan mengamuk2 asyik cakap lapar je sepanjangd ia puasa tu. paling teruk pukul 4 ke atas... memang stress. ada seharitu sampai nak bangun berbuka pun dah tak larat. sampai kenan papah... hehehehehe.... maybe sebab masa tu cuaca sangat panas. dia pun tak tahan...

Amyz! berkata...

Takpelah tak puasa. Pelan-pelan. Asal dia dah faham konsep puasa ni macam mana. Insya Allah, lama-lama dia willingly puasa sendiri. Kita pun dah darjah 5,6 baru puasa full. Selama tu sokmo separuh hari. Hihihihi.

Amily comel! mwah!