Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2015

2 Syawal 2 rumah sahaja.. Hehehe

Imej
Raya kedua kami ke Yong Peng.... Yong Peng adalah tempat wajib setiap tahun sebab rumah satu-satunya bapa saudara Bi belah Abah dia. Lagipun nenek Bi tinggal dengan bapa saudaranya tu. Tapi baru sebulan lepas nenek dia meninggal so kena gak pergi utk ziarah kubur...
So ayuh kita.... Tapi Amily tertidur pulak...... Dia merajuk apa entah sampai tertidur macam ni... Bi bising kami bergambar depan Amily macam tadi tu.... So ayuh bergambar berempat sahaja....
Aqila sentap muka moncong empat belas sebab fed up asyikle bergambar... Kami ikut laluan dalam. Belah sana jammed sesak berkilo-kilo meter... Kami smooth je... Gila berlagak... Huhuhu... Panjang jugak perjalanan kami nak dekat pukul 3 baru nak sampai... Huhuhuhu.. Siap singgah petrol station makan maggi cup sebab teringin... Heuheuheuheu...
Ni si manja ni kalau datang mengada dia, tanak duduk kat belakang... Datang merayap ke depan nak duduk dengan Mummy.... Ngada betul... Perasan tak masa raya pertama Mummy ikat rambut Qila jadi toc…

Raya raya raya!!!!!

Imej
Dah raya ke lapan kot.... Baru hegeh2 nak update kisah raya kat blog ni... Ihiks....
Takpe noks... Janji hado.....
Yang penting, alhamdulillah managed menyediakan baju2 bertema biru untuk seisi keluarga ikut kehendak Daddy.... 
Suka naaaaaaaaau dia dengan color biru khennn... Tadaaaaa... Anak-anak di pagi raya.... OOTD pui gitu.... Baju Qila dan Amily kubeli di seksyen 7 Shah Alam. Baju melayu Ariq dari Jusco sahaja. Mudah! Takyah nak pening2, Asal jumpa je sambar.... Baju Daddy ni  beli kat Nafas Mall Muor. Murah je... TV3 pun ada cerita pasal mall tu kat Buletin Utama. Heuheueheu.....
Baju mak??? Up sikitlah....
Dari Zawara jeghs... Heuheuheu... Seronok gila scroll FB sepanjang raya dok teka brand dress orang lain. Melambak gilo semua dok pakai dress tahun ni.... Teka brand dan teka harga.. Hahahaha.. Dah ramai sangat pakai brand sama.. :) Sesi bermaafan.... Sedih sangat tiada gambar aku laki bini & anak2 bermaafan.... Nyampah!!! Bapak mertua tengah beri kata2 nasihat... Heuheu…

Hari terakhir bekerja di bulan puasa....

Imej
Berjanggut nak mengupdate blog seminggu dua ni.... Kerja melambak-lambak.. Bos pulak dua2 orang minggu ni langsung dah tak masuk kerja dah... Awal betul mereka bercuti sebab kampung masing2 kat terengganu nun... Kasi canlah..... Yang pasti kerja pending melambak sebab kalau diorg takde, siapa nak luluskan dan sign surat...
Sepanjang Ramadhan ni sangat jarang sekali aku berbuka luar rumah... Hanya sekali sahaja di rumah Mama, dua kali di rumah PIL dan sekali di buffet ramadhan...
Selebihnya berbuka kat rumah. Masak dan beli sikit2 dari bazaar... Aku balik awal 4.30 petang so sempat sangat kalau nak masak. Even kalau sampai rumah pukul 7 sekalipun sempat je sebab bibik dah prepare barang2 untuk aku masak. Ni gambar masa kami berbuka kat Restoran Melayu Melaka. Ini kali pertama seumur hidup anak2 aku makan buffet ramadhan walaupun diorg tak puasa.. Kesian kan?? Heuheuheu... Sejak beranak mmg tak kuasa aku nak berbuffet2 bagai ni... Takut diorg meragam kalau lama sangat kan... Kalau kita…

Tak puasa...

Imej
Aqila puasa penuh seminggu je.....
Lepas tu nenek call nangis2 cakap dia sedih sangat tengok Qila kurus sangat masa dia jumpa Qila satu haritu... Tulang bahu tersembul lah... Mata cengkung lah..... Muka pucatlah....
Eh sampai menangis nenek ko kan...
Hovah...
Makanya, aku malas nak bagi Qila puasa dah.... Malas nak bertekak dgn orang tua tu...
Iye, selagi belum baligh memang tak wajib untuk dia puasa. Di kala umur 7 tahun ni lebih wajib untuk dia sembahyang lima waktu dahulu...
So deal.
Makanya, hari minggu pepagi Mummy dah bersilat kat dapur nak bagi diorg tiga beradik ni makan.... Sedap tu..... Bertambah2 bebudak ni makan roti celup telur....


Nak2 si rambut kerinting ni....
Ok tu je nak cerita...
Boahahahahahahahahahahaha....

Ohye, sekarang Qila dah berisi sikit.... Sebab makan non stop... Nikmat kot sebab sebelum tu suffer sebab tak boleh makan siang... Akekekekekeke...