Selasa, Jun 09, 2015

Qila turns SEVEN!

Punnnnn berkurun aku nak upload kisah birthday bash anak dara sulung kesayangan ni.......

Ihiks...

Tahun ni kan, pertama kali Qila celebrate as 'pelajar sekolah rendah'

Kira dah besar lah ni..... Tapi, dia wish nak celebrate dengan rakan sekelas dia. Pening Mummy memikirkan kehendak dia ni...

So layankan ajelah.... Dahle masa tu tengah minggu exam. Terpaksa buat sehari awal sebab guru kelas dia takde masa hari birthday dia tu...

Kena buat masa teacher ada baru boleh handle..
Ini adalah goodies bag untuk rakan sekelas Qila...

Qila requested nak cake mermaid. Tapi tanak 3D cake sebab susah dia nak potong nanti.... Dia requested cake mermaid yang ada gambar mermaid je....

So inilah hasilnya... Orang yang sama buat cake Amily dan cake Transformer Ariq dulu...

Kemas sangat...

Memang puas hati... 1.5kg buat 4 segi senang diorg nak potong...

Qila pun suka... Rasanya pun sedap semua orang puji.... :)

Pagi tu masa hantar Qila, Mummy mintak mak guard simpankan semua ni termasuk cake dia... Dalam waktu rehat baru mak guard bawak ke kelas Qila... Baik kan mak guard dia???

Qila celebrate birthday dia kat school 20 Mei, sehari awal.

So 21 Mei 2015, birthday dia tu Mummy Daddy ajak dia keluar pilih hadiah apa dia nak....

Mana lagi kalau bukan di Toyrus... :P

Adik pun claim hadiah dia.... Dah pandai pilih apa dia nak... Dah pegang tu Daddy nak tengok harga pun dia meraung2 tak bagi... Risau sangat Daddy tak belikan....

Peluk tak lepas Little Pony Play Doh tu....

Ariq pun dapat seketul toys... Heuheuheu.. Bagi adil


Qila mmg requested dah dari rumah nak Polly Pocket.. Dah survey kat youtube lagi.... Happy lah masing2 dapat apa dihajati....

Kami buat simple celebration kat Secret Recipe jeghs.. Masa ni ketika belum tarik status halal... Heuehueheuehue..


Silap pilih cake ni sebab dia takleh diri... Berat... Cake banyak tak habis kat rumah so muak sangat nak beli cake bebanyak... Bukan habis pun sebab masing2 dah order main dish. Saje buat tiup lilin je... Asal ada kenangan tiup lilin... Kat school tecaher tak sempat ambil gambar Qila sebab memory phone full katanyeeee... Takpelah, janji hado gambar ni.. Ye tak?

Anak2 Daddy....


Selamat Ulangtahun Kelahiran Sayang...........

Semoga membesar dengan sihat dan happy selalu... Wish panjang dah publish kat FB lama dah.. :)


Ni si adik sibuk minum Camomile Tea Mummy siap peluk anak dia.....

Geram!!!

Okbai..

Tiada ulasan: