Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2015

Ramadhan ke 13

Imej
Aduhai.... Tak silap aku hari ke 13 kan?? Kejap je dah 2 minggu kita semua berpuasa kan??? Kejap sangat... Rumah satu ape pun tak kemas lagi... Mampus... Huhuhu... 
Setakat ni, aku sekeluarga belum pernah lagi berbuka kat luar.... Kalau keluar pun, tetap akan balik berbuka kat rumah. So jangan kata berbuka kat hotel keeee rumah sedara mara keee.. Memang takde.. Boring kan??
Hehehehe...
Ohye, sekali je haritu berbuka kat rumah Mama. Tapi tu pun aku tak puasa... Tak kiralah kan?
Tidur time lunch hour??
Pun baru sekali je iaitu semalam.... Lepas tu takde dah... Semalam memang sangat ngantuk sejak pagi... Alhamdulillah skrg ni aku cergas aje...
Petang kadang2 masak, kadang2 beli je lauk dari cafe office ni... Bazaar ramadhan pun aku tak pernah jengah. Pernah dulu sekali je tu pun sebenarnya singgah kedai runcit... Kebetulan depan tu ada bazaar ramadhan singgah jap beli air dragon untuk Qila....... Dan donuts..
Memang tak rasa meriah sangat pun tahun ni.... Maybe sebab Bi pun sibuk meniag…

3 Ramadhan

Imej
Alhamdulillah hari ini dah masuk hari ketiga... Tahun ni dah masuk tahun ke empat maksud aku empat kali berturut2 dapat sambut ramadhan dengan Bi... Rezeki kami, dia ada di darat sekali lagi tahun ni.. Sepatutnya dia dah start kerja dah awal bulan haritu tapi atas sebab2 kesihatan, dia terpaksa sambung cuti.. Ada hikmah di sebaliknya, kan... 
Tahun ni Qila dah start puasa. Hari pertama dia berbuka jam 6.15 petang.. Hari kedua full one day. Ni hari ketiga dah mintak hadiah... Huhuhu.. Nak bagi dia semangat, turutkan jugak... 
Ni otw ke Parkson nak beli mainan untuk dia... Larat pulak dia berjalan. Mainan punya pasal kan... Dia mintak Shopkins.. Puas cari satu Parkson nasib baik ada jual.. Ni semua pengaruh youtube..
Takpelah janji dia bersemangat nak puasa penuh...
Oklah, dah nak berbuka... Nak mandi uols!!

Cuti sekolah dan shopping baju raya

Imej
Okay, lepas je wedding Sham, aku terus ke Seksyen 7 sebenarnya....
Shopping baju raya kat sana... Memang banyak butik sana tapi yang aku berkenan aduhaiii....
Maybe stocks raya belum keluar lagi... Kat Bella Ammara je aku beli sehelai... Baju bebudak ni beli kat butik apa ntah tak ingat...
Sekarang semua dok jual dress... Design alahaaaiii bukan taste aku le...
Ok anak2 dah bosan ngamuk... Terus berdesup ke USJ dah booked hotel kat sana...
Apa eh nama hotelnya??? Boleh aku lupa...
Sampai je terus terjun tiruk uols...... Anak2 mmg happy sangatlah sebab ni semua surprise untuk diorg... Diorg pun tatau pun nak tidur hotel ni.... 
Anak bujang ku nan saorang... Daripada penakut air, Daddy train sampaile berani berenang sensorg...
Amily jangan cerita le... Belum setahun dah dicampak sensorg dalam pool dewasa... Hehehehe...
Ko tengok tu..... Kedidi je dia keluar masuk pool...
Hari pertama Mummy join terjun sekali.... Hari kedua malas eh... 


Best sangat hotel ni... Saujana mata memandang wa…

Kronies Reunion

Imej
Seawal 10 pagi dah gerak dari Melaka... Bersemangat waja nak ke wedding Sham kat Shah Alam nun takut jammed.... Awal gila noks dah sampai.... Janji dengan kronies dalam pukul 1pm tapi jam 12 tghari weols sekeluarga dah terpacak kat sana...  Wynn kronies yang kedua hadir cepat.... Ihiks...
Lauk pauk semua sedap nak2 pajeri nenas!!! Wallaaaaaaa...
Kami duduk meja paling tepi senang nak tambah lauk... Agegegege.,..
Owne, Mariani dan Shakirin datang tepat masa Sham bersanding... Kecoh betul.
Ya Allah sayunya masa Sham berarak masuk.... Lagu sangat touching!! Weols bergenang ayer mata noks.... Macam rasa sayu kahwinkan anak sahajor... :P
Sempat buat lambaian ratu... Kau hado?!
Sweet sangat sebab nama semua kronies dipanggil untuk tepung tawar... Kehlas tak jah?? Rasa sangat important dalam hidup Sham gitu..... 
Dah lepas tepung tawar bukan tahu reti nak turun. Sibuk bergambar atas tu... Boleh?!
Padehal diorg masih dalam sesi bersanding.. Weols dah sibuk nak bergambar... Heuheuheu...
Ngeee…

Qila turns SEVEN!

Imej
Punnnnn berkurun aku nak upload kisah birthday bash anak dara sulung kesayangan ni.......
Ihiks...
Tahun ni kan, pertama kali Qila celebrate as 'pelajar sekolah rendah'
Kira dah besar lah ni..... Tapi, dia wish nak celebrate dengan rakan sekelas dia. Pening Mummy memikirkan kehendak dia ni...
So layankan ajelah.... Dahle masa tu tengah minggu exam. Terpaksa buat sehari awal sebab guru kelas dia takde masa hari birthday dia tu...
Kena buat masa teacher ada baru boleh handle.. Ini adalah goodies bag untuk rakan sekelas Qila...
Qila requested nak cake mermaid. Tapi tanak 3D cake sebab susah dia nak potong nanti.... Dia requested cake mermaid yang ada gambar mermaid je....
So inilah hasilnya... Orang yang sama buat cake Amily dan cake Transformer Ariq dulu...
Kemas sangat...
Memang puas hati... 1.5kg buat 4 segi senang diorg nak potong...
Qila pun suka... Rasanya pun sedap semua orang puji.... :)
Pagi tu masa hantar Qila, Mummy mintak mak guard simpankan semua ni termasuk cake di…