Isnin, Mac 02, 2015

UBU Reunion Party Part I

Reunion kedua untuk bulan ni... Actually last 2 weeks ada reunion jugak tapi malas nak update kat blog... Tu reunion sekolah menengah.. Ada juga satu entry tertunggak sebenarnya untuk short vacay kat Melaka, takpe kita update yang ni dulu ye.... Hehehehe...
On the way ke Wadi Samrah, Janda Baik... Pagi 28 Februari 2015. 

Reunion ni adalah dengan kawan2 masa aku belajar kat U dulu. Aku dulu aktif dengan student activist group masa belajar dulu so inilah kawan2nya... Mostly semua memang tak jumpa almost 15 years... Lama kan??? Dari muda belia rebel nak mampos sampai beranak pinak dah sekarang... Anak berderet2 menguit2... Hehehehe.. Masa pertemuan pertama weols tahun 1999 kat PD.. Siapa tahu sejarah, tahun 99 tu apa yang berlaku kat Malaysia ni, so tahulah apa yg menyatukan kami.. Sebab weols semua bukan satu universiti pun.. Kami berlainan universiti.. Reunion ni pun plan dalam whatsapp group je...

Sian anak aku ngantuk... Tadi sebelum tidur dia study dalam kereta.. Selasa ada exam lah pulak...

Kami stay di Wadi Samrah, Janda Baik... Well, tempatnya agak terpencil dan tak ramai tahu... Seriously.. Sangat damai..

Sangat tenang dan cantik... Anak-anak sangat suka... Hotel tak macam hotel yang selalu diorg duduk... Heuheuheu.. Resort pun bukan... Konsep lain dari yang lain... Bukan Bali style pun... 
Pukul 1 tengahari kami sampai di sini -- Wadi Samrah. Ini adalah view depan rumah utama.

Kami sewa whole complex which is ada 3 rumah yang berlainan saiz yang boleh menempatkan 8-10 keluarga...

Belakang Qila tu tempat BBQ..  Actually ni bukanlah komersil resort. Tempat dulu adalah rumah persinggahan Khir Toyo masa dia jadi MB dulu.. Ini view belakang rumah utama.. Rumah utama sangat besar, bersambung2 dengan bilik belakang, dapur dan surau... Best!! 

Tempat ni lengkap-- ada sungai, ada kolam ikan, pool, dan rumah2 yang cantik.....

Sungai ni private sungai untuk Wadi Samrah... Ni first time kami anak beranak ke sungai. Dulu masa kecik Qila dan Ariq pernah ke Sagil tapi masa tu Daddy takde...

Amily geli kat pasir le pulokss

Antara geng UBU yang sampai awal... 

Ini view tepi rumah utama.. Yang belah kanan belakang sikit tu bilik utama untuk rumah utama ni... Yang ni balkoni dari dua bilik kat rumah utama.. 

Ruang tamu rumah utama.. Senibina mostly 100% dari kayu cengal tak silap aku... Order dari Indon ni kot...

Lepas lunch, kami berendam kat sungai.... Sejooookkk... 


Ayuh selfie duluuuu.... Ariq macam biasalah meleset dengan Daddy 24 jam... Bukan tahu nak main dengan bebudak lain... Lambat sikit masuk.. Qila ok jeghs... Tapi dia berani2 takut nak jauh dengan Daddy... 

Antara yang sampai awal... Actually ada yang on off dan datang lambat... Ada yang datang BBQ je, dan balik KL malam tu jugak.. So tak dapat nak ambil gmbr full dengan semua orang..

Lepas tea break, ada Art Class untuk anak2 semua... Punyalah excited bebudak ni buat coloring... Rahmat yang conduct class ni... Dia belum kahwin tapi sweet je cara dia layan bebudak ni... Heuehuheu...




Ariq color kejap dah siap.... Haiyaaa... Dia leka nak main benda lain....  Qila sempat buat dua painting... Heheheheh... Amily pun buat...

Bapak2 berbual topik berat time anak2 buat art.... Mak-mak macam biasa, sibuk jaga anak...
Siapa yang dah siap arts, tunjuk kat atuk.. Ahehehehe...

Petang kami mandi pool.. Pool pun sangat cantik...

Tengoklah kids dah tak sabar nak terjun!!

Kami mandi pool start pukul 5 petang....

Malam, kami ada BBQ... Sangat fun dan best makan sambil ketawa.... Bila lagi nak rasa macam ni kan... Walau kelam kabut layan karenah anak2...

Selfie dengan Angela...

Amily tengah baring kat situ sebab dah ngantuk sangat... Mummy sibuk so Daddy yang tidurkan dia... Abang & Kakak pergi night walk dengan Atuk Isham.. Heuheuheu...


Rahmat siap tampal semua hasil2 arts bebudak tu kat ruang tamu.... Cool sangat.... Dah jadi mini exhibition

Sambil mak bapak BBQ, bebudak ni tengok TV kat ruang nonton... Cool kan?? Tapi diorg keluar gak bermain kat luar... Aktiviti sangat banyak memang anak2 free and easy nak buat apa je....

Uncle Hasnol siap pasang khemah pada yang merasa nak berkhemah... Manalah bebudak tak happy...


Interior kat ruang tamu.... What can i say.... Cantik gilaaaaa...

Kau rasa berapa juta Khir Toyo buat complex ni??? :P


Group photo malam lepas BBQ... Ni port kami borak sampai pagi..... Tanak duduk dalam nak duduk luar nak rasa kesejukkan malam... Ada banyak yang takde dalam gambar ni sebab ada yang datang lambat dan ada yang balik awal... 

Tempat BBQ...  


Ok, nanti aku sambung lagi part II ye.... Penat dah ni...

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

seriously and frankly....i fall in love with this place...kalau buat wedding kat sini mesti best!!...segalanya ade...natural...suasananya hidup dan sangat tenang...

Tanpa Nama berkata...

O.M.K....ohh my kambeng!!

Tanpa Nama berkata...

O.M.K ...ohhh my kambeng!!

Bi