Khamis, Februari 05, 2015

Daddy dah balik!!!!

Yeay yeay (goyang vontot)

Actually dah seminggu dah Daddy balik. Sibuk sangat eh nak announce kat blog ni.. Heuheuheu.. Kat FB dan Insta harus semua dah tahu... Hehehe...

So Daddy balik ni, sebagai pemanas badan, weols jenjalan ke Puteri Harbour, Nusajaya aje dulu.....

Meh layan gambar....
Kami bangun dah mmg lewat... Bersiap bagai, nak dekat pukul 10 pagi baru hegeh2 nak masuk hiway.... Haisshh... 

So Amily behaved lah sbb mmg waktu nap dia... Sebab mmg berbulan kot dia tak duduk kat carseat ni.. Nasib baik dia tak meragam... Hohohoh... Dia pun leka tgk DVD, so oklah...

Cengkung sangat muka Qila sehari dua ni.... Dia batuk2 dah 2 minggu tapi tak teruk sangat.. Cuma kurang selera makan je...

Ko tengok... Asal bergambar dengan Mummy semua muka basiiii jek....

Bila dengan Daddy, kemain senyum lebar. nampak sangat Mummy sangat pandai ambil gambar anak2... :P


Gambar dah tunggang langgang... Kami masuk Little Big Club dulu. Pada sesiapa yang tak pernah pergi, Sanrio Hello Kitty Town & Little Big Club adalah terletak di satu bangunan yang sama di Puteri Harbour nun. So tiket mmg kena beli dua... RM55/per person untuk dua tiket. Tapi aku dah beli awal masa ada promotion dulu so total 4 orang it cost me only for RM179. So do your maths... (mampu taip ala2 redmummy aka nowa danish celup sebab baru lepas baca blog dia... ) :P

Takdelah murah mana aku dapat tapi oklah noks... Budak umur 5 tahun ke atas mmg dah kena bayar full.

Kat sana tak banyak rides dan activities tapi the kids still happy sangat. Main sampai lebam. Penat, berhenti makan. Ada discount vouchers gak... Kitorg makan burger kat Mc Muffin Cafe kot nama dia... Sedapnyeeeeeeeeee... Satu set dalam RM18.00 tapi sedap yarabbi. Ariq je makan seketul sorg walaupun burger tu besar gabak...

Little Big Club terletak kat level 3 and 2, Hello Kitty level 1. So pepandailah ejas masa sebab pukul 6  petang dah tutup... Too bad kami agak kesuntukan masa sebab sampai pun dah pukul 2 petang. Walaupun kecik je tempat ni tetaaaaaaaaaaaap tak cukup masa.

Bebudak,... Kalau main kau bagi empat minggu pun diorg tak reti nak puas... Kan??

Gambar kami sekeluarga. Print rm35 sekeping! Mahal jadah.. Heuheuheu...

Masa ni Ariq merajuk sebab tak boleh naik bumper car. Tinggi tak cukup... Ko bayangkaaaaaannn... Dia merajuk susahnye nak pujukkkk... Tu sebab aku belum ada hati nak bawak bebudak ni ke USS kee... Legoland ke... Sebab tanak benda2 macam ni jadi. Tunggu semua besar sikit, baru boleh pergi kesana. Ni ingatkan datang sini semua rides boleh naik, tapi nan hadooooo....

Sian Ariq.... Dulu pergi Kidzania pun merajuk sebab tak boleh buat Oreo. Umur tak cukup. Sigh.


Singgah tengok Barney Show sambil makan ice cream. Oklah aku rasa relax je sebab tak ramai orang. Tenang lah nak lepak dan beratur untuk naik rides pun tak lama. Amily sangat cheeky tau. Dia siap potong que dan menjerit bila staff tu tutup gate. Punyelah tak sabar, macamlah dah besar sangat. Dia yang paling excited untuk trip ni... Hahahaha...

Pit stop minum susu.... Orang sebelah tu siap membuta....

Tengah tengok Barney Show.... 
Lepas ni kami turun ke level 1 tengok Parade... 

Tapi kenapa takde gambar eh.. Pelik pulak..... Rasanya banyak gambar takde. Semua dalam phone Bi, dia tak habis transfer kot ni....

Ok fine... Lepas tutup kami bergegas ke JPO. 

No pictures sebab sibuk shopping dan battery pun dah kong...

Shopping macam orang gila sbb sales besar-besaran uols!!!! Sian anak2... Mak bapak sibuk shopping sampai diorg dinner pun lambat sangat. Kebulur memasing bila dapat makan malam tu... Hahahahahaha... Amily lepas masuk kereta terus Zzzzzzzzzzzzzzzzz...

Okbai!


Tiada ulasan: