Rabu, November 26, 2014

Persiapan ke sekolah rendah (Part 1)

Haaaa... Mampu ada part by part okay...

Memang excited nak sediakan barang-barang sekolah sebab, pertama kali anak nak masuk Darjah 1 uols....

Kira macam nak beranak gitu nak sediakan barang2 untuk baby yang bakal lahir... Semua serba baru... Gituuuu...

Okay part 1 dimulakan dengan membeli bag sekolah... Heuheuheu...

Sebagai Mummy yang hover dan kiasu, aku dah survey jugakle apa2 bag yang nak dibeli untuk anak dara manja seorang ni.... Memang hajat hati nak tunggu sale atau time dapat voucher pada 28 November ni sebab Parkson & Aeon memang bagi vouvher pada 28 Nov ni.... Tapi tak sempat.....

Qila tu kalau dah berkenan mmg takleh nak tunggu dah. Macam mak dia jugak.. Kuikuikui..

Tapi rasa seronoklah tengok dia tahu apa yang dia nak... So senang kerja Mummy..

At first Mummy ingatkan nak belikan dia bag Frozen... Sebab ramai kids gilakan Frozen sekarang ni tapi, Qila geleng.....
Tak heran langsung dia kat bag ni... "Dont want lah..." Kata dia... Sebenarnya dia dah aim bag lain... Huhuhu. Bag Frozen ni RM129 tapi rasanya ada less.

Bag ni lagilah dia tak nak.... Mummy pun tak suka... Dahle mahal... RM139!

Kami datang Parkson ni pun kebetulan pergi ke Kaison beli hadiah untuk teacher2 Qila... 

Rupanya anak dara Mummy ni dah besar dah... Dia nak bag Princess Sasha rupanya....

Ni tengah rambang mata nak pilih mana satu

Sampai terduduk... Actually Mummy yang rambang sebenarnya... Heuheuheuheu... Semua cantik2....

Okay, dia tunjuk yang itu... Bibik pun cakap itu cantik... Nenek pun sama.. Nenek tak ikut tapi dia tengok gambar kat FB... Heuheuheu...

My happy girl nak gi bayar dah... Pensil case dan purse pun beli brand Princess Sasha... Biar sama... Mummy hover kan???

Dan harini last day dekat kindy..... Qila ada Story Telling harini so dia pakai fairy tales yang baru dibeli kat Kaison ni semalam... Syomel sungguhlah anak Mummy ni..........

Have fun Sayang........... Muachs!

Selasa, November 25, 2014

Sempena ulangtahun kelahirannya yang ke 5

Sejak September lagi Mummy dah riki2 cake untuk Ariq... By October dah sesiap tempah dan bayar deposit. Yelah sebab cake yang dia nak tahun ni macam susah sikit... Nak tahu cake apa dia nak???

.
.
.
.
.
.
.
Bumblebee transformers Uols....
Tadaaaaaaaaaa.... Ni lah cake nya....

Tapi jangan tertipu sebab robot bumblebee tu beli real punya... Just pacak atas cake tu je....

Cantik.... Sangat puas hati... :) Ariq memang sangat tak sabar nak tunggu birthday dia... Start je masuk bulan November setiap hari dok tanya bila hari Rabu?? Sebab dah cakap dengan dia, birthday dia 19 November jatuh pada hari rabu... Ihiks....

Cake nya punya kotak kemain tinggi lagi..... :)

My happy baby boy...... Dia pun kagum dengan cake dia... Sebab, dia google sendiri gambar contoh cake itu.... So dengan gambar tu kami berikan pada kakak yg buat cake ni.... :)

Mummy pun kagum nak oi.... Birthday Ariq setiap tahun dapat cake mahal... :P 
Anak jantan sorang le katakan...... 

Mummy ambil halfday semata-mata untuk celebrate bersama dia kat school.... :)

Ni goodies untuk classmates Ariq...

ActuallMummy sampai lewat.. Ingatkan snack time pukul 10.30 pagi... Rupanya pukul 10.00 pagi...  Ariq bebel sebab Mummy sampai lambat.... Huhuhu..


Comel pulak tengok anak2 berderet beratur ambil gambar depan cake.... Teacher Mary yang suruh diorg posing sederet. Class Qila sebelah class Ariq so dia join sekali.... :)


Mummy pun join sekaki posing.... Hehehehe...

With all the cheeky girls in class.... Amily kembar si abang pun termasuk... Dia mana boleh pisah dgn abang kan....


Dgn classmate lelaki puloks... Cake itu sangat sedap..... Berlaoi-baloi beli..... Ariq tentu sangat bangga bila Mummy keluarkan cake dia, semua kids tergamam dan menjerit "Woaaaaaaaaaa!!! Transformers cake!!!"

Heuheuheu... Apa sahaja demimu duhai anak...

Tapi haritu liat pulak dia nak senyum.... Malu le tuew...

Ayuh tengok full video... :)

Jumaat, November 21, 2014

Qila's graduation...

Amboi lama betul nak update pasal ni... Dah nak dekat sebulan pun...

So untuk tatapan Daddy, Mummy update jugeks..

2 November 2014, bertempat di MITC sahaja... Tghari tu bertolak lah kami anak beranak ke MITC... Qila dahs esiap Mummy make up kan di rumah lagi... Maklumlah, dia jadi MC mestilah kena make up cantik2 kan.... 
Makan hot dog kat dalam kereta je... 

Posing utk Daddy. Kami singgah lunch dulu sebelum heading tu MITC. Sampaid alam 1.30 tghari dah ramai dah sampai.... Qila terus masuk standby belakang stage dan Ariq cikgu ambil bawak gi tempat persalinan.

Ni aje gambar Ariq yang Mummy sempat ambil... Heheuheuheuheu....

Dan gambar anak2 menari atas stage pun Mummy tak sempat ambil... Dasar.... 

Ni aje gambar Qila jadi MC yang sempat ambil....

Sebenarnya Mummy sempat ambil video je... 

Ni masa Ariq punya class. Dia paling kiri sekali tu....

Yang ni pulak video Qila.... Pun dia paling kiri...

Video ni kelam kabut sikitlah.. Tak tahu macam mana nak edit..

Ni pulak class paling cute sekali... Kids ni 4 tahun kot... Comel sangat!!


Kami semua petang tu..... Hehehe


Bersama trophy yang dia dapat....
Semoga terus cemerlang sayang.... Mummy Daddy loves you so much!

Khamis, November 06, 2014

Amily oh Amily......


Tengok ajelah video ini..

Betapa attachnya Amily dengan abang dia.... Hahahahah..