Khamis, September 25, 2014

Kesayangan abang

Perghhh.. Lama tak update blog!

Bz uols... Sedih taw kat office ni makan berak pun tak menentu... Kat rumah janganlah mimpi nak update apa pun.....   

Harini bila buka draft, ada banyak entries tertunggak... Gambar dah upload tapi cerita aje belum mampu nak karang lagi... Uhuks...

Dah almost sebulan Bi start kerja.. Anak-anak pun masih dalam fasa terbayang2 Daddy lagi... Masih sebut2 Daddy itu Daddy ini.... Paling terkesan sure lah Ariq sebab everytime dia buat kerja rumah Daddy yang tolong selama ni.... Dia tidur ke apa ke, memang dengan Daddy.. Qila independent sikit... Amily? Dia belum tahu apa lagi... Janji cukup makan pakai main... Hehehe

Ko tengok... Ni haaa dia tengah kacau abangd ia buat homeworks... Abang tak kisah pun.. Takdelah reti nak marah... Sayang sangat...

Sekarang ni Mummy balik kerja barulah dia nak bukak homeworks dia.. Kakak otai... Awal2 dia dah siapkan... Si Ariq ni mmg kena supervise lah kalau tak mmg tak siap..

Amily pun sama, suka sangat kacau dan buli abang... Dia duduk atas buku abang punnnnn abang tak kisah... Ariq gelak je....

Nasib kaulah nak... 

Ko tengok... Dah macam orang tgh sembahyang pun ada.... 

Next month dah amsuk 5 tahun... How time flies.... 

Amily pun dah setahun 4 bulan....

Kejap je kan??

Ariq pun dah bising2 nak adik lagi.... Nak adik boy pulak...

Mampu??

Memang taklah... :P Yang tiga ni pun Mummy dah jadi hulk dah... Uhuks...

Isnin, September 08, 2014

Ok, kali ni memang jadi sign on..

Iya.... Dah seminggu lebih daddy start belayar dah....

Sedih memang sedih tapi hidup mesti diteruskan......

So last 2 weeks, sebelum hantar Daddy kat Hotel Midah, weols lepak hotel lain dulu sehari sebelum tu.... Lucky Mummy dapat booking Myhabitat Resident di Jalan Ampang nun... Sebab luas sikit dan ada dapur... Apartment satu bilik.

Terima kasih Mamakidsjunction!!

Sampai pun dah lewat apa lagi, lepas naik bilik simpan barang terus cari pool!
Actually anak2 tak tahu kami nak ke KL utk short holiday... Diorg ingat nak hantar Daddy je... Baju sekolah pun tak sempat tukar... Amily dok tidur dalam carseat mmg heaven Mummy bercinta dgn Daddy kat depan... Pasang DVD diam jelah bebudak ni...

Bila sampai je tempat ni... Punyelah diorg happy... Menjadi surprise Mummy untuk diorg..... :)

Memang cantik..... Berbaloi-baloi stay sini... Pool pun takde orang...

Amily pun excited... Nak terjun!

Memang tenang sangat walaupun sebenarnya kau berada di tengah kesesakan kota... So breathtaking.

Kan sayang kan? Dia ni bahaya wooo lepas... So sementara Mummy nak ambil gambar kau duduklah dulu dalam stroller ye dik....


Poolnya 1.2 meter je... Qila dah boleh berenang sikit2 so dia tak pakai armfloats. Sejuk sangat pulak airnya... Aku celup2 kaki je dahle...


Siapa tak happy dapat mandi pool macam ni? kids mmg sangat happy... Lama kot diorg tunggu Daddy kat Port Klang tadi settle few things...

Qila paling happy sampai tanak keluar pool. Ariq keluar je pool mintak karipap. Nenek bekalkan dari Melaka... Ihiks..

Adik mandi tak lama... Sejukkk... Keluar dari pool, pas minum susu dia ngap nuggets.. 

Dia pun antara yang terawal keluar.. Minum milo panas untuk hilangkan sejuk badan...

Ni sorg je yang liat sungguh nak keluar... Mummy nak tengok Rindu Awak 200% ni...... :P

Malam, kami jalan kaki ke KLCC niatnya... Tapi tak larat eh.... Makan kat Avenue K sahajor... Ihiks...

Makan kat Wondermama.

Diorang dah ngantuk sangat tapi tak komplen pun...

Ni pun dah ngantuk... Makan sikit je sebab sibuk melasak..

Ni laki ku pun pun dah ngantuk... Eh semua pun ngantuk!!


Diorg dah pandai pilih sendiri nak makan apa.. Tapi kami makan tak habis... Terpaksa tapau... Tak sedap.. :P

Ariq punya nasi goreng cina..

Amily makan nasi goreng cina sendiri... Boleh masuk jugak mulut dia..

 Aku punye nasi goreng. Ada petai kecik2 dalam tu kemain banyak... Spoiled!

Kami jalan kaki balik... Singgah lepak jap untuk layan anak2 minum air kotak beli kat 7E... Hehehe...

Kat Avenue K sempat shopping jap kat H&M Home... Best sebab concept memang menepati citarasa aku ni... Happy sangat!

Part paling best dalam apartment dia adalahd apur dia... Lengkap sangat noks! Semua ada. Boleh masak dan ada microwave nak panaskan apa2... Washing machine pun dryer!

Esoknya bangun pagi, lepas je breakfast sambung main kat playground...


Lepas tu mandi pool lagi... Lepas check out, kami straight ke Dayabumi.... Nasib tak berapa jammed.




Lama betul tunggu Daddy uruskan hal kat office. Qila dah bosan. Ariq ikut Daddy naik atas... Sian tengok bebudak ni masing2 belum tahu yang Daddy nak works lama.. 6 bulan Daddy cuti... Mesti diorg rasa kehilangan terutama Ariq sebab dia 24hrs dengan Daddy takleh pisah. Mana2 ikut je Daddy pergi waima nak berak pun dia tanya Daddy mana....

Sebelum balik Melaka, weols bawak kids naik train... Petang tu... Naik dari Sentral. DInner kat NU Sentral. Not bad jugak kat situ macam2 ada.. Sediakan DUIT sahajor... 


My happy kids dapat naik train di waktu puncak orang balik kerja... Hohohohoh...


Malam tu pas dinner pukul 9 aku pun drivelah balik ke Melaka dengan anak2 je... Daddy stay kat Hotel Midah. Esok semua kerja dan school malas nak stay lagi... Better balik malam sebab kids tidur.

Lucky Amily tak merengek. This time dia duduk depan sebab abang kakak dah terbongkang kat belakang... Dia terjaga, sampai Senawang baru dia tidur balik.... Nasib baik dia tak ngamuk. Bagi susu tanak pulak. Dia layan mata je....

Pukul 11.30 malam baru sampai rumah...... Sayu tengok anak2... Takpelah... Usah difikirkan kesedihan itu sangat...

Bukan anak aku je yang alami benda macam ni. Ramai lagi anak2 pelaut kat luar sana yang alami rasa yang sama... Sedih macam mana pun kena harungi juga.. Rezeki kami dah tertulis di laut biru.

Tipulah kalau aku tak sedih atau tak nangis malam2 tu kan.... Rasa sunyi tambah lagi lepas tu Amily demam teruk... Berjaga sensorang setiap malam sebab dia cranky sangat... Maybe dia pun rasa kehilangan... Daddy yang jaga dia 6 bulan ni masa Daddy cuti...

Nak buat macam mana...

Kenalah redha.. 

Anak2 Mummy semua kuat kan sayang...

Buat Daddy, kami iringi Daddy dengan doa dan ingatan penuh kasih sayang..

Love you Daddy!!!