Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

Sehari sebelum cuti sekolah berakhir...

Imej
Ahad lepas.... Selepas lunch, Daddy dok luar porch entah apa dia buat ntah.... So Mummy suggest basuhkan kereta Mummy....
So diorg anak beranak termasuk Amily dok lepak kat luar 'mencuci' kereta...... Amily masa ni masih makan lagi... Dia special sikit makan kat luar sambil tengok ipad... Diva ko..... Nasib baik angin kuat area rumah kami ni so nyaman jelah duduk kat luar tu... 
Masa Daddy, abang dan kakak basuh kereta. Terjerit2 Amily nak join... Terkumat kamit mulut dia tengok buih tu macamlah sedap sangat....
Mumy ada ambil video dia kat instagram.... Hehehehe.... Bila Mummy terlepas pandang je, dia akan masukkan buih tu dalam mulut...
Oi dik... Kau baru lepas makan bubur nasi takkan lapar lagi??? :P
Rasa nak jentik je jari dia tu....
Abang dan kakak dah start basah kuyup.... Daddy pulak suggest bebudak ni ambil watergun... Haaaaaaaaa... Projek mencuci kereta sudah bertukar menjadi projek main air!
Ko tengok..... Dua-dua dah lencun...
Petang tu plan nak gi cari kedai2 untu…

Weekend

Imej
Balike dari H&M petang tu, macam biasa uruskan anak-anak bagi makan semua... Tetiba Qila kata tengkok dia panas... Ingatkan panas sebab cuaca, tapi rupanya beberapa minit pastu dia kata dia demam....
Cek temperature, ha ah memang demam!
Haikkk.. tak batuk tak selsema tetiba ko demam duhai anak.... :((
Ayuh ke klinik sebab ubat demam tak cukup pun untuk malam ni....
Doktor kasi antibiotik sebab sah2 sebab tonsil dan bacteria infection... Diorg tak batuk or selsema pon...
Keluar je dari klinik abru Mummy rasa lapar... Terus offer diorg drive through... Happy pulak memasing... Ariq siap cakap nak nuggets dan burger... Qila mintak nuggets dan ice cream...
Tapi masa Mummy sebut order, tak sebut pun burger kan... Mummy sebut mc chicken set utk Mummy, Ariq mengomel.... 
"Mummy tak sebut pun burger kiteeeeeee...."
Ommooo ommoooo... Terpaksa order lagi satu burger... Anak2 Mummy yang suka dapat ice cream...
Malam tu Mummy jadi nurse lah untuk Qila... Pakaikan socks yang telah di…

H&M Malacca Grand Opening

Imej
Apa????

H&M bukak kat Melaka???
Gila besssssssssssstttt.... Aku tak pernah pun sangka H&M akan buka kat Melaka sebabnya, Melaka ni shopping malls gah memang melambak.. Tapi Mothercare pun takde.. Toysrus ada tapi yang express sahajor... Tapi tahun ni, macam bertambah2 pulak brand yang best2 masuk like macam Uniqlo, Cotton On, Braun Buffel etc.. Semua kat area Dataran Pahlawan dan Hatten Square. Coach pun skrg tengah ada preview sales!!! Gilaaaa...
Semua ni hanya 5 minit dari rumah aku... Gila tak best???? :P
Memang adelah yang sound, H&M ni orang KL dah tak heran dah... Ape aku kisah? Yang cakap tak heran tu samada badannye memang takde size pun utk brand ini atau orang yang tak bekerja sebabnya, diorg tak beli baju setiap bulan utk pakai ke office!! Diorg pakai tshirts je 24 jam!
Buwek!!!!
So aku ambil CUTI uols pada hari Jumaat lepas.... Semangat waja........ Aku mmg gila sangat dengan H&M sebab kalau ke KL aku tak pernah miss utk shopping kat sini. Aku mmg suka seb…

A'qila dan Amily's birthday bash..

Imej
Takdelah bash sangat pon... Kecil-kecilan sahaja.... Tak mampu nak jemput ramai2 sebab aku ni bukan organised sangat pun... Yang kecilan ni pun dah maha kelam kabut.... Serius.... Sangat kelam kabut... Huhuhu... Nak gerak ke tempat kejadian pun sikit punya kecoh macam nak gi perang!
Kami buat party Sabtu malam.... So sejak pagi dah keluar masuk kedai kek.. Sempat gak gi kenduri kahwin tghari tu... Petang sempat masak-masak secara besar-besaran ajak family terdekat makan.... Lepas maghrib baru bergerak ke McD.
Ohya, kami celebrate birthday anak2 perempuan kami ni di McD sahaje... Inilah rupa cake yang sempat Mummy decorated untuk mereka... Cake ni dua lapis. Mak mertua yang bakar, aku tukang hias je... Edible image tu tempah kat opismate. Samalah dngen figurine tu... Tempah kat dia gak.. Qila dan Amily suka sangat tengok Maya The Bee pepagi lepas bangun tidur... So inilah hasilnya... Qila sangat suka... :)
Manja Daddy kena cium manja2 sebelum party start... Siap make up ala kadar... S…