Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2014

USB Device Not Recognized!

Aku bengang betul tau.... Bengang gila.... Entah ape hal entah PC ni takleh nak connect dengan hp aku.. So tak boleh nak transfer gambar sebab dia cucuk usb tu, takboleh recognized katanya...

Vavi jadah btol...
Banyak cerita nak update ni... Adoi bengang... 
Ceita paling aku nak cerita haruslah pasal birthday bash Qila dan Amily... Walaupun kecil-kecilan tapi nak jugak cerita... Haissshhh. Stress noks!!
Dulu pernah jadi kat PC lama... Lepas aku tukar DELL ni ok je boleh je baca... Tapi sejak 2 3 hari ni takboleh le pulak... Ape ke hal ntah... Aku ni dahle buta teknologi.. 
Pui lah...
Geram!!

Kalau sesiapa experts, boleh tolong aku???

Ulang Tahun pertama Amily Rania Iman

Imej
Mucuk2 Mummy manje masham intan payung buah geduak Mummy ni dah genap setahun dah..... Tapi bukan hari ni... 
13 Mei 2014 haritu... :)
Kejaaaaaaaaaaap je dah setahun kan... Pejam celik pejam celik dah setahun... Cepat betul bebudak zaman srkg ni besar... 11 bulan dia pandai jalan.... Skrg ni dah pandai gaduh bergusti dengan kakak dan abang... Dia paling pantang kalau abang dan kakak pegang barang yang ada kat tangan dia.. Memanglah menjerit... Dia pernah grab bontot Qila sebab nak rampas balik barang yang kakak dia ambil dari tangan dia.. Kau mampu? Padehal kakak kau tu 25kg tu..... Berani nak lawan gusti... Hahahahaha...
Haih pening Mummy.... Huhuhuhu...
So, sempena birthday dia hari Wesak tuhari kan cuti... So kami buat makan kecil-kecilan jemput family terdekat... Mummy pun plan nak baking cake, for the first time untuk anak2 dan family Mummy.... Haaaaaaaa.... Sangatlah kecoh ulang alik kedai cake membeli itu dan ini. Belajar cara decor cake dari youtube bagai... Anak2 terabai je.…

Mummy's Day celebration

Imej
Dalam pada orang sibuk2 cakap pasal halal haram Mothers Day ni kan, aku pun geli hati jugak... Macam2 fatwa keluar... Itu haram ini haram... Dry cleaning pun haram... Kadang2 rasa menyampah dengan orang yang share benda2 bodoh kat FB... Kalau kau tu suci dan syumul sangat, janganlah main fb pun sebab fb tu pun nak diikutkan haram noks... Sebab dah masuk kategori melalaikan dan memecahbelahkan umat...
Tahu?
Aku takde pun lorat nak wish happy mothers day bagai kat fb nun... In fact aku pun takde suka2 nak wish apa2 pun kat status aku... Happy mothers day ke.... Selamat hari raya ke... Selamat berpuasa ke.. Selamat merdeka ke and what so ever sebab, semak... Ko tau semak??
Hahahahaha....
Okay okay... So tghari tu adik aku call... Dia beria ajak makan ramai2 celebrate mothers day katanya.. Suruh ajak Mama dan cousin aku sekali... Being sporting so aku layankan aje.. Yelah, dia nak celebrate bininya tu sebenarnya... Yelah kan sebabnya tahun ni kali pertama diorg sambut mothers day sebab d…

Main air

Imej
Aku tak ingatlah ni bila.... Weekend kot... Huhuhu...
Actually lama jugak plan nak bawak anak2 ke sini tapi asyik malas nak bergerak... Yelah asal weekend je mmg rasa malas keluar rumah... Anak dah tiga ni ko faham2 jelah. Aku sebolehnya pun malas nak keluar sebab skrg cuaca kat Melaka ni panas membahang menyengit semacam lah... Stress mak.. Dah biasa weekdays duk manja kat office yang sejuk beku tu... Heuheuheu... Ini gambar pertama diorg adik beradik duduk bersama kat belakang kereta Mummy... ;) Amily boleh je behaved duduk kat carseat selagi ada abang yang dok jadi badut mengagah dia... Kakak pulak ditugaskan bagi ninit dan napkin kalau Amily start merengek.. 
Kami main air tak jauh mana... 10 minit dari rumah iaitu kat Mahkota Parade. Ape ntah nama tempat ni... Wetfun kids ke apa ntah... Hahaha.. Murah je masuk sini RM3 per kid. Boleh lah main sejam dua... Bebudak pasti suka..
Ariq memula drama... Dia boleh takut kauuu.... Kami paksa je dia salin baju... Pastu paksa gak dia main.…

Car Boot Sale!!

Imej
Hahahaha... Jom gelak dulu..
Pehal lak nak gelak?? Ni kisah last week, Bi lah cerita kat aku pasal carboots sale dekat UTC Melaka ni... Tetiba je aku suggest kat dia, jom kita masuk nak?? Jual baju2 bundle bebudak yang melambak2 tu... Bi terus aje setuju... Carboots sale tu start Jumaat, tapi hari minggu sebelumya tu dah sibuk memunggah baju2 lama bebudak ni.... Punyelah banyak... Ni baru 10 % kot.... Baju Qila dan Ariq mmg sangat banyak... Aku membeli mmg tak fikir.. Tapi bukan semua pun branded... Ada yang murah judak... Ramai followers aku kat insta, fb dan blog ni ingat baju anak2 aku semuanya branded... Eh aku tak pernah cakap pun aku beli barang2 branded je... Aku penggila sales... So pantang sales aku mmg suka borong baju... So kebanyakkan harga mmg berpatutan.. Tapi baju anak2 aku yg branded mostly aku tak jualle... Aku simpan sbb sayang noks.. Hehehehe...
Ni rak baju diorg. Almari diorg mmg dah tak muat nak letak semua baju2 diorg... Korang pun tahulah kalau susun macam ni, …