Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2014

Art Class

Imej
Sejak awal tahun lalu Qila dah register art class. Bukan kat tempat lain pun, kat sekolah dia jugak... Class ni seminggu sekali je every Friday...
Bayaran RM70 per month.....
Hasil 4 bulan dah masuk art class ni, oklah.... Qila memang sangat minat dengan arts.... So setiap hari khamis dia akan excited sebab dia tahu, esoknya adalah art class!! :)
So last week, teacher ada bagi komen / report perkembangan dia kat class tu.... Not bad, Qila kata... "Teacher said I am the best!"
Banggalah tu bila teacher cakap macam tu.... Art class ni best jugak. Macam2 dia buat kat class selama 2 jam tu... 
Antaranya :- Monyet bergayut ni...
Cermin, crown dan fish...
Ni masa CNY haritu.... Tahun kuda uols.... Haruslah ada kuda...
My happy baby girl..... Giraffe ni boleh balance tegak berdiri tau...
Tak silap aku, ni adalah craft pertama dia dalam class tu....
Report card Qila... 
Komen teacher... :)
Sejak masuk art class ni, coloring dia dah improved... Oklah as long Qila minat.... Benda ni …

Projek main bola

Imej
Last 2 weeks.... Actually last minute plan nak ajak anak2 bersukan.... Dahtu asyik berlari kat dalam rumah je.... So Mummy Daddy nak bawak diorg gi berlari kat real punye padang... Merasalah kan nak lari bergumpal macam mana pun... 
Tapi, nak padang kat shopping malls... Tanak padang rumput biasa kat depan rumah... Nak jugak gi jalan jauh sikit.... Hahahaha... 
Maka, ayuh kita....
Tapi kita hanya merancang... Tuhan jugak yang menentukan... Masa dah masuk kereta tu, tetiba guruh berdentum... Nampak bayangan kilat sabung menyabung sesekali.... Terus rasa macam, alahaiii... Sian pulak Ariq dah beria bawak ball semua....
Qila dah cakap awal2 lagi... Dia tanak main ball. Dia nak jenjalan je... Hehehe... Dasar malas bersukan... Hahahaha...
So kami pun parking jugakle kat Dataran Pahlawan Mall tu... Jalan-jalan kat sana je alang2 dah keluar rumah tu... Actually nak pergi floor 2, tapi tersalah tekan lift. Sampaile ke floor 3... Keluar je lift kami nampak ni :- Eh, tetiba ada food court... T…

Minum petang

Imej
Petang Ahad kot ni.... Konon nak datang McD ni just nak makan ice cram dan bagi bebudak ni main kat sana....
Tapi masing mintak nuggets lah... Burger laaahh... Haaaa... Terus makan makan le...  Kadang2 bebudak ni behaved jugak time makan. Polite je macam tak nakal langsung.... Tengok jugak situasi lah kot. Kalau makan kat McD ni syarat Daddy kena makan habis dulu baru boleh main... Sebab  tulah diorg behaved sangat kot.... Amily pun behaved.... Kebetulan Mummy bawak sekali bubur dia dari rumah so suap dia makan petang teruslah... Hari ni menu Amily, bubur ayam campur tauhu dan kismis. Dia ni memang tgh pemakan skrg. Kau buatlah bubur apa pun laju dia telan.... :)
Tengok tu..... Duduk makan bubur macam big boss.... Dia behaved sebab abang dia duduk behaved makan.. Dia kan copy paste abang....
McD ni actually baru je bukak kat Limbongan ni... So banyak parking dan selesa... Tak ramai sangat org lepak sini... Mostly family bawak babies dan anak kecil... Sana sini org kendong baby... 
Manalah …

Amily dah jalan!!!!!

Imej
Hehehehe....
Lama sungguh Mummy tunggu waat ini... Bukannya apa.... Stress gak bila nenek dan atuk asyiklah tanya... Cucunya ni dah berjalan belum.... Sebabnya bertatih dah lama dah...... Tapi kelmarin, sehari sebelum masuk umur 11 bulan... Amily berjalan terkedek2 lebih 10 steps....
Bila dah konfiden tu, memang makin panjangle langkah dia... Ohye, anak2 aku semuanya start berjalan umur 11 bulan.... Takde kurang takde lebih.. Memang sah sah gen dak Zaki dan Marsha memang kena jalan usia 11 bulan... Heuheuheuheu... Dah pandai jalan ni, barule comel pakai gown.... Kalau tak susah sebab masa merangkak gown tu tersekat2 kat lutut dia....
Alaaaaaaa nomey nomey nomey.... Mummy geram sangat dia ni.. Dia skrg sangat cheeky...... Pandai ambil ahti semua orang.... Kalau orang pandang dia kan, nanti dia lentukkan kepala pastu agah kita balik "Eeeehhhhhh..." Katanya sambil sengih...
Tu belum lagi dia buat bubbles pakai mulut dia guna air liur... "Mommaaa... Mommaaa.."
Nanti a…

Update laju-laju...

Imej
Lama sungguh tak update blog wey...... Haiya... nak kata sibuk takdelah sibuk mana... Tapi bila aku ni dah start tengok balik cerita Korea, memang tak jadi apa lah kan.... Huahuahuahua... Kat office tu sanggup tak keluar makan tghari semata-mata nak habiskan semua 20 episod tu... Huhuhu...
Aku baru je khatam tengok IRIS 2. Dulu dah tengok IRIS, so ini sambungannnya...
Sedihlah dua2 IRIS pun hero mati di akhir cerita... Dah namapun cerita tembak2 ni... Hahaha...
Ok tukar kisah anak2 pulak ye...
Lately anak2 alhamdulillah sihat2 aje... Qila dan Ariq masih sibuk dengan persekolahan...
Amily tengah sibuk bertatih...
Mummy Daddy sibuk buat benda lain... Heuheuheuheu.... Anak2 weols ni memang gila tengok cartoon... Terutama Hi-5... Memang sakanle berjoget bertiga tu.... Itu kalau Hi-5, tapi kalau cartoon lain.....
Gini pulak style nya :- Hahahahaha.... Tak padan kecik yang dedek tu...... Ni cartoon takde joget2 lah kan... Memang focus sikit....
Ohye, Mummy baru beli kereta kecik yang baru …