Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2014

Fun Fair!

Imej
Hujung minggu lepas kami bawak anak2 jalan malam2... Saje tengok lampu.... Tetiba masa lalu kat Melaka Raya tu, bebudak ternampak Fun Fair ni..... So Daddy janji esoknya lah datang situ sebab malam tu Daddy bawak ronda naik kereta pakai kain pelikat je... :P
So esok pagi tu bebudak ni bising dah..... Daddy janji nak gi fun fair kan? Mummy janji nak pergi fun fair kan? Pukul berapa nak pergi? Sekarang pukul berapa??
Haiisssshhhh..... So malam tu lepas makan, ayuh kita....... Excitednya anak2 Mummy... Padehal sendu sungguh fun fair ini.....
RM2 per ticket... Mostly ride bebudak kat sana kena bagi 2 token... Macam mahal le kan... Dewasa sekali naik 3 token... Cis!!
1st kami naik train... Amily pun naik.... Hehehehe.... Excited dia tengok atas je sebab lampu banyak... Lepas tu hujan renyai, Amily dok dalam stroller menyusu terus terlelap...
Lepas tu Mummy teman Qila naik Ferris Wheel... Aduh, Mummy memang gayat macam2 baca... Tapi Qila relax je... Siap cakap "Oh sooo high" 
Mum…

Mummy rindu dia ni.......

Imej
Ni semalam.... Mummy puasa semalam, pas berbuka masuk bilik gomol2 dengan Daddy  Amily atas katil... Mummy ternampak topi ni kat dalam cot dia.. So Mummy pakaikan dia.... Dumpukkkkkkkkkkkkkk je kepala dia yang bolat tu.... Nak kasi dia diam sebab nak ambil gambar, Mummy sumbat mulut dia dengan ninit dan bagi dia main henfon... Hehehehehe..... Macamle faham apa kat henfon tu kan..... Geram tau dia ni... Kalau dia menakal, Mummy akan cakap no..... Dia straight akan baring... Konon mcm dia tak buat apa2 lah tu... Tapi kalau Daddy yang kata "no..." atau "biaseeee dia.." dia akan tonggeng2 nangis kepiluan...
Drama... 
Dia akan nangis lebih kuat kalau Mummy pujuk dia... 
Dua kali drama....
Geram sangat dengan kaki dia yang tegap tu.... Kalau tendang orang memang sengal wey... 
Oh.. Malam tadi dia mengamuk... Menangis meraung2 sebab sakit perut... Sian dia.... Pkl 4 pagi pulak batuk non stop... Alahai.... Cuasa jerebu dan sekarang hujang tetiap petang buat kesihatan anak…

Amily Rania Iman

Imej
13 Mac 2014
Hari ni genap usia mucuk macam Mummy Daddy ni 10 bulan...
Kejap je masa berlalu.. Lagi dua bulan je lagi Amily nak masuk setahun.. SETAHUN!! Aiyooo..
Dulu kakak kan, umur2 macam ni dah menunggu nak jadi kakak dah tau... Umur kakak setahun, Mummy dah ngandung 3 bulan.. Heuheuheuheu...
Hissshhh... Tapi takdelah sampai nak ngandung lagi sekarang ni... Nak tumpukan yang tiga ni dulu... Yang keempat tu takkan ada buat masa ni.... Tapi kalau dah rezeki terima je.. Tapi buat masa ni, cukuplah tiga ni anak2 kami... :) Mummy tak larat nak meneran lagi dah.. Huhuhu... Amily? Sian dia lama Mummy tak letak perkembangan dia kat blog ni... 
Amily ni sangatle manja..... Sesuai sangat dengan nama dia... Gigi baru tumbuh dua kat bawah.. Masih dalam usaha bertatih... Sangat lasak sebab dia suka sangat kacau abang dia... Selagi tak dapat apa dia nak, dia akan struggle habis-habisan untuk dapatkan jugak... Paling kritikal kalau nampak abang dan kakak dia tengah makan nasi... Selagi tak dapat…

Kolam lagi????

Imej
Oh em gee....
Setiap kali Daddy balik kan, mesti Daddy akan belikan diorg kolam tau... Last year, beli kemain mahal lagi kat Mothercare.... Tapi disebabkan masa tu ada membela kucing. So kolam tu jahanam bocor sebab dicakar kucing!!
So this time, Daddy belikan lagi.... Kali ni beli online jeghs... So far harga yg kami dapat ni mmg the best lah... :)
RM178 termasuk letrik pump dan postage. Murah kan?? Memang dua beradik ni sangat lah suka hati... Setiap petang mandi okay... Seronok memang seronok bila tengok diorg happy.....
Alang2 dah ada letrik pump tu, kami keluarkan semua kolam yg ada untuk di pam... Hehehehehe
Anak2 jiran jelesssssssssssss je tengok dua beradik ni berendam... Sorrylah ye, tak laratle nak ajak semua.. Nanti bergaduh pulak.. Kami ajak anak jiran sebelah rumah je sebab tu yg paling rapat dgn kami.. :) Ko tengoklah.... Siap nak bawak dolphin ni mandi sekali... Aduhaaaaaaaai anak... Selagi air belum catu ni, mandilah puas2 ye anak.... :p
Amily pun join jugak uols... K…

Me time..

Imej
Selasa dan Rabu lepas aku ke KL.. Ada short course kat Mid Valley.. Boulevard sebenarnya...  Sedih jugak sebenarnya sebab pertama kali berpisah tidur dengan Amily... Nasib baik Daddy ada, so takdelah Amily terabai 24 jam dengan bibik je...
So lepas course, kronies datang ambil aku kat MidValley nun.... Berdesup kami ke Starhills....  Dinner!! Mari camwhore dulu.... Jammed masa ni.. Sian Faznor dengan pregnant 7 bulan drives jammed2 tu.... Mulut kami tak stop mengomel dalam kereta banyak gossip nak catch up.. Heuheuheu...
Kitorg dinner kat Jogoya Restaurant kat Starhills.
*pics from google!
Cer tayang gambar sikit.... Mantap kan gambar?? The largest buffet in Malaysia uols... RM79.00++ Tapi masa kat sana, memang tak larat nak makan banyak pon... Sadis.. Heuheuheu.. Dan aku tak managed nak ambil gambar sangat pun...
Tangan dah penuh dengan ketam... Leceh.. Oihiks Tapi black crab ni super sedap uols!!!! Yummeh.... 
Salmon dan unagi...
Ice cream Haagen Dazs uols!!! Meletops... Tapi okayl…

Jantung hati nyawa Mummy

Imej
A'qila Izzara Ariq Isyraf Amily Rania Iman
Tiga anak, tapi riuhnya macam 13 orang....
;P

Qila memang sayangkan adik dia ni.... Boleh buat jaga sekejap2 je... Tapi kadang2 apabila rasa geram melebihi dari segalanya... Kau bayangkan, masa Amily tonggeng2 nak bertatih berdiri, Qila boleh tepis kaki Amily pakai kaki dia... Manalah Mummy tak meroyan... Tu belum dia berjoget terkinja2 tengok Hi5, lantas terdudukkan adik dia...
Pitam.  Yang ni??? Memang sayang jugak..... Tapi dia suka ajar adik yang bukan-bukan.... Dan Amily tu pulak sangat mengidolakan si abang... Semua abang buat, dia follow... Lasak yarabbi... 
Kadang2 aku confused, Amily ni boy ke girl????

Mereka berdua adalah kawan baik.... Geng comolot katanye..... Boleh nampak chemistry Ariq dgn Amily compared to Qila... Hehehe... Amily memang takboleh nampak abang dia buat sesuatu, mesti dia nak rampas/kacau.. Dan selagi tak dapat, selagi itu dia akan mencuba.. 
Saja entry warm up ni... Petang sikit nak story pasal benda lain...…