Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2014

Soccerball yo!

Imej
Actually dah lama sangat nak bawak Ariq main bola... Sejak Daddy belum start kerja lagi.... Daddy dah beli banyak jugak bola tapi main kat porch rumah je... Lagipun Ariq pun takde boots bola so itu yang buat asyiklah tertangguh nak bawak dia main kat padang besar...
Banyak alasan kan? Boots takdelah... Padehal boleh pakai kasut apa yang ada.... Huhuhu...
Dasar....
So petang kelmarin, Ariq main bola... Tapi bukan soccerball... Bola getah je.. So bola tu terlalu ringan asyikle masuk longkang... So petang semalam memang Mummy dah janji bebetul nak ajak dia main real soccerball..... Excited sangat dia.... Macamlah jauh sangat mainnya padehal playground depan rumah je pun... Takde boots, so dia pakai kasut Clarks dia je... Keras, nak sepak pun sedap.. Tapi kasut tu dah sempit... Sian dia... 
Mummy??? Haruslah pakai sport shoes jugek... Nak kejar bole gak macam Ariq... Hehehe.. Mummy memberi sokongan padu ok... Join lari dan sepak bola sekali...  Siap ber track suit bagai... Gaya perlu ada…

Azam aku tahun ni...

Dah nak masuk bulan Februari baru kau nak cerita pasal Azam????!!!

Pui...
Hahahahaha...
(Tarik napas...)
Eh aku serius ni... At least aku nak BERUSAHA nak jadi somebody yang jauh lebih baik dari yang sebelum ni... Kan?
Pertama sekali, aku nak kurangkan marah anak2 aku.... Aku ni sangatlah panas baran.. Yang selalu jadi mangsa sekarang ni Ariq... Qila tu dah tak boleh marah dah sebab dia dah pandai 'ugut' aku balik.... Dia kata, 
"Mummy ni asyik marah kite je.. Mummy sayang Amily je.. Kalau dengan Amily tu Mummy cakap lembut jek..."
Haaaaaa... Itu bahaya lah sungguh. Aku risau dia jadi dendam pulak kat adik dia nanti... So dengan Qila aku kena lebih banyak bersabar dan kena cakap slowly dengan dia... Dia ni lain sikit perangai dia.. Dia ni jenis simpan dalam... Bahayaaaaa...
Ariq ni sekarang banyak songehlah... Aku geram sangat... Semalam, buat homeworks ENAM muka surat tapi ambil masa 2 jam setengah! Start pukul 7 sampaileeeeeee 9.30 malam! Stress aku... Ade je alasa…

Lunch hour di hari Jumaat... ;)

Imej
Dah berminggu kot aku tak keluar shopping waktu lunch hour hari Jumaat macam ni... Aku banyak spent time tengok movies online... Macam hari ni, aku tengok Dua Kalimah.. Ihiks...
Bukannya apa, aku malas nak drive.... Setiap kali aku je yang kena drive... Yang lain bawak vontot je... Stress okay... Patutnya gilir2lah kan.... Ini muka aku je yang bawak kereta... Dahle breakfast pun aku yang drive.... Lunch break pun aku???! Ah naik lemakle tu....
Makanya, duduk ajelah office tengok movies macam ni... Aku tak sakit hati... Pocket aku pun tak sakit... Heuheuheu... Tapi kalau terdesak nak beli something, aku keluar hak... Heuheuheuheu...
Ni actually aku menaip sambil tengok Dua Kalimah... Adoi seram jugak cerita ni... Menginsafkan... :((
Mama akan berangkat untuk tunaikan Umrah Ahad ni. So tinggallah aku anak beranak je kat rumah... Bibik memanglah ada tapi dia tu macam wujud tak wujud je... Huhuhuhu... Dia tu dah 43 tahun, tua sangat dah untuk jadi 'kawan' aku... Lainlah bibik lama…

Mari buli budak ni.... Ihiks

Siaaaannnn dia...

Stress!

Lately ni aku sangat stress!

Stress sangat dengan keadaan rumah yang alahaaiii macam2 masalah!
Dengar suara bibik panggil anak2 aku suruh mandi punnnnn aku dah stress! Bayangkanlah.... Malam je cukup pukul 9pm aku dah ajak anak2 masuk tidur sebab stress punye pasal.... Haaaaaaaaaaa... Banyakkan word stress aku harini???
Apesal aku stress????
Satu sebab sinki tersumbat! Dah panggil orang datang repair pun still sumbat lagi... Sentap gila okay.... 
Satu lagi sebab astro kena potong. Sebab lupa nak bayar Astro First yang aku langgan, habis kena potong... Walaupun dah bayar on the spot, dah call lebih dari LIMA kali, Astro cilaka tu ada masalah teknikal untuk sambung balik. Sial kan??? Kau charge RM20 untuk penyambunagn semula tapi service macam haram.. Macam sial.... 
Haaaaa.. Lama aku tak sebut perkataan tu... Dah lebih 28 jam cakap nak sambung tapi taaaaaaaaaakk sambung2... Babi betul lah... Aku dah malas nak maki hamun customer service tu dah... Letih dah!
Kesian kat anak2 aku kat rum…

Rambut baru Ariq!!

Imej
Sejak Mummy update gambar anak2 Daddy ke sekolah, Daddy bising2 kat whatsapp.... Dia kata rambut anak bujang kesayangan dia ni mcm MAT REMPIT!


Macam MAT REMPIT kah???
Herm... Iyelah kot sebab obvious sangat kat tengkok tu dah lepas colar baju.... Mummy tengok banyak kali gambar ni... Pun tetiba rasa bersalah.... Dan jugak ada juga insiden dimana org2 bertanya pada Mummy,
"Laki ke pompuan ni???"
Sentaaaaaaaaaaaappp.
Makanya, ayuh potong rambut!!!!
Sebelum tu, ayuh ambil gambar terakhir sebelum rambut cantiknya ini dipotong.... Sedih jugak ni...
Huwaaaaaaaaa..... 
Peristiwa di saloon rambut memang malas nak cerita. Penuh drama dan air mata serta raungan si Ariq ni... Aduhh.. Lenguh tangan Mummy okay nak melayan budak ni... Sebelah tangan peluk dia... Sebelah tangan pegang dagu dia... Pastu suap pulak gula2 kat mulut dia nak bagi dia stop nangis dan MERONTA...
Budak ni sangatlah drama.... Seksa okay nak potong rambut dia... Mummy dah naik fed up dah nak pujuk baik2... Ugutan d…

Pejam celik pejam celik dah masuk 2014

Imej
Lamanya blog ni terperap.... Malas nak update sebab semua nak update kat Insta dan FB kan.... SO blog ni banyak cerita basi je....
Tapi memandangkan pembaca tetap yakni Daddy bebudak ni suka nak baca, so ayuhlah update jugak.... :) Handsome kan??? Hahahahahaha..... Ni hari pertama Ariq dapat schoolbag dia ni. Berminggu mencari bag ni... Nan hado ketemu... Nasib baiklah Mummy Wynn sudi nak tolong carikan kat KL nun... Disuruhnya adik dan adik iparnya ke OU untuk carikan... Alhamdulillah..... Dah bersusah membeli, diposkannya pulak...
Sudahnya, posmen yang dapat nama...
Kata Ariq "Mummy... Ni bag baru kite, posmen yang bagi tadi...."
Sampailah hari ni, dia sangat yakin bahawa posmen yang bagi bag baru dia tu... Bukan Mummy atau bukan Mummy Wynn yang berusaha membelinya.. Mampu?  My happy baby boy... Gi playground depan pun nak pakai bag ni.... Dia mmg sayang sangat.. Ewah... Tunjuk lagi....
1st day schooling... Mummy cuti dua hari sahaja nak spend hantar dan ambil diorg sekola…