Isnin, Disember 01, 2014

Shopping ENAM hari berturut-turut!

Pergh.. Tajuk gila gempak macam orang kaya gaji beratus ribu sebulan! Poyo nak mamps.. Heuheuheuheu...

Tapi memang terasa kaya tetiba.... Sebabnya last month kan gaji awal. 16 Oktober dah keluar sebab apa eh?? Oh Deepavali... So November ni bila dapat gaji sendiri oh kayanya rasa... Heuheuheu...

Lagipun aku shopping bukan beli apa pun... Persediaan sekolah anak2 je... Lagipun voucher sales sana sini.. Diskaun baju sekolah dan sebagainya... Haruslah rebut peluang uols.... Banyak jugakd apat jimat... Kan..

Selasa - 25 November

Petang tu balik sekolah terus bawak anak2 yang berderet tu bersama bibik ke Mahkota Parade. Ingat hati nak beli hadiah untuk teachers Qila sebab Rabu tu Qila last day at school. So saje bagi hadiah utk teachers dia.. Sekadar pemberian kecil tanda terima kasih. Settle bab hadiah, Qila tarik aku masuk Parkson sebab nak tunjukkan bag yang dia nampak masa pergi Parkson dengan nenek dia 2-3 hari sebelum tu....

So belilah jugak bag tu... Alang2 dah sampai Parkson ni kan.... Sengih sampai telinga dapat bag tu..

Rabu - 26 November

Balik kerja jugak... Rushing bawak Qila dan Ariq sahaja ke Bee Loon untuk beli baju kurung sekolah Qila.. Bee Loon ada sales 5% dan free alteration. So mmg kena beli awal sebab masuk Disember orang dah ramai datang so mmg alteration tutup dah. So aku datang tu pun ada 2 3 keluarga.. Lama jugak nak tunggu siap... Puas hati lah sebab dapat murah dan saiz pun banyak dah habis.... Nasib datang awal. 

Baju sekolah nye murah je masa nak membayar... Tapi masa menunggu baju ni siap alter, bebudak ni ambik macam2 lagi... Set bekal lah, color lah, dan macam2 mak nenek stationery lagi... berpeluh Mummy nak bayau! Sebab kat sana stationery mahal jadah. Tapi beli jugak sesikit..

Khamis - 27 November

Haaa... Masa ni lunch hour. Sempat lari ke Mydin beli another set of stationery untuk Qila dan Ariq... Sebab murah kaaann... 

Aku mmg lorat uols... Anak masuk darjah satu tapi aku shopping macam anak nak masuk Universiti! Tapi rasa macam bajet utk stationery dah over dah ni.... (lap peluh)

Jumaat - 28 November

Haaaaa... Ni best! Siap time off petang sebab nak shopping punya pasal...

Sebabnya kat Aeon harini adalah Voucher Sales dan tambahan 15%. Siapa tatau voucher sales??? Alaaaaaaa,,, Spend RM100 dapat RM10 voucher lah uols..... Spend RM1000 dapatlah RM100!

Gila tak gi serbu???

Borong semua mak nenek keperluan Qila... Gambar masa shopping takde.. Gambar hasil rembatan nanti next entry...
Tapi ni adalah selepas shopping.... Hahahaha.. Masing2 penat sangat dah ni tidur pun lintang pukang...

Sabtu - 29 November

Ni paling gila... Start 10 pagi dah keluar tapi hanya bertiga dengan Qila & Ariq. Nak cepat... Sian Amily tinggal... Sebab banyak tempat nak pergi takut Amily penat nanti naik turun stroller.. Macam orang gila okay. Pukul 10 malam baru settle shopping!

Tempat pertama dituju adalah Aeon Mall lagi.... Then Keluargaku... Tengahari balik rumah drop anak2 untuk lunch dan aku keluar balik ke Tesco untuk kejar Voucher Sales lagi....

Hauhauhauhau.. Sama jugak spend RM100 dapat RM10!

Ni gambar2 pagi tu masa kat Aeon. Konon nak tukar saiz kasut Qila tapi takde stok dah... Cis..

Qila buat muka camtu sebab Mummy kata, Tengok je eh tapi takboleh beli... Hahahahah..

Tapi setap dapat pow Mummy sandal Winx.. Dia punyalah excited,

"Mummy!! Mummy !!! Look Winx!!!"

Aku jawap,

"Huh?? What is soooo special about Wings??"

Huh.. Dia merengus bengang... Hahaha.. Aku manalah tau Winx tu hape... Wings aku tahule...

Macam Barbie semua tu... Rapunzel lah, Belle lah, Ariel, Aurora tu semua... Aku baru first dengar. Tu pun Qila yang bagitau masa kat sana... Aku terfikir dalam hati. Anak aku ni dah besar dah... Tak tengok Mickey Mouse & Sofia The First dah... Cartoon2 yang dia tengok sekarang semua dah advanced... Sampaikan aku pun tak pernah dengar dan tahu nama2 karakter yang dia sebut tu... Huhuhu

Kau tahu berapa harga ni??? RM220!!

Aku cakap dengan Ariq, tunggu Daddy balik baru beli... Pfffthhh!

Aku bagi can diorg tengok & observe semua yang ada kat situ... Nak beli sekali sekala boleh tapi bulan ni dan bulan depan duit banyak nak pakai untuk sekolah. So tengok ajelah dulu kan.. Just for fun!

Main jap habiskan token...

Ohye, lepas ke Aeon, weols ke Keluargaku sekejap je... Ushar2 apa yang murah.. Akekeke.. Petang ke Tesco pulak tapi aku gi seorg diri.. Senang boleh bergerak pantas.. Lagipun bebudak stay kat rumah sebab dapat play doh baru... Hehehehe.. Rasuah uols..


Ni hasil 2 jam lebih aku kat sana... Mampus........ Penuh kereta nasib baik tak bawak anak2.. Stok groceries sebulan. Tapi lauk pauk sayur bagai tu semua setengah bulan jeghs.

Tapi puas hati sikit sebab dapat vouchers & dpt claim toys Lighting McQueen untuk Ariq. Happy sangat dia.. Yang penting dapat beli meja kecik ni dengan harga RM8.90 sahaja.... 
Nampak pulak vontot Amily... Meja ni untuk bebudak ni buat coloring or homeworks... Lagipun 13 Dec ni Qila masuk coloring contest... Mmg senang nak bawak nanti....
Malam tu jugak excited buat coloring.... Dan Mummy tgh sorting stationery lama bebudak ni... Punyelah melambak2... Baru kindy dah melambak macam ni?? Haisshh.

Ohye... Tidak berakhir disitu... Lepas maghrib sekali lagi kami keluar shopping! Dengan hujan renyai2... Amily tetap kena tinggal... Kami park jauh so senang nak mencelah.. Kalau ada Amily leceh pulak nanti.

Kami ke Aeon (again) untuk tukar baju Qila dan ke Daiso untuk beli something..

Nest entry mak cerita ye.... Kuikuikui.. 

Kami sangat selekeh. Dahle hujung minggu orang lain semua yang keluar dress up cun gila.. Aku cuma pakai tshirt free printed Najib lagi uols... Anak2 semua pakai baju tido.. Heheheh.. Selekeh sangat.

Sempat gak beli hair accessories untuk Qila... Penat sangat sampaikan Qila ajak duduk sekejap untuk makan popcorn.. Penat tapi berbaloi.... Daddy ada mesti Daddy penat kot layan karenah Mummy ni.... 

Sampai rumah Amily dah tidur dah....

Ahad - 30 November 

Last day iaitu semalam... Hahahaha.. Pukul 8.30 pagi dah keluar ke Tesco.. Againnnn... Sebabnya Ariq merajuk tak belikan dia table macam Qila tu..... So pergilah balik Tesco. Dia pun nak table tu dan water color macam kakaknyeeeee... Aduhai... Jadi keluar lagi duhet!!

Puas hati daaaaaaahhh dapat table ni.... Aduhai anak!

Satu lagi dia mintak

"Kita pun nak pillow alas bontot macam Qila...."

Haiyo... Pakai jelah apa yang ada kat rumah nun! :P

Merajuk laaaaaaagiii...

Okbai!







Tiada ulasan: