Selasa, Disember 16, 2014

Colouring Contest

Last Saturday.... Perghhh... Seawal jam 10.00 pagi dah keluar rumah... Hantar Amily dan bibik ke rumah PIL dulu then baru gerak ke Terminal Pahlawan untuk aktiviti Colouring Contest ni.... Teacher Artclass Qila yang masukkan nama dia... So ini contest pertama sepanjang hidup dia ni... Mummy dia yang over excited sebenarnya....

Actually nama Ariq takde... Tapi Mummy cakap dgn urusetia, tak dapat sijil pun takpe. Just pretending je sebab sian dia beria-ia nak join jugak.... Tapi last2 dapat je sijil... Rezeki Ariq..

Mummy pun dah penat pikul 2 buah meja untuk anak2 Mummy.... Nak patah tangan mak ni hokay.... Jauh tu parking dari Dataran Pahlawan nak ke level 3 Terminal Pahlwan yang sebenarnya kat building Hatten Square nun! Nak pengsan!

Demi anak-anak tersayang.......
Berbakul2 Mummy pesan kat Qila sampai naik rimas dia... Hehehehe.. Suruh take your time lah... Do your best lah... Use more crayon lah... Hehehe... 

Cantik sunggu setting untuk contest ni... Ada banyak pokok christmas... Feeling sangat. Temanya pun dah tentu Merry Christmas!

Sebelum mula... Segar bugar lagi bebudak ni. Contest adalah selama 2 jam. Kita tengok diorg mampu bertahan ke tak?? Hehehehe...

Ayuh mulakan....

Si Ariq ni paling Mummy risau.... Entah apalah dia conteng kertas tu nanti... Heuheuheu

Cantik kan decor kat sini.... 

15 minit pertama Ariq mmg tekun sangat... Asyik2 tanya Mummy 

"Mom.. Like this ok? Like this good or not??"

Kejap2 tanya lagi... Mummy takleh duduk dekat dengan diorg.. Kena keluar jauh sikit. So Ariq punye suara je kat sana asyik tanya Mummy itu ini... Ariq kalau cakap omputih kadang2 panggil aku MOM. Kadang2 MUMMY. Ikut suka dia.. Hehehe.

Sampaikan aku pun naik malu... Tu yang aku blah gi window shopping jap.. Hehehehe... 

Ni haaa baru lepas tunjuk Mummy apa dia colour. Colour satu, tunjuk dan cakap je lebih.... Hehehehe... 

Ni memang tahap profesional dah ni... Tengok meja pun dah tahu bakal menang ni... Hehehe.. Bukan nak cakap apa.. Mostly chinese yang menguasai contest ni.. Kau tengok set color dia dan meja pun dah tahu dah... Mereka colour penuh dengan teknik dan sangat cantik..... Takpe... At least beri pengalaman pada aku as parent dan pendedahan pada anak2 aku.. Hadiah tu semua tolak tepi. Qila pun faham, dia pun just datang for fun. Katanyalah...

Aku lari gi H&M jap cuci mata... Almost 1pm aku naik tengok anak2 aku... Ariq dah mmg tak colour lagi... Dia nampak je aku terus happy cakap nak kencing... Hehehe.. Pas bawak dia gi toilet terus dia tanak sambung colour. Dia kata dia lapar nak makan nasi goreng yg bawak tadi.... 

Kakak dia pun dah lenguh sangat tangan. Dia pun dah tak larat nak colour lagi... Hehehehe... Takpe... Lagipun contest ada setengah jam lagi.. Kalau aku pun lenguh tangan nak colour sampai 2 jam.

Qila pun dah start buat cincai sebab penat dah.. Dia habiskan ala kadar je... Its okay sayang...

Inilah hasilnya.... Hehehehehe... Dapat sijil je terus balik... 2.30 dapat results. Yang menang saguhati pun sangat meletops okay.... Heuheuheu...

Weols berjimba dulu sebelum balik rumah... Upah untuk bebudak ni... 

Muka toye Mummy sebab penat gila pikul meja dari Hatten ke parking. Orang lain semua daddy diorg angkatkan. Tapi anak2 Mummy hanya ada Mummy yang cekeding ni... :(

Oklah.. At least we are having so much fun!

2 ulasan:

norhidana miswan berkata...

meja n semua kene sedia sendiri ek kak... mmg nampak kesungguhan yg meja tinggi tuh... deco kt situ mmg lawo, rasa tenang je.... kire ok lah ariq tmn kakaknyer kt situ walaupun colornyer skit je

btl kak, yg penting diaorg seronok

Marsha~ berkata...

Ha ah Dana. Kena bawak sendiri. Tp kalau x bawak boleh je buat kat lantai... tp mostly semua beria-ia bawah meja... kemain profesional.sgt... pengalaman yg baru buat weols