Rabu, November 26, 2014

Persiapan ke sekolah rendah (Part 1)

Haaaa... Mampu ada part by part okay...

Memang excited nak sediakan barang-barang sekolah sebab, pertama kali anak nak masuk Darjah 1 uols....

Kira macam nak beranak gitu nak sediakan barang2 untuk baby yang bakal lahir... Semua serba baru... Gituuuu...

Okay part 1 dimulakan dengan membeli bag sekolah... Heuheuheu...

Sebagai Mummy yang hover dan kiasu, aku dah survey jugakle apa2 bag yang nak dibeli untuk anak dara manja seorang ni.... Memang hajat hati nak tunggu sale atau time dapat voucher pada 28 November ni sebab Parkson & Aeon memang bagi vouvher pada 28 Nov ni.... Tapi tak sempat.....

Qila tu kalau dah berkenan mmg takleh nak tunggu dah. Macam mak dia jugak.. Kuikuikui..

Tapi rasa seronoklah tengok dia tahu apa yang dia nak... So senang kerja Mummy..

At first Mummy ingatkan nak belikan dia bag Frozen... Sebab ramai kids gilakan Frozen sekarang ni tapi, Qila geleng.....
Tak heran langsung dia kat bag ni... "Dont want lah..." Kata dia... Sebenarnya dia dah aim bag lain... Huhuhu. Bag Frozen ni RM129 tapi rasanya ada less.

Bag ni lagilah dia tak nak.... Mummy pun tak suka... Dahle mahal... RM139!

Kami datang Parkson ni pun kebetulan pergi ke Kaison beli hadiah untuk teacher2 Qila... 

Rupanya anak dara Mummy ni dah besar dah... Dia nak bag Princess Sasha rupanya....

Ni tengah rambang mata nak pilih mana satu

Sampai terduduk... Actually Mummy yang rambang sebenarnya... Heuheuheuheu... Semua cantik2....

Okay, dia tunjuk yang itu... Bibik pun cakap itu cantik... Nenek pun sama.. Nenek tak ikut tapi dia tengok gambar kat FB... Heuheuheu...

My happy girl nak gi bayar dah... Pensil case dan purse pun beli brand Princess Sasha... Biar sama... Mummy hover kan???

Dan harini last day dekat kindy..... Qila ada Story Telling harini so dia pakai fairy tales yang baru dibeli kat Kaison ni semalam... Syomel sungguhlah anak Mummy ni..........

Have fun Sayang........... Muachs!

1 ulasan:

aquarius morius berkata...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur