Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2014

Persiapan ke sekolah rendah (Part 1)

Imej
Haaaa... Mampu ada part by part okay...
Memang excited nak sediakan barang-barang sekolah sebab, pertama kali anak nak masuk Darjah 1 uols....
Kira macam nak beranak gitu nak sediakan barang2 untuk baby yang bakal lahir... Semua serba baru... Gituuuu...
Okay part 1 dimulakan dengan membeli bag sekolah... Heuheuheu...
Sebagai Mummy yang hover dan kiasu, aku dah survey jugakle apa2 bag yang nak dibeli untuk anak dara manja seorang ni.... Memang hajat hati nak tunggu sale atau time dapat voucher pada 28 November ni sebab Parkson & Aeon memang bagi vouvher pada 28 Nov ni.... Tapi tak sempat.....
Qila tu kalau dah berkenan mmg takleh nak tunggu dah. Macam mak dia jugak.. Kuikuikui..
Tapi rasa seronoklah tengok dia tahu apa yang dia nak... So senang kerja Mummy..
At first Mummy ingatkan nak belikan dia bag Frozen... Sebab ramai kids gilakan Frozen sekarang ni tapi, Qila geleng..... Tak heran langsung dia kat bag ni... "Dont want lah..." Kata dia... Sebenarnya dia dah aim bag …

Sempena ulangtahun kelahirannya yang ke 5

Imej
Sejak September lagi Mummy dah riki2 cake untuk Ariq... By October dah sesiap tempah dan bayar deposit. Yelah sebab cake yang dia nak tahun ni macam susah sikit... Nak tahu cake apa dia nak???

. . . . . . . Bumblebee transformers Uols.... Tadaaaaaaaaaa.... Ni lah cake nya....
Tapi jangan tertipu sebab robot bumblebee tu beli real punya... Just pacak atas cake tu je....
Cantik.... Sangat puas hati... :) Ariq memang sangat tak sabar nak tunggu birthday dia... Start je masuk bulan November setiap hari dok tanya bila hari Rabu?? Sebab dah cakap dengan dia, birthday dia 19 November jatuh pada hari rabu... Ihiks....
Cake nya punya kotak kemain tinggi lagi..... :)
My happy baby boy...... Dia pun kagum dengan cake dia... Sebab, dia google sendiri gambar contoh cake itu.... So dengan gambar tu kami berikan pada kakak yg buat cake ni.... :)
Mummy pun kagum nak oi.... Birthday Ariq setiap tahun dapat cake mahal... :P  Anak jantan sorang le katakan...... 
Mummy ambil halfday semata-mata untuk ce…

Qila's graduation...

Imej
Amboi lama betul nak update pasal ni... Dah nak dekat sebulan pun...
So untuk tatapan Daddy, Mummy update jugeks..
2 November 2014, bertempat di MITC sahaja... Tghari tu bertolak lah kami anak beranak ke MITC... Qila dahs esiap Mummy make up kan di rumah lagi... Maklumlah, dia jadi MC mestilah kena make up cantik2 kan....  Makan hot dog kat dalam kereta je... 
Posing utk Daddy. Kami singgah lunch dulu sebelum heading tu MITC. Sampaid alam 1.30 tghari dah ramai dah sampai.... Qila terus masuk standby belakang stage dan Ariq cikgu ambil bawak gi tempat persalinan.
Ni aje gambar Ariq yang Mummy sempat ambil... Heheuheuheuheu....
Dan gambar anak2 menari atas stage pun Mummy tak sempat ambil... Dasar.... 
Ni aje gambar Qila jadi MC yang sempat ambil....
Sebenarnya Mummy sempat ambil video je... 
Ni masa Ariq punya class. Dia paling kiri sekali tu....
Yang ni pulak video Qila.... Pun dia paling kiri...
Video ni kelam kabut sikitlah.. Tak tahu macam mana nak edit..
Ni pulak class paling cut…

Amily oh Amily......

Imej
Tengok ajelah video ini..
Betapa attachnya Amily dengan abang dia.... Hahahahah..