Selasa, Oktober 21, 2014

Aktiviti hujung minggu

Bosan duduk rumah, pepagi tu kan lepas breakfast ajak anak2 keluar pergi Thong Hup..

Heuheuheuheu... Actually sebelum tu gi kedai buku Popular... Beli barang Mummy.. Anak2 punye barang beli kat Thong Hup sudeh... :P

Berhabis jugak kat Thong Hup nun sebab semua benda bebudak ni nak beli.... Shessshh...

Actually nak beli something untuk Amily main... Banyak jugak beli untuk dia :-
Color sticks

Untuk perkembangan otak ni kan.... Suruh dia bezakan color2 tu semua, asingkan ikut pinggan tu.....

Sepit baju.... Nak pertingkatkan motor skills dia supaya tangan dia kuat untuk menyepitkan sepit tu ke mana tempat yang dia suka... Boleh gak ajar bezakan ikut color...

Yang ni ABC biasa tapi boleh dilekat di white board.

Tapi Amily lebih suka lari ulang alik lekat kat fridge.. Huhuhuhu...

Si kakak dan abang, Mummy suruh diorang buat roads, pakai masking tape.... Lepas buat, tandakan jalan tu dengan marker pen....

Syioklah diorg main cars pastu.... Rumah kau kat sana, rumahku disini....

Nak gi Tesco belah sana, Mahkota Parade belah sini...

Agegegegege...

Leka lah jugak diorg main dalam ni... Sila pejam mata ye... Bilik anak aku mmg macam tongkang pecah!

Qila pun tetiba seronok nak main cars....

Eh senyaaaaaaaaaaap je si kecik tu kat hall... Buat apa eh?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Hamboiiiiiiiiiii..... Kalau dalam wayang ni port paling depan uols....

Mendongak. Dengan ninitnyaaa... Napkinnyaaaa... 

Tahu pulak orang ambik gambar dia....

Kaki tu.........

Geram Mummy tengok budak banyak akal ni.... Daddy balik nanti mesti terkejut tengok perangai anak2 dia ni....

Semua dah macam bebudak besar dah... Dah takde bau baby dah... Semua dah bau masham je...

Hehehehe...

Happy Deepavali everyone!

Tiada ulasan: