Selasa, Ogos 19, 2014

Tak jadi sign on...

 Sepatutnya Daddy sign on kapal last week..... So beramai2 weols ke KL nun... Kami pergi sehari awal sebab Daddy perlu ke Jabatan Laut utk renew certificate dia. So kami stay kat hotel di Subang. Konon tengah2 antara Dayabumi dan Jabatan Laut nun... 

Weols gerak dari rumah dah agak lewat... Kelam kabut sungguh... Ninit Amily pulak entah mana cari tak jumpa... So singgah Manjaku beli tapi takde yang macam dia selalu guna. Brand Suavinex mmg ada kat sana je... 

So ni tengah mengamuk merajuk dalam kereta sebab takde ninit nak isap... Seksa nooo Mummy nak melayan dia... Bagi yang lain dia tanak.. So bukanlah salah Mummy pun... Thats why dia tak meraung sangat cuma sedih pilu je sikit2... Hehehehe.. Tapi dalam kereta ke KL melekap jelah macam ni... Lenguh!!

Yang di diva seorang ni dah tak sabar sangat nak holiday kheeeennn... Dari rumah dah siap pakai hat  dan sunglasses dia tu... Lama tak abwak diorg holiday pun... Sayu je Mummy bila tengok anak2 sangat excited. Siapalah bebudak tak suka tidur hotel kan???
 
Mummy nak selfie, dia dok blocked.. Sampai Subang hujan renyai... Nasib baik lepas check in, hujan dah stop... So pas check in terus ke pool... Diorg mmg tak sabar dah...

Amily tuuuuuuu...... Ni second time dia mandi pool.. Sejak dah pandai jalan ni, ni kali pertama lah... Ya Allah punyelah excited dia mengalahkan abang dan kakak!

Tengoklah muka dia tu... Ariq masa umur macam dia ni manalah reti mandi2 pool dia... Dia takut sikit... Amily ni bangsa tak tahu takut.. :p

Sejuk gak petang tu tapi ade diorg kesah??


Kejap je diorg mandi kat sini.. pastu masing2 pindah kena pool besar tu... Qila mmg suka... Siap bukak arm floats tu berenang sendiri... Tak tahu takut Mummy yang seriau... Daddy tu mana nak pegang Amily, mana nak pantau Qila lagi... Haiisshh... Seronok sungguh bebudak tu mandi sebab takde orang lain...

Mummy terus ambil Amily sebab dah biru dah dia sejuk. Dia boleh meraung kau.... Dah siap bukak baju, dengan bogel2 tu dia lari balik masuk pool... Kau mampooo? Mandi bogel gituuu..

Takut selsema pulak terus seret dia naik bilik. Stillllllllllllllllll mengamuk bila sampai bilik sebab takde orang... Dia tahu abang dan kakak still kat pool lagi... Bagi susu terus diam... 

Adik oh adik........ Kerinting rambutnya terserlah bila rambutnya basah.. Huhuhu... 

Malam kami jenjalan cari makan. Bebudak ni memang lapar. Habis seorang sepinggan nasi goreng cina... Amily pun makan banyak...  

Dah kenyang masing2 requested nak naik bilik tidoooooooo... Tapi takde lah awal mana pun tido... Main dulu atas katil baru tido...

Kami tak abwak stroller. Masa ni Amily dah penat berlajan berlari so dia mintak dukung.... Kalau tak, dia meniarap atas lantai tu noks!!

Esoknya masa Daddy ke Jabatan Laut, maka Mummy pun bawakle bebudak bertuah ni gi breakfast... Okaylah boleh handle tiga orang anak lasak ni sendirian... Alhamdulillah meja buffet pun tak jauh dari meja... Tapiiiiiiiiii... Masa sedap2 makan tu Ariq boleh jerit pulak... 

"Mummy i want to go to tolilet!!! Nak yaaaaaaaaaakkk!!! Nak yaaaaaakkk!!" 

Spoiled!!

Qial siap suggest, "Mummy pergilah bawak Ariq, kita jaga Amily..."

Huhuhuhu... So makan lelaju, terus naik ke pool Ingat nak suruh dia berak sana je tapi nampak pool terus tak jadi... Dia berak masa dah naik bilik je... Hahahaha... Bertuah punye anak!


Ni semua gambar masa breakfast...

 

Cuaca macam mencung so tak panas... Masa nid ah pukul 10 pagi... Amily berapa kali keluar masuk sebab dah biru hitam bibir dia... Sampai dia menggigil... Tapi dia mengamuk nak masuk air balik... Geram Mummy...

Sampai satu tahap dia sendiri mintak dukung keluar dari air. Tak tahan sangat lah tu....

Ariq asyik tanya.. "Kenapa bibir adik hitam. Kenapa badan adik hitam???"

Huhuhuhu... Ko bayangkan betapa birunya anak aku tahan sejuk!


Rasa bangga dengan diri sendiri dapat handle anak2 mandi di kulam seorang diri... Ahaks....

Agaknya ARiq pun tak tahan sejuk dan tak tahan nak berak... Dia pun surrender keluar dari kulam dan ajak balik bilik. Cuma Qila je liat sikit nak keluar. Pujuk punya pujuk, berjaya jugak....

Naik bilik, sambung mandi kat bathtub sambil Mummy kemas2 beg... Boleh baik je tiga beradik tu mandi sama2... Tapi tak lama lepas tu Amily keluar. Amily keluar je abang dan kakak macam mak lampir mandi terjerit2 buat jadi slide tub tu... Lantak le kau nak janji happy dan jangan jatuh berdentum sudahle...... :P

Pukul 12 Daddy pulanggggg bawa berita bahawa cert dia hanya boleh siap 2 minggu lagi.... Ya ampun maha lembab Jabatan Laut buat kerja... :P

Makanya, ayuh ke office dulu tengok apa diorg kata....

Sampai office MISC, mamam dulu.... Kat bawah Dayabumi tu aje....


Punnnnnnnnnn licin dua pinggang nasi goreng cina masing2... Amily makan kuehteow Daddy... Boleh? Pas settle je makan, Ariq kecoh nak kencing, Qila kecoh nak yak.... Takes turn lah Mummy dan Daddy bawak diorg ke toilet. Kecoh!! Pas settle abang dan kakak punya panggilan alam, si Amily pulak yak!!!

Adoyaaaaaaaaiiii....

Basuh yak kat atas office MISC ajelah sbb bersih sikit dari kat bawah ni...

Baru merasa kelam kabut kaaaaaan.... Tapi kalau bawak bibik pun sama je kelam kabut sebab dia pun bukan membantu sangat pon.. Lembs!

Office kata, kenalah tunggu gak certs siap baru boleh belayar. Maka, tidakle jadi Daddy naik kapal esoknya tu.... Maka tidakle jadi tidur hotel untuk haritu. Baiklah pulang ke pangkal jalan........ :P

Qila dan Ariq dah mula sedih sebab tak jadi tidur hotel lagi... Kena balik Melaka.... Hamboiiiiiiiiiiiiii... Tak ingat sekolah langsung kaaannn...

Nasib ada anak Mummy yang comel ni tolong bawakan diaper bag sepanjang kami kat KL. Walaupun sampai senget2 bahu dia... Sayang Qila ketat2... Esoknya terpaksa upah toys kat Toysrus...

Kopak Mummy... Huhuhuhu

Tiada ulasan: