Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Jamban Legend

Imej
Kau berani??
Ni jamban kampung aku kat Muar nun.....
Hahahahahahaha.... Tapi romantiklah jugak bila laki dok teman kat luar... Sambil berak sambil berbual.... 
Mesra kheeenn???
Sadis sikitle bila tgh langkah besar2 nak elak lecak, kaki kau terjerumus dalam lumpur sebab baru lepas hujan lebat...
Nostalgik noksss
Mampoo??

Tak jadi sign on...

Imej
Sepatutnya Daddy sign on kapal last week..... So beramai2 weols ke KL nun... Kami pergi sehari awal sebab Daddy perlu ke Jabatan Laut utk renew certificate dia. So kami stay kat hotel di Subang. Konon tengah2 antara Dayabumi dan Jabatan Laut nun... 
Weols gerak dari rumah dah agak lewat... Kelam kabut sungguh... Ninit Amily pulak entah mana cari tak jumpa... So singgah Manjaku beli tapi takde yang macam dia selalu guna. Brand Suavinex mmg ada kat sana je... 
So ni tengah mengamuk merajuk dalam kereta sebab takde ninit nak isap... Seksa nooo Mummy nak melayan dia... Bagi yang lain dia tanak.. So bukanlah salah Mummy pun... Thats why dia tak meraung sangat cuma sedih pilu je sikit2... Hehehehe.. Tapi dalam kereta ke KL melekap jelah macam ni... Lenguh!!
Yang di diva seorang ni dah tak sabar sangat nak holiday kheeeennn... Dari rumah dah siap pakai hat  dan sunglasses dia tu... Lama tak abwak diorg holiday pun... Sayu je Mummy bila tengok anak2 sangat excited. Siapalah bebudak tak suka…

Raya ketiga

Imej
Dah nak habis raya baru reti nak update pasal raya ketiga... Uhuks...  Lembam.. Sadoooo...

Meh tayang adik ipar dan anak buahku... Satu-satunya adik ipar dan anak buahku....  Amily dan Adam sebaya tahun... Amily lahir Mei, Adam lahir Dec... Hehehe

Susah betul nak ambil gambar si dedek ni.... Comel pulak tengok dua beradik ni pakai baju sedondon.
Kobis bunga Mummy......
Amily pantang nampak tangga.. Memanjat je kerja dia... Letih nak kejar... Bibik duduk bersimpuh makan mee, aku dok sibuk kejar Amily naik tangga... Kau mampu?


Nilah anak2 buah aku dari sepupu sepapat... Anak dara mmg ramai... Anak teruna seorang dua je... Nilah anak teruna manja paku belanda Mummy nan saorang...
Apsal banyak sangat gambar kami kat rumah ni aku pun tatau... Bosan nunggu tuan rumah buat air kowt... Hahahaha

Petang tu aku terus balik rumah Melaka... Raya ke empat tak kemana2 langsung sebab batuk dan selsema so duduk rumah tidur aje....
:P

2 Syawal

Imej
Raya kedua masa tu lah still kat Muar.... Kampung mak aku...
Hujan pulak uols pagi tu....... Sejukkkkkkkkkk... Syukurlah sebab 1st raya tuhari panas berdenkang... So hujan tu sejuklah sikit kampung. Takdelah anak2 aku berkuap kepanasan...
Tapi, pukul 1 petang baru mandi sebab sejuk.. Ihiks... Pukul 2 lebih baru nak start beraya... Mari bergambar dulu.... Inilah mak aku... Adik aku dan wife dia belum smapai dari Pontian. Dia raya rumah mertua dulu...

Meh bergambar dengan laki pulok..... 
Kami raya banyak juigak rumah... Sampaikan berkuap perut menahan tekak menelan air bergas... Huhuuhuh... Ni Qila ajak bergambar sebab dia ada pakai amke up sikit... Hehehe... 
Mama pun asyikle suh ambik gambar dia... Nak whatsapp kat kenkawan... Agegegege...
Satu-satunya anak bujang trang tang tang saye...... Manja kalah kucing.. Dia dah kurang nakal sejak dapat adik ni cuma banyak menjawap je....
Budak cheeky ni nama je pakai baju kurung. Tapi leka dok panjat sana sini.... Haih..
Masa ni dah rumah ke…

Mummy geram sangat dia ni....

Imej
Geram......
Umur dia nak masuk setahun3 bulan.... 
Masih isap ninit dah peluk napkin.... Minum susu 8 oz je... Makan nasi lauk kari ikan paling dia suka... Paling suka jugak mee goreng.. Minum air ape je yang ada dalam cawan... Heheheh...
Kuat memanjat berlari dan bergusti.... 
Manjaaaaaaaaaa sangat... Drama queen.. Suka bongkar bag sekolah abang.. Conteng buku abang... Suka jugak baca buku...
Dah pandai cakap korea... Hahahahaha.... Mengomel marah orang balik bila dia marah, atau kena marah...
Dah start menconteng dinding rumah!!!!
Gigi geraham baru nak start tumbuh. Aiyoooo paling susah nak gosokkan gigi dia..
Rambut kerinting muka bolat macam kobis bunga....
Ohye, dia sangat obsess denagn Minions terutama Banana Songs.... Dia sebut minion tu as "Anaaa" (banana)
Hahaha... Suka nyanyi dan joget... Suka tgk Hi 5 jugak... Suka tengok cartoon.
Skrg ni pantang grill pintu terbukak, dia akan lari keluar... Haihsss...
Ape lagi ek? Suka mintak dukung kalau takde orang bawak dia j…

Sakit gigi aku

Imej
Harini mmg mood ada kureng mahu kerja.... Dahle batuk... Hidung pun srot sreett... Tekak pun takde selera. Ni ha pukul 11 baru nak datang cafe makan.... Ku ambil lauk daging goreng kicap. Sedap memang sedap tapi liat yarabbi....Sakit gigi mak ni.. Tergeliat rahang muka nak mengunyah!!Pasni mmg kompem lah sakit gigi ni sampai sehari dua... Haishhh....Hari ni panas sangat kan cuaca. Lucky aku mmg duduk office je takde nak kemana...Cuma tulah, Qila dah zikir2 malam tadi nak belom Frozen. Haritu dia ternampak dari dalam kereta.... Tapi malas nak singgah beli sebab tengah jammed. Ni tak tahulah ada lagi ke tak belon tu kat tpt yang sama...Manalah nak cari ni. Semalam dia dah merajuk sbb mungkir janji dgn dia. Kata nak pergi main slides pepagi. Tapi bangun lambat... Janji nak gi petang pun ke laut sbb sibuk beraya.... Dia mmg pantang kalau kita mungkir janji.... Nanti dia majuk then cakap
"Always talk. Never do... Always bluff me!!"Kau mampoooo... Oklah. Nak berjalan masuk office…

1 Syawal

Imej
Alhamdulillah.... Sekali lagi tahun ni diberi peluang dan kesempatan untuk beraya bersama dengan Daddy.. Ini tiga tahun berturut2 dapat beraya dengan Daddy dan tahun ketiga beraya di rumah sendiri.. Bersama tiga orang anak yang dah besar... Hahahha... Yelah tahun lepas Amily baru 3 bulan. Lembik gemalai... Tahun ni dah pandai berlari dah terima duit raya. Mahu tak excited....
Apa-apa pun, sederhana sahaja tahun ini.. Persiapan hanya untuk anak2 sahaja.. Bi pun tak beli baju... Aku pun baju mak mertua belikan kat Bandung.. Yang pakai baju raya pertama ni patutnya pakai masa majlis kahwin adik aku dulu tapi sbb pregnantkan Amily, so tahun ni baru berkesempatan nak pakai... 
Kasut raya pun weols takde... Hanbags apetah lagi... Kereta pun tak sempat hantar cuci... 
Yang baru cantik hanya dinding rumah sahaja... Heheheh...
Tahun ni macam tahun lepas, beraya di rumah mertua dulu. Dah rumah mertua pun depan jalan ni je... Tapi bawak barang macam nak balik Perlis!! Hahaha..


Amily..... Baju dia sep…