Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2014

Projek mengecat rumah

Imej
Sebenarnya tak plan langsung nak cat rumah... Sebab sebelum ni berangan nak letak wall paper je... Tapi angan yang tidak kesampaian... Lagipun bebudak ni suka buat gempa bumi kat rumah so amat scary kalau nak pasang wall papper skrg...
So masa tengah kemas rumah Sabtu lepas, Bi tetiba sakit mata dan hati tengok dinding rumah yang berconteng sana dan sini. Dah macam rumah sewa lama kami dulu.... Sakit mata wey... Penuh dengan contengan pen, pensil dan marker pen! Macam mana kemas pun rumah, tapi bila tengok dinding berconteng, memanglah sakit hati.... Spoiled!!
Lantas Bi pun bagi idea ajak gi beli cat jam tu jugak.... Tak sempat nak fikir nak cat color apa...
Punyelah on the spot buat keputusan...
Sampai je kedai cat barulah hegeh2 nak pilih color... Haaaaaaaaaa... Mata aku ni apa lagi kan... Hijau ajelah... Bi mula2 decided purple!!
Aiyoooo.... memang aku rejected lah kan... Ape barang purple.. Aku kalau boleh nak buat momento gold... Tapi next time kot.... 
So kami decide ambil colo…

Jenjalan tengok UUM dan UniMAP

Imej
Lawatan kerja katanyaaaaaaaaa....
Oklah sebab yang pergi semua satu kepala... Termasuk big boss dan 2nd boss.. Memang syioklah... Happy jelah... Takde moody2... Pergi pun naik flight, so takdelah penat kan...
Heuheuheu...  Ni dah sampai UUM... Last aku datang sini masa tgh belajar kat UKM dulu. Pekan Teater MAKUM kat UUM. Ya Allah masuk je UUM tu terus terkenang masa lampau... Rindu sangat dengan geng2 kelab teater masa belajar dulu.... Rinduuuuuuuuu... Tenang je suasana kat UUM ni... Dari airport ke sini takle jauh sangat... Setengah jam perjalanan. Masa ni dalam pukul 2 petang gitu...
Cer kau tengok Pengarah aku nunnn berbaju biru... Jeling je mak selfie.. Hahahahaha...
Jam 6 petang baru settle. Terus ajak driver UNIMAP yang ambil kami gi makan laksa. Lepas ke UUM ni, esok kami ada lawatan ke UNIMAP pulak... Tu sebab driver UNIMAP yang melayan kami kesana kemari..
Dia bawak gi makan laksa kat kedai paling popular kat Kuala Perlis nun...
Fyi, dari UUM ke Kuala Perlis dalam 40 minit …

Geram sangat!!

Imej
Cer kau tengok gambar ni..... Mahunya tak geram... Dia tahu aku nak ambik gambar dia, dia buat muka penyek ni..... Kau tahu masa nid ia kat mana?
Atas perut aku masa aku tengah baring atas sofa...
Sambil menginja pulak tu....
Lagi aku jerit, lagi aku bebel... Lagi dia suka.... Dia memang pantang tengok aku baring ke relax2 atas sofa or atas katil.... Lajuuuuu je dia manjat badan nak kudakan mak dia ni....
Mummy kau ni dahle puasa.. Penat dikkkk...
Mummy picit2 kau nanti baru kau tahu......
Eh, hitamnya tangan aku!!!
Amily ni sangat lain dengan kakak dia... Dia ni jantan sikit... Eh bukan sikit... BANYAAAAKKK!!!
Sampaikan Daddy dia panggil dia Ahmad!! Instead of Amily... Hahahahahaha.....
Dia baru masuk setahun 2 bulan tapi..... Apa pun mainan girlish like bear ke teddy ke dia geli. Habis dia campak kalau kau hulur kat dia... Tapi kalau bola, aeroplane, kereta, lori abang, golf semua... Memang dia suka... 
Adoi, pening kepala mak kau ni.... Silap aku le dulu sebab nak sangat anak lela…

Release tension!!

Imej
Ni aku tak ingat tariknya tapi few weeks back.... 
Apa yang buat aku tension malas lah nak jaja kat sini tapi, bila fikir2 balik... Salah aku jugak... Tuhan bayar cash je kat aku... So, lepas ni kalau nak marah ke nak bebel ke sila sedar diri...
Hehehe...
Meh tunjuk sikit ape yang Tuhan bayar aku cash!
Buah hati pengarang jantung aku yang baruuuuuuuuuuuu bayar bulan kedua!! Sakit hati tuhan je yang tahu... Vavi punye mat motor!!
Ok fine, stress punya pasal, aku gi shopping....
Boleh? Cantik-cantik baju kids kat Mango Kids no nokssssss... Tapi cuma untuk Qila lah, saiz Amily takde sebab hanya untuk 3yo above... Tapi boleh tahan harga lebih kurang H&M dan murah dari Cotton On Kids!
Ohye, Cotton On Kids pun dah bukak kat Pahlawan Mall ni tapi mahal je aku rasa... 
Tapi takdelah besar sangat... Oklah kot kalau nak beli serba sedikit utk raya ni....
Untuk boys pun not bad.... Itu aje nak ngomel.... :P