Khamis, Jun 12, 2014

Weekend

Balike dari H&M petang tu, macam biasa uruskan anak-anak bagi makan semua... Tetiba Qila kata tengkok dia panas... Ingatkan panas sebab cuaca, tapi rupanya beberapa minit pastu dia kata dia demam....

Cek temperature, ha ah memang demam!

Haikkk.. tak batuk tak selsema tetiba ko demam duhai anak.... :((

Ayuh ke klinik sebab ubat demam tak cukup pun untuk malam ni....

Doktor kasi antibiotik sebab sah2 sebab tonsil dan bacteria infection... Diorg tak batuk or selsema pon...

Keluar je dari klinik abru Mummy rasa lapar... Terus offer diorg drive through... Happy pulak memasing... Ariq siap cakap nak nuggets dan burger... Qila mintak nuggets dan ice cream...

Tapi masa Mummy sebut order, tak sebut pun burger kan... Mummy sebut mc chicken set utk Mummy, Ariq mengomel.... 

"Mummy tak sebut pun burger kiteeeeeee...."

Ommooo ommoooo... Terpaksa order lagi satu burger...
Anak2 Mummy yang suka dapat ice cream...

Malam tu Mummy jadi nurse lah untuk Qila... Pakaikan socks yang telah direndam dengan air perahan jus lemon.... Mandikan dia sebelum tidur.... Nasib baik Daddy balik tgh malam tu dari KL..
Esok pagi demam belum kurang sangat... 

Tetiba dalam tghari, Ariq pulak demam....... Aduhaaaaaaaaiii.. Susah hati Mummy... Lebik aje dia....
Petang pulak si Amily pulak demam.....

Huwaaaaaaaaaaaa.... Semua remedy yang sama Mummy buat... Pakaikan socks rendaman air perahan lemon...

Alhamdulillah selepas 2 3 kali buat utk Qila, demam dia surut... Ariq lambat baik sikit sebab dia tanak minum air... 

Amily sekali je terus baik....

Alhamdulillah....

So ahad tu upah nak bagi diorg semangat sikit... Hehehehe...

Ayuh keluar berjimba!
My handsome baby boy.... Nak main golf!

Yang ni pulak nak naik beca Hello Kitty...

Heuheuheuheu... Ini aje yg mampu Mummy cari masa tu..... Ariq takut ok... Dia tanak naik... Nak ambik gambar je!!! Ciss....

Kami naik dari Jam Besar sampai McD Dataran Pahlawan RM20!!! Padehal tak sampai 5 minit..... Mahal nak mamps...

Daddy tak naikle... Dia drive ikut kami dari belakang... Tapi lalu jalan besar... Kami ikut jalan dalam... Hehehe..
Hello Kitty yang so-so... Masa otw ke McD tu nampak beca lain yang design Helllo Kitty color PINK yang sangat cantik!!!! Rasa dengki pulak... Sebab beca kitorg kap lam ye nge sikit.... Huehuehuehue...
Tu beca Minnie Mouse... Melampau cantiknyaaaaaaaaaa!!! Lain kali kita naik yang cantik sikit ye Qila.... Huhuhuhu...

Lepas tu, kami ke Ayer Keroh untuk bawak Ariq main golf.....
Simulator sahaja... Jadilaaaahhhh... Ini pun dia dah cukup happy.....

Gaya 100! Tapi oklah not bad... Banyak improvement... 

Kakak?????
Tukang pungut bola... Akekekekekekeke.... 
Berjasa sungguhlah golf set junior ni.... Toys dia paling dia sayang so far...

Adik????
Sekarang pandai sengih busyuk kalau Mummy sua phone nak ambil gambar dia..... 
Sini luas syiok dia lari sana sini.....
First time kasi dia pegang kayu golf ni suruh ketuk bola tu..... Habis hati lah tu.... Suka kemain....
Habis baju dia menitik2 kena air liur..... Hahahahahah... Dia kalau excited memang macam ni... Air liur menjejes... 

Nak dekat maghrib barule sampai rumah...

Eh lupa... Singgah makan kat kedai Chinese Muslim yang baru bukak kat Limbongan....

Not bad lah boleh tahan sedap jugak.... 

Yang penting sampai je rumah mandi2 bagai then tidur!!!!!

2 ulasan:

dila~noor berkata...

marsha..nape pakaikan socks yg rendam lemon juic tu eh?share skit..

samela yg kt sini..klau demam mmg suke berjemaah..tak berjemaah agknye x thrill mak pak dorg kot..hihih

Marsha~ berkata...

Dila, rendam socks dgn air sejuk yang diperah lemon juice.. dah basah tu terus pakaikan kat kaki diorg.. jumpa petua ni kat fb tu yang cuba try tu... pastu balut kaki dengan plastik supaya tak basahle tilam kan....

alhamdulillah cepat kebahnya walaupun suhu 39++