Isnin, Jun 09, 2014

H&M Malacca Grand Opening

Apa????

H&M bukak kat Melaka???

Gila besssssssssssstttt.... Aku tak pernah pun sangka H&M akan buka kat Melaka sebabnya, Melaka ni shopping malls gah memang melambak.. Tapi Mothercare pun takde.. Toysrus ada tapi yang express sahajor... Tapi tahun ni, macam bertambah2 pulak brand yang best2 masuk like macam Uniqlo, Cotton On, Braun Buffel etc.. Semua kat area Dataran Pahlawan dan Hatten Square. Coach pun skrg tengah ada preview sales!!! Gilaaaa...

Semua ni hanya 5 minit dari rumah aku... Gila tak best???? :P

Memang adelah yang sound, H&M ni orang KL dah tak heran dah... Ape aku kisah? Yang cakap tak heran tu samada badannye memang takde size pun utk brand ini atau orang yang tak bekerja sebabnya, diorg tak beli baju setiap bulan utk pakai ke office!! Diorg pakai tshirts je 24 jam!

Buwek!!!!

So aku ambil CUTI uols pada hari Jumaat lepas.... Semangat waja........ Aku mmg gila sangat dengan H&M sebab kalau ke KL aku tak pernah miss utk shopping kat sini. Aku mmg suka sebab banyak choices utk aku dan anak2 dgn harga yg berpatutan... 

Grand opening jam 11 pagi... Siapa beratur paling depan dapat RM200 cash voucher.

100 orang pertama pun dapat tapi RM50 sahaja...

Aku tak dapat satu hape pun!!! Mencikkkkk....

Sebabnya aku sampai lagi 10 minit sebelum jam 11.00 pagi.... Mimpilah nak dapat sebab orang dah ramai beratur!! Sedih!!
Bebudak je ramai beratur ni... Mak-mak adelah 10-20 orang je... So aku target kids department tak akan sesaklah kononnya... KONONNYA lah!!!

Diorg bagi set breakfast free.... Aku ambil air je sebab malas nak pegang.. Nanti nak shopping susah.. Nak makan pun tak sempat pon.... Tu pun masa kat dalam entah mana aku campak magazine tu... Hahahaha... Shopping bags habis uols!!! Tak half way baru aku dapat shopping bag!!

Hari Jumaat sampai Sabtu malam ada free beca dari H&M-Jonker Street... Memang syiok tau jenjalan naik beca.... Ingat nak ajak anak2 tapi diorg tak sihat pulak Sabtu tu... :(

Ni semua promoters & cashier H&M.. Sementara nak tunggu pintu bukak diorg pasal lagu kemain kuat. Bingit telinga aku... So bebudak ni terkinja2 joget kat depan tu... Sakit mata aku... Hahahahaha... 

Sebabnya aku nampak pondan seorang dua jadi promoter ni... Muka dahle buruk. Nyampah aku... Hohoho... Badan besar sampai basah2 ketiak sebab sibuk berjoget... Sakit mata aku!

Ni tak sakit pulak mata aku kheeenn... Mamat omputih ni store manager nya..... Dia tgh potong riben nak rasmikan H&M ni....

Boleh tahan lah takde muka mat salleh sangat......... Yang pasti, dia yg jadi cashier masa aku nak bayar tu... Buehehehehe...

Tadaaaaa... Sorrylah gambar kat dalam tu tak kuasa aku nak ambil sebab aku pening nyah!!! Orang punyelah ramai... Pastu aku memang totally spent time kat kids department je sebab anak TIGA ko.... Nak mencari saiz masing2 agak mencabar terutama Qila... Belikan jugak untuk anak buah aku - Adam... Baju Ariq banyak choices... Amily kureng... Qila lagi kureng...... 

Ladies department memang tak jengah langsung sebab shopping bag aku dah penuh... Baju yang dibeli mmg dapat hanger sekali so confirm berat.. Next time ajelah... Takkan lari gunung dikejar. Cuma utk 3 hari pertama ni ada sales lah. RM150 ke atas dapat 10% discount.

Itu aje pun... Takde lah 70-80% sales macam kat Jusco nun... Sikit je pun penjimatannya.... Takdelah GRAND OPENING sangat pon! Mak tertipu... So takdelah murah mana... Huehuehue...

Tu sebab botak kepala aku ni nak membayarnya..... 

Huhuhu... Takpe, year end sales nanti kita borong habis-habisan...

Tapi aku sakit hati betul minah2 yang membeli setakat sepasang dua... Buat semak je wey... Cashier counter dahle 3 aje... Punyelah panjang que nak bayar... Sesak napas aku... Ada yang bayar utk sepasang baju SAHAJA!!... Haiyoooo... Aku rasa diorg nak kejarkan paperbag je kot sebab semalam aku tgk paperbag dah takde.. Semalam buyers hanya dapat plastik bag aje..

So tak perlu nak show off sangat apa dibeli... Baju anak2 sahaja...... Baju-baju untuk dipakai raya.. Sejak H&M masuk Malaysia ni, tetiap tahun mostly baju2 raya anak-anak aku dari H&M... Kihkihkih... Untuk aku nantilah tunggu gaji... Huhuhuhuhu...... 

Tapi aku kena repeat jugak untuk tukar baju Qila ni... Stuck kat perut padehal saiz 8-9 tahun ni....

Dia tak gemok tapi perot dia kedepan... Acaner tu????

Malam tu anak2 aku terus demam tatau kenapa.... :((

Weekend jadinya tak kemanalah kami...

So far, H&M Lot 10 lah paling best utk aku... Yg kat Melaka ni satu floor je so tak besar... Tapi jadilah daripada takde langsung... :)

Tiada ulasan: