Isnin, Jun 02, 2014

A'qila dan Amily's birthday bash..

Takdelah bash sangat pon... Kecil-kecilan sahaja.... Tak mampu nak jemput ramai2 sebab aku ni bukan organised sangat pun... Yang kecilan ni pun dah maha kelam kabut.... Serius.... Sangat kelam kabut... Huhuhu... Nak gerak ke tempat kejadian pun sikit punya kecoh macam nak gi perang!

Kami buat party Sabtu malam.... So sejak pagi dah keluar masuk kedai kek.. Sempat gak gi kenduri kahwin tghari tu... Petang sempat masak-masak secara besar-besaran ajak family terdekat makan.... Lepas maghrib baru bergerak ke McD.

Ohya, kami celebrate birthday anak2 perempuan kami ni di McD sahaje...
Inilah rupa cake yang sempat Mummy decorated untuk mereka... Cake ni dua lapis. Mak mertua yang bakar, aku tukang hias je... Edible image tu tempah kat opismate. Samalah dngen figurine tu... Tempah kat dia gak.. Qila dan Amily suka sangat tengok Maya The Bee pepagi lepas bangun tidur... So inilah hasilnya... Qila sangat suka... :)

Manja Daddy kena cium manja2 sebelum party start... Siap make up ala kadar... Saje nak bagi dia feeling sikit... Hahaha..
Mummy pun nak posing dengan birthday girl... Amily agak cranky sebab dah time tidur dia.... Huhuhuhu.. So dia hanya nak bibik dan Mummy sahaja sepanjang party... Suruh jalan sendiri pun tak mahu... Penat Mummy beli shoes baru untuk dia sehari sebelum tu....
Ini anak buah Mummy.. Adik aku punye anak le... Dah 5 bulan dah si Adam Faheem ni... Copy paste muka Papa dia...
Budak ni dah buat hal sendiri dah... Ni pun kena paksa ambil gambar. Tu yang tegak mcm belon tu....
Tepat jam 8.15 malam party start tapi actually ramai lagi yang masih belum datang. Buat party kat McD atau yang sewaktu dengannya kau kena punctual. Tak boleh lambat sebab hostest dah tunggu nak main games... Dia akan set time bila kau makan, bila kau kena main games dan bila kau nak potong cake... Semua dia dah set. So kami terpaksa start dulu lah... Memula bagi makan dulu... Hehehe... Dah lapar kaaannn...
Amily belum reti duduk makan sendiri so Mummylah kena pangku dia. Bebudak dapat duduk meja besar makan beradab. Parents free seating... :)
Masa makan dia tak pulak cranky... Nampak sangat suka makan... Hehehehehe... Rambut dia dah boleh ikat dah... Baru Mummy perasan, rambut Amily ni jenis ikal... Tak sabar nak tunggu panjang... Kat hujung rambut dia curly2 sikit... Anak2 Mummy semua rambut lurus tegak. Amily sorang je ikal.
Selfie dengan Iman... Anak officemate aku ni Danish Iman.. Handsome geram tengok...
Para-para jemputan... Amboi bibik kemain meneguk air pepsi... Hehehe...
Amily masih tekum makan fries... Lama jugak nak tunggu bebudak ni habis makan...
 
Tapi comel sangat tengok bebudak ni behaved dok makan makanan masing2... Bila time nak start games, masing berat je nak tinggalkan meja makan tu... Hahahaha...
Adam sian merengek nak makan jugak.... Tak moleh lah motak awak kecik lagi... 
Birthday girl tak makan sangat sebab excited. Biasalah tu kita kalau jadi tuan rumah ni memang makan tak kunyah gitu.... Excited... 
Game pertama semua org dok join. Even mama dan mak mertua aku pun join. Seronok sangat sebab diorg sporting. Weols gelak macam mak lampir... Dulu masa kecik mana pernah dapat buat party macam ni... Hehehehe... Qila pun happy... Amily pun sama... Ariq? Dok main belon tak sudah2... 
Siapa kalah kena duduk tengah... 
Game kedua sangat best dan kelakar. Sbb ayah Qila jadi tukang sebut warna belon... Lawak betul le.... Terpaksa ambil gambar sendiri...
Inilah ayah Qila... Hubby cousin aku... Ayah kepada Shameera, kalau korang kenal dia lah... Dia kena pejam mata sebab takboleh tengok kami duduk diri kat belon color apa... So dia akan sebut color belon. Siapa kena, dia kalah... Hehehe... Ada satu masa tu, Ayah dah terdiam tak sebut2 pun color belon. Kami jerit2 cakap Ayah dah tertido... Hahahaha...
Nile adik aku......
Hostest tu tengah terangkan game's rules... Hehehe... Last2 tak ingatlah siapa menang...
Ni bukan posing... Ni masa game sedang berjalan...
Abah mertua aku punnnn join. Tu yang pegang belon color orange tu... 
Qila bagi hadiah kepada yang menang.....

Actually game ketiga adelah cari harta karun tapi takde gambar yg jelas sebab semua tgh sibuk carik barang... Hahaha.. Nak menang sangat so main bersungguh2 uols... Macam nak dapat hadiah TV kaedahnya...

Lepas habis game baru potong cake... Qila sangat blushing.... Dia happy sangat tapi sangat malu jugak..... Yelah dah besar dah anak dara dah reti malu...
Susah betul nak suruh si kecik ni pandang camera...
Kami berlima.... 
Antara tetamu yang hadir memeriahkan party anak2 dara kami... Kecoh betul masa nak potong cake ni.... Heuheuheu.... 
Adatle tu... Kalau bab nak tiup lilin memang semua kids berebut nak tiup... Ariq tu pun sama... Risau gak takut Qila sentap... Tu sebab kami nyalakan lilin dua kali... Hahaha.. Biar semua merasa tiup lilin...
Terharu pulak tengok gambar ni....... Terima kasih semua yang hadir... (Tetiba emo...)
Ini mak mertua ku... Dia tolong potongkan cake...
Selfie bersama cake! Ko tengok muka Ariq.... Gian betul dia nak tiup lilin!!

Lepas makan cake, borak serba sedikit.. Bayar bills then chiow.... Sebab pukul 10 ada group lain nak buat party... Ohye... Qila & Amily dapat banyak hadiah... Gambar2 hadiah lupa sungguh nak ambil.. Ingat Bi dah ambilkan...
Sebelum balik, posing dulu dgn Busu Boy & Auntie Matun's family... Ohye yang pakai jubah bagai tu Shameera... Dia baru balik dr wedding terus datang sini...
Group Photo... Heheh..
My happy baby girl.....
Sampai rumah.... Disaster!!!! Bukak hadiah dan main jam tu jugak! Qila sampai merungut sebab banyak sangat hadiah nak kena bukak... Dia tak sabar nak main... Apelah budak ni.... Hahahaha...

Semua happy sebab seronok... Mama kata lain kali buat lagi party kat McD sebab tak payah penat nak kemas rumah... Dapat main games lagi... Kids pun happy.... 

So dah tahulah nanti party Ariq pun nak buat kat mana November ni... Heuheuheuheu..
Antara hadiah yang sebab diambil gambarnya... Yang lain dah habis bebudak ni bukak...

Terima kasih semua kerana sudi hadir... Terima kasih PIL, Mama, Family Kak Ani, Family adik aku, Family Shah, Family Awin, Family Wati & Family Azliyati yang sudi memeriahkan party kecil-kecilan kami ni...

Terima kasih atas semua hadiah...

Tak terbalas semuanya...... Hopefully Qila & Amily akan kenang party dia sampai diorg besar nanti..... Ni aje yang mampu Mummy & Daddy sediakan untuk tahun ni....

Sekali lagi, selamat ulang tahun sayang!









2 ulasan:

adex-aieda berkata...

bestkan.... senang je lau buat kat kfc ke mcd ke... xpayah pk nak kemas umah.. masak apa... tp tule.. tetamu nk ajak pon xleh r reramai sangat... melainkan lau ada bajet lebey sangat... hahahahah

happy besday qila & amily

wan norulkhamisa berkata...

Alhamdulillah...