Khamis, Mei 15, 2014

Main air

Aku tak ingatlah ni bila.... Weekend kot... Huhuhu...

Actually lama jugak plan nak bawak anak2 ke sini tapi asyik malas nak bergerak... Yelah asal weekend je mmg rasa malas keluar rumah... Anak dah tiga ni ko faham2 jelah. Aku sebolehnya pun malas nak keluar sebab skrg cuaca kat Melaka ni panas membahang menyengit semacam lah... Stress mak.. Dah biasa weekdays duk manja kat office yang sejuk beku tu... Heuheuheu...
Ini gambar pertama diorg adik beradik duduk bersama kat belakang kereta Mummy... ;) Amily boleh je behaved duduk kat carseat selagi ada abang yang dok jadi badut mengagah dia... Kakak pulak ditugaskan bagi ninit dan napkin kalau Amily start merengek.. 

Kami main air tak jauh mana... 10 minit dari rumah iaitu kat Mahkota Parade. Ape ntah nama tempat ni... Wetfun kids ke apa ntah... Hahaha.. Murah je masuk sini RM3 per kid. Boleh lah main sejam dua... Bebudak pasti suka..

Ariq memula drama... Dia boleh takut kauuu.... Kami paksa je dia salin baju... Pastu paksa gak dia main.. Hahahaha.. Mak bapak kejam!

Amily dah muat pulak pakai swimsuit kakak ni.... Terkedek2 dia pun takut tapi Mummy paksa... Tu Shamera yang pegang dia... Siap pakai raincoat Qila sebab tanak basah kononnya... Tapiiiii... Nan hado lah kau nak kering kalau dok dalam tu.. Aku pun basah separuh badan..

Dia berani jugak jalan sendiri walaupun masa ni dia baru je start tahu jalan... Risau gak dia jatuh terlentang sebab licin... 

Hehehe.. Kan aku dah cakap... Dia terduduk tapi dia cuba bangun balik.... Dedek sangat tau budak ni....

Nasib baik ada kakak Shameera melayan dia... :)

Ni aje gambar Qila yang ada. Dia masuk2 je terus lencun


Amily main kejap je... Dia mengamuk bila dha sejuk tu... Menjerit macam apelah... Terus aku dan bibik mandikan dia dan salinkan baju... Dia main slide pulak kat bawah. Situ kering tapi gambar dalam phone Daddy le pulak... 

Kejap je kami kat sini sebab rushing nak gi makan2 ngn family... Cousin jauh dari JB nak belanja... 

Malam tu anak2 mmg tido awal le sebab sejak pagi keluar... Hehehehe

2 ulasan:

Migha berkata...

comel je...geram tgk budak2 ni..hiii

Fha Hzh berkata...

tmpt baru eh kak kat MP? x penah perasan.. ke sy dh lame x g sane... hahaha