Jumaat, Mei 09, 2014

Car Boot Sale!!

Hahahaha... Jom gelak dulu..

Pehal lak nak gelak?? Ni kisah last week, Bi lah cerita kat aku pasal carboots sale dekat UTC Melaka ni... Tetiba je aku suggest kat dia, jom kita masuk nak?? Jual baju2 bundle bebudak yang melambak2 tu... Bi terus aje setuju... Carboots sale tu start Jumaat, tapi hari minggu sebelumya tu dah sibuk memunggah baju2 lama bebudak ni.... Punyelah banyak...
Ni baru 10 % kot.... Baju Qila dan Ariq mmg sangat banyak... Aku membeli mmg tak fikir.. Tapi bukan semua pun branded... Ada yang murah judak... Ramai followers aku kat insta, fb dan blog ni ingat baju anak2 aku semuanya branded... Eh aku tak pernah cakap pun aku beli barang2 branded je... Aku penggila sales... So pantang sales aku mmg suka borong baju... So kebanyakkan harga mmg berpatutan.. Tapi baju anak2 aku yg branded mostly aku tak jualle... Aku simpan sbb sayang noks.. Hehehehe...

Ni rak baju diorg. Almari diorg mmg dah tak muat nak letak semua baju2 diorg... Korang pun tahulah kalau susun macam ni, baju2 yg lipat kat bawah tu takkan terperasan pun nak pakai... So makanya, ada banyak baju yang baru pakai sekali dua je tapi terus dilupakan...

Baju kurung Qila, ada yang tak pernah pakai noks.... Rasa sayangnyaaaaa... Baju melayu Ariq lagilah... Jeans pulak ada yg masih baru... Sayang nak jual sebenarnya tapi itulah yang paling hot selling... 

Almari baju budak2 ni.. Kat rumah ni ada 3 almari untuk baju2 diorg je... Aku ni nama je ada bibik tapi rumah tetap bersepah macam takde bibik... Hehehehe...

Beberapa jam sebelum carboots sale... Aku publish gambar ni fi fb.... Berdesup2 whatsapp masuk nak beli baju2 anak aku terutamanya Ariq... Dalam sekelip mata kebanyakkan baju2 Ariq sold out!!

Paling aku sayang baju ni... Brand GAP tapi Ariq pakai sekali dua je sebab lengan panjang... Dia tak tahan panas so jarang pakai. Aku rasa menyesal jual... Murah gila kan aku jual... Hehehe..

Ni pun sayang dan menyesal jual... Hahahahah.. Brand H&M


Jeans ni tak pernah pakai. Bi beli kat US tapi kecik sangat utk Qila... Amily pun tak muat sebab bontot dia lebar... So jual ajelah... Takde sape nak pakai pon...

Ni jeans Ariq paling aku sayang sebab color ni mmg jarang jumpa.... Pun dah ada org beli.. :((


Ni punnnnnn sayang dan menyesal jual... Hahahaha.. Semuanya aku menyesal kan??? Dasarrr.....

Booth kami lastweek tu..... Sangat penat okay.... Kami laki bini sampai tak makan tak minum meniaga carboots sale ni...
Dua budak ni pelaris sebenarnya... Diorg balik je terus tanda pelanggan... Hahahahaha... Tapi lawak tau masa memula bukak booth. Qila siap cekak pinggang pandang kiri kanan then cakap

"Why no customers???"

Hahahahahaha..... Excited betul dia nak menaiaga...

Macam2 kami jual uols.... Start pukul 5 petang sampai 12 malam tapi aku dan bebudak ni balik awal... Tak larat asyik nak menjerit memanggil anak2 yang berlari sana sini tak duduk diam... 

Ariq gi tahan kereta masa kereta tu nak masuk parking.. Sakit jantung aku... Dia kata Qila yang suruh dia buat macam tu...

Sudahnya, jomlah balik!! Mummy dah malas nak terpekik terlolong panggil nama korang... Suara aku je kat UTC ni....

Minggu ni tak meniaga... Penat... Hahahahaha...

Okbai!

5 ulasan:

gee ryder berkata...

Oit jual sangat pastu menyesal hahaha...

aku pernah sekali jer buat carboot sale ni masa pregnant airis. Best gak bila org beli..pastu dah xlarat, kwn aku yg mmg otai carboot.sale. dia borong habis brg aku yg utk carboot dan dia buat jual. Lagi syok sekali harung terus clear hehe...

haritu pun aku jual baju2 lama aqeel n afeef kat kwn aku sorg jer. Puas hati dia tolong clearkan. Mmg ada gak rasa mcm ko sayang jer nak jual yg mana cantik tu tapi simpan pun takde sape dah nak pakai kot

norhidana miswan berkata...

naper lah jauh sgt, kalu dekat boleh gk borong utk aiyan... msti seronok kan kak menjual2 nih tp penat pun penat jgk, pnt lyn customer pnt jaga anak2 lg hehehe...

wan norulkhamisa berkata...

KAK bestnyer kalu sy ade..mesti nk beli baju2 ank akk...tak syokla dkt kuantan ni, kat utc kuantan pun ade carboot sale, tp diorg jual mcm brg pasar malam, brg baru n harga pun harga barula..takde pun yg jual brg bundle dr rumah kalu ade pun sebiji dua kete je...huhu.

Amyz Azlie berkata...

Igt nak cari jeans utk Alam. Ariq punya. Tapi tak sempat tengok IG pun. T__T

Kalau tak nak penat sangat kan. Mmg kena tinggal budak-budak kat rumah. Nak jaga anak-anak lagi penat dari buat sale. Haha.

Cik Sal berkata...

kak, nak daftar tuk car boot sale di utc melaka macam mana ya??