Jumaat, April 11, 2014

Update laju-laju...

Lama sungguh tak update blog wey...... Haiya... nak kata sibuk takdelah sibuk mana... Tapi bila aku ni dah start tengok balik cerita Korea, memang tak jadi apa lah kan.... Huahuahuahua... Kat office tu sanggup tak keluar makan tghari semata-mata nak habiskan semua 20 episod tu... Huhuhu...

Aku baru je khatam tengok IRIS 2. Dulu dah tengok IRIS, so ini sambungannnya...

Sedihlah dua2 IRIS pun hero mati di akhir cerita... Dah namapun cerita tembak2 ni... Hahaha...

Ok tukar kisah anak2 pulak ye...

Lately anak2 alhamdulillah sihat2 aje... Qila dan Ariq masih sibuk dengan persekolahan...

Amily tengah sibuk bertatih...

Mummy Daddy sibuk buat benda lain... Heuheuheuheu....
Anak2 weols ni memang gila tengok cartoon... Terutama Hi-5... Memang sakanle berjoget bertiga tu.... Itu kalau Hi-5, tapi kalau cartoon lain.....

Gini pulak style nya :-
Hahahahaha.... Tak padan kecik yang dedek tu...... Ni cartoon takde joget2 lah kan... Memang focus sikit....

Ohye, Mummy baru beli kereta kecik yang baru khas untuk pergi kerja dan hantar Qila & Ariq ke school next year... Tak larat nak bawak MPV or Perdana kesana kemari sebab kuat makan minyak... Semput nafas tau... Dengan kereta kecik ni, alhamdulillah jimatle sikit duit minyak. Dahle minyak makin lama makin mahal.... Kereta Mummy cantek taw color hijau..... Thank you Daddy....... :)

Perkembangan anak2????

Yang bongsu ni kan, sangatlah lasak semacam.... Bijak dan active macam abang dia.... Anak no 3 memang macam tu... Dia cepat bijak dan cepat belajar sebab ada 2 mentor berlainan jantina kat atas dia... 

So lasak dia, jangan cakaplah.. Kalau tengok dia tidur, punnn bergusti macam kuda... Kadang2 tertawa dalam tidur... Kadang2 menangis dalam tidur tersedu2.... Kau mampu??
Muka budak lasak tidur...

Inilah kereta baru Mummy.... :)

Yang paling Mummy suka pasal interior dalam kereta ni adelah :-

Cermin make up dan,

Push start button.... :)

Tak payah hegeh2 dah nak seluk handbag cari kunci... Tak payah! Semua di hujung jari.....

Macam ni.... Picit je guna hujung jari, kereta tu dah boleh bergerak.... Smart remote tu just simpan dalam handbag je 24hrs!! 

Best kan????

Amily skrg sangat baik budi taw.... Walaupun nakal melasak tp dia pandai bawak diri.... Tak pernah menangis tak tentu pasal...

Dia hidup dengan penuh ceria dan gelak tertawa... Sangat murah dengan senyuman... Sangat cheeky... Sangat manja dan sangat menyenangkan hati Mummy Daddy....



Dah umur 11 bulan baru 'teringat' nak kasi dia duduk dalam playpen ni... Selama ni kesian sbb baby lagi kan.... Sebabkan dia dah lasak sangat, kalau bibik ada kerja ke, memang kena letak dia dalam ni... Kalau tak nanti dia memanjat atau mengacau menarik semua barang kat dapur.... Bahaya le....

Dalam ni dia leka jugakle kalau ada banyak mainan...

Mummy paling geram dgn kaki dumpuk dia.... Geram sangat!!!! Selalu kena geget time dia tidur... Dia pandai gesek2 kaki dia untuk cabutkan socks dia time tidur... Geram!

Ohye... Gigi dia dah tumbuh 5 batang... Comel sangat sebab dah nampak separuh... Geram rasa nak cubit2... Hehehehe..

Ohye ek... Sedikit pasal abang dan kakak..

Sekarang ni kan, Ariq siang malam pagi petang tengah merengek kat Daddy.... Dia nak motor kecik...

Nak beli motor kecik... habis segala duit tabung dia, dia bongkar dan serah kat Daddy.... Nak buat beli motor kecik... Pantang Mummy keluarkan duit, dia mesti tanya nak beli apa??? Nak beli motor kecik dia ke???

Sian pulak tengok.... InsyaAllah ye sayang, kalau Ariq dah pandai naik basikal tanpa tayar kecik tu, Daddy akan belikan jugak Ariq motor kecik idaman Ariq ni...
Dah test naik kan.... Mahu tak termimpi2 dia.....

Masa Mummy cakap Ariq doalah Daddy murah rezeki boleh belikan Ariq motor ni sebab harganya bukan murah... Dia terus tadah tangan then tanya Mummy macam mana nak doa... Alahai sayang.... Sabar ye sayang, Daddy tentu akan belikan untuk Ariq suatu hari nanti...

Sabar ye sayang.... ;) 
Anak Mummy memang rare.... Baru nak masuk 5 tahun minat dah macam orang2 tua... Golf lah... Motor lah....

Kamu memang anak Daddy! :P

Tiada ulasan: