Selasa, April 22, 2014

Projek main bola

Last 2 weeks.... Actually last minute plan nak ajak anak2 bersukan.... Dahtu asyik berlari kat dalam rumah je.... So Mummy Daddy nak bawak diorg gi berlari kat real punye padang... Merasalah kan nak lari bergumpal macam mana pun... 

Tapi, nak padang kat shopping malls... Tanak padang rumput biasa kat depan rumah... Nak jugak gi jalan jauh sikit.... Hahahaha... 

Maka, ayuh kita....

Tapi kita hanya merancang... Tuhan jugak yang menentukan... Masa dah masuk kereta tu, tetiba guruh berdentum... Nampak bayangan kilat sabung menyabung sesekali.... Terus rasa macam, alahaiii... Sian pulak Ariq dah beria bawak ball semua....

Qila dah cakap awal2 lagi... Dia tanak main ball. Dia nak jenjalan je... Hehehe... Dasar malas bersukan... Hahahaha...

So kami pun parking jugakle kat Dataran Pahlawan Mall tu... Jalan-jalan kat sana je alang2 dah keluar rumah tu... Actually nak pergi floor 2, tapi tersalah tekan lift. Sampaile ke floor 3... Keluar je lift kami nampak ni :-
Eh, tetiba ada food court... Tetiba pulak ada Jongker Walk????

Ada jualan barang2 unik... Dah katanya pun Jonker Walk kaaannn....

Kami memang tak pernah sampai sini uols.... :p So macam jakun sikitle.... 

Ini merupakan walk way ke Hatten Mall/Hotel.. Barulah weols tahu...... Dari sini boleh nampak jalan bawah tu... Ariq komplen, "Tak hujan pun Daddy??? Mana ada hujaaaaannnn"

Pas ambil gambar terus blah turun sebab nak jugak tunaikan hasrat Ariq nak main ball....
Masa nak turun, nampak Jalan Penang pulakkkk... Aik? Ni Melaka ke Penang ni??????
Cool kan foodcourt dia? Melaka sangat..... Tapi pilihan makanan takdelah banyak sangat. Banyak chinese food jeghs...

Actually atas Dataran Mall ada padang... Tataule apa fungsi padang ni tapi mmg untuk riadah pepetang lah kot... Ariq dah nampak padang terus nak jugak main ball... Walaupun hujan gerimis, dia tetap jugak nak main.... Sian pulak tengok... Mummy pakaikan dia napkin untuk tutup kepala so dia mainlah kejap dengan Daddy... :) Kiasu Mummy.... Huehuehue... Nampak macam bosnian dah anak aku ni... Tapi seronok jugak kalau dapat main bubbles besar kat sini... Nanti nak repeat datang sini lagi nak suruh Amily berlari kat sini... 
Tu dia........... Anak lelaki tunggalku....
Gaya memang 100... Tunggulah nanti dah besar sikit Daddy belikan boots bola ye sayang.....


Hehehehe..... Masa Daddy ada nilah Ariq nak main ball kat sini... Nanti Daddy dah works, Mummy ajak main depan rumah je... Nak main sini seganle Mummy..... Hehehe..

Kakak dah boleh haraple jaga adik... Tolak stroller adik.... Boleh lah jugak jaga sikit2 tu....
Adik mmg cool.... Dia tak kisahpun kena tunggu abang main ball..... Cuma kakak tu ajelah bosan sikit.
Kami duduk jap menunggu Ariq dan Daddy main ball.... 

So lepas Ariq dah puas main ball, kenalah upah si akak pulak... Dia dah requsted nak main ni.... Layaaaaaannn..... 


Sementara tu Mummy suaplah adik makan..... Amily tak sempat makan habis Daddy ajak dia masuk sini pulak :-

Sebab free... Kakak dan Abang kenalah bayar RM6 per person..
Ini kali pertama Amily main kat play zone ni... Amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Muka bangga sebangga-bangganya!!
Mummy tinggal aje dia main kat situ... Tak heran pun.....
Siap buat bunyik lagi.....
Kakak dengan abang dah lari sana sini..... Mummy ngantuk dan lapar... Heuheuheu...

Kat sini best jugakle... Puas jugak bebudak ni main..... Sampai berpeluh lencun lari sana sini... Mashaaaaammm...

Amily suka balls.... So Mummy try masukkan dia kat dalam ni :-
Ko tengokle muka dia..... Dia freeze aja kat situ tak gerak2..... 
Dua tiga minit pastu dia nangis... Hahahahahaha... Apelah kau dik... Takut kot banyak sangat bola... Takut tenggelam... Terus dia tanak main dah... Terus pas dia kat Daddy kat luar..... 

Apelah dedek ni...... So next time memang takleh masukkan dia kat tempat bola lagi.... Muehehehe...

Hamik koooo.... Panjang berjela entry dengan gambar semua...

Juling mata nak habiskan entry ni.... Muahahahaha....

Dah bye!

2 ulasan:

Migha berkata...

geramnye tengok amily!!! dah besar da..hihi

norhidana miswan berkata...

hehehe apasal mcm mak jemah tuh main bola pakai tudung gaya gitu ariq oi...

cool betul lah foodcourt nyer deco, mcm atas jln raya je... luas lak tuh