Isnin, April 28, 2014

Art Class

Sejak awal tahun lalu Qila dah register art class. Bukan kat tempat lain pun, kat sekolah dia jugak... Class ni seminggu sekali je every Friday...

Bayaran RM70 per month.....

Hasil 4 bulan dah masuk art class ni, oklah.... Qila memang sangat minat dengan arts.... So setiap hari khamis dia akan excited sebab dia tahu, esoknya adalah art class!! :)

So last week, teacher ada bagi komen / report perkembangan dia kat class tu.... Not bad, Qila kata... "Teacher said I am the best!"

Banggalah tu bila teacher cakap macam tu.... Art class ni best jugak. Macam2 dia buat kat class selama 2 jam tu... 

Antaranya :-
Monyet bergayut ni...

Cermin, crown dan fish...

Ni masa CNY haritu.... Tahun kuda uols.... Haruslah ada kuda...

My happy baby girl..... Giraffe ni boleh balance tegak berdiri tau...

Tak silap aku, ni adalah craft pertama dia dalam class tu....

Report card Qila... 

Komen teacher... :)

Sejak masuk art class ni, coloring dia dah improved... Oklah as long Qila minat.... Benda ni at least mengactivekan oktak kanan dia.... Takde lah otak kiri je function. Kan?

Pasni ajar dia guna otak tengah pulak... :>



Ariq tak masuk.... Dia next year ajelah... Heuheuheuheu...

Ada masa setahun lagi untuk Ariq di kindy... Okaylah tu kan??

Macam manalah Qila masuk darjah 1 next year? Nervous Mummy...

Alhamdulillah so far dia dah boleh membaca in english dan malay dengan lancar.. Matematik pun alhamdulillah dah cekap menambah dan menolak... Sains pun dia banyak belajar kat school. Mengaji pun dah jauh... Syukur alhamdulillah dia tekun belajar... Homeworks tak payah bersuruh, dia akan buat sendiri. Anak perempuan biasa macam tu... :)

Semoga Qila terus membesar jadi anak yang baik budi dan terang hatinya...

Aminnnnn... :)

2 ulasan:

norhidana miswan berkata...

bestnyer... mcm2 aktiviti n hasil seni yg qila buat... rasa berminat nk cari gk lah kelas2 gini utk aiyan...

Fha Hzh berkata...

wahh best lah si kakak dh start buat byk activities. impressive Qila! tunggu Ariq plak nnti masuk kelas macam kakak die. kalau bagi Amily color pencil sure habis wall akak banyak color. hehehe